אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביל גייטס כבר לא: סטיב באלמר הפך לבעל המניות הפרטי הגדול במיקרוסופט צילום: עמית שעל

ביל גייטס כבר לא: סטיב באלמר הפך לבעל המניות הפרטי הגדול במיקרוסופט

זאת לאחר שגייטס מכר אתמול 4.6 מיליון מניות של ענקית התוכנה. בפברואר האחרון פרש באלמר ממיקרוסופט לאחר 33 שנים, כשבאמתחתו 333 מיליון מניות שלה. הונו האישי עומד על 18.8 מיליארד דולר

03.05.2014, 10:47 | בלומברג

סטיב באלמר, לשעבר המנכ"ל של מיקרוסופט, הפך לבעל המניות הפרטי הגדול ביותר של החברה, זאת לאחר שביום שישי מכר ביל גייטס 4.6 מיליון מניות של יצרנית התוכנה הגדולה בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

באלמר (58), שפרש בתחילת פברואר לאחר 33 שנים בחברה, מחזיק ב-333.2 מיליון מניות של מיקרוסופט, שהם 3.1 מיליון מניות יותר מאשר גייטס. מאז ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO) של החברה ב-1986, הרוויח באלמר 3.4 מיליארד דולר ממכירת מניותיו, ושווי ההון האישי שלו עומד כעת על 18.8 מיליארד דולר, לפי נתוני מדד המיליארדרים של בלומברג.

ביל גייטס. חילופי משמרות, צילום: בלומברג ביל גייטס. חילופי משמרות | צילום: בלומברג ביל גייטס. חילופי משמרות, צילום: בלומברג

"זה לכשעצמו אינו אירוע גדול, אלא יותר סימבולי למה שהתרחש במיקרוסופט בעשר השנים האחרונות", אומר סניאל איב, אנליסט ב-FBR קפיטל מרקטס בניו יורק. "התבצע בה טקס חילופי משמרות".

באלמר הצטרף למיקרוסופט ב-1980 כעובד מספר 30 בחברה, בעקבותיו של גייטס, ששכנע אותו לנשור מלימודי מינהל עסקים באוניברסיטת סטנפורד. הוא טיפס בדרגות עד לתפקיד הנשיא וב-2000 החליף את גייטס בתפקיד המנכ"ל. ההכנסות שולשו תחת כהונתו של באלמר, זאת על אף שהחברה התקשתה להתחרות באפל ובגוגל בתחומים כמו טלפונים ניידים, טאבלטים וחיפוש באינטרנט.

בפברואר פרש באלמר והוחלף על ידי סאטיה נאדלה. באותו החודש פרש גם גייטס (58) מתפקידו כיו"ר. בהצהרה שפרסם אמר כי הוא מתכוון לשמש יועץ ולהשקיע בפיתוח מוצרים. הוא נותר האדם העשיר בעולם עם הון אישי המוערך ב-79.9 מיליארד דולר.

ב-2018 כבר לא יהיו לגייטס מניות

במידה וגייטס ימשיך בקצב מכירת המניות הנוכחי שלו, עד 2018 לא תישאר לו שום בעלות ישירה על החברה שהקים. גייטס מכר 20 מיליון מניות בכל רבעון בעשר השנים האחרונות, זאת בהתאם לתוכנית מסחר שנקבעה מראש. בהנחה שהדפוס הזה לא ישתנה, לגייטס לא תהיה בעלות ישירה על המניות של מיקרוסופט בתוך ארבע שנים.

תגיות