אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתעצבנים? תעשו משהו צילום: SHUTERSTOCK

מתעצבנים? תעשו משהו

כולנו מתלוננים על "המצב", אבל רובנו לא טורחים לנקוט פעולה מעבר לשיגור טוקבק או פוסט זועם בפייסבוק. ריכזנו עבורכם רשימה של כלים טכנולוגיים שיאפשרו לכם לעלות שלב מעבר לשחרור הקיטור

17.05.2014, 08:24 | יאיר נתיב

אנו אוהבים להתלונן על “המצב”, אבל רובנו לא עושים עם זה שום דבר. אנו מאשימים את הפוליטיקאים בשיחות סלון, מעלים פוסטים זועמים בפייסבוק ואולי אפילו מטקבקים בפעם המיליון על כמה שקשה לקנות כאן דירה. אפשר להמשיך לעשות את זה, אבל אפשר גם לנקוט פעולות שיגזלו אולי מעט יותר מזמננו אך יהיו אפקטיביות הרבה יותר.

קראו עוד בכלכליסט

ריכזנו עבורכם רשימה של כלים טכנולוגיים שיאפשרו לכם לעלות שלב מעבר לזריקת תלונות בזמן צפייה בחדשות. בין שמדובר בפתיחת עצומה על נושא שקרוב ללבכם, ברמה המוניציפלית או הארצית, ובין שמדובר בתפקוד כמשקיף בכנסת או במשלוח של מכתבים לחברי כנסת - אתם יכולים לעשות יותר. הנה עשרה כלים שיקלו עליכם לעשות זאת. 

1. עצומה

כמה מילים: האתר הוותיק והמוכר ביותר לפתיחת עצומות בארץ. אחד היתרונות של החתמה על עצומה הוא שהיא מאפשרת לכם להראות שהנושא שקרוב לליבכם קרוב גם לליבם של אחרים וכך אתם יכולים להפעיל לחץ על הפוליטיקאי הרלבנטי למאבק שלכם. 10,000 גולשים ששכנעתם לחתום על עצומה הרבה יותר משמעותיים להפעלת לחץ מהקדשת אין סוף שעות על וויכוחים פוליטיים בפייסבוק, שבדרך כלל לא יגיעו לידיעת מקבלי ההחלטות.

מתאים ל: מי שיש לו כוח להרים קמפיין אינטרנטי צנוע, אבל אין לו כוח לצאת מהבית.

הכתובת: http://www.atzuma.co.il

אתר "עצומה" אתר "עצומה" אתר "עצומה"

2. המשמר החברתי

כמה מילים: לא מתאים לכם לפצוח בקמפיין אינטרנטי ולשכנע אנשים לחתום על עצומה? לכל אחד יש את הפעילות האקטיביסטית שלו שיכולה לתרום. המשמר החברתי, למשל, מציע לכם להגיע לכנסת ולהשתתף בדיוני הוועדות שלה. לא סומכים על הנבחרים שלכם שהם מבצעים את עבודתם? זה בדיוק הכלי עבורכם. לכו להשתתף בדיונים ולרשום רשמים שיתפרסמו ברשת. לפי הכתוב באתר. המשמר מעניק החזרי נסיעות למתמידים.

מתאים ל: מי שיש לו כוח לנסוע עד הכנסת ולתעד את זה.

הכתובת: http://hamishmar.org.il

אתר המשמר החברתי אתר המשמר החברתי אתר המשמר החברתי

3. הכיכר המרכזית

כמה מילים: הכיכר מגדירה את עצמה כתנועה חברתית ראשונה מסוגה שמחברת בין האזרחים לכנסת. אנשי הכיכר מזמינים אתכם להציע בעמוד הפייסבוק שלה הצעות לחקיקה ולשינויים חברתיים, כשבכיכר ידאגו לחבר רעיונות בולטים שהועלו לחברי הכנסת הרלבנטיים. דוגמא להצלחה אחת של הכיכר היא הקמת שדולת שוכרי הדירות, שהוקמה לאחרונה כאשר הכיכר – בשלב הזה רק קבוצת פייסבוק - היתה מדוחפי המהלך.

מתאים ל: מי שרוצה לקדם הצעת חוק וזקוק לעזרה מקצועית.

הכתובת:

https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%9B%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99%D7%AA/431977413525451

אתר הכיכר המרכזית אתר הכיכר המרכזית אתר הכיכר המרכזית

4. צדק חברתי - חדר המצב

כמה מילים: מדובר בקבוצת פייסבוק שמעדכנת על פעילויות חברתיות ומגדירה את עצמה כערוץ תקשורת אלטרנטיבי של המאבק החברתי.

מתאים ל: מי שרוצה להיות מעודכן באירועים, הפגנות וסוגיות על סדר היום שלא תמיד מסוקרות בתקשורת.

הכתובת: https://www.facebook.com/j14live

אתר חדר מצב אתר חדר מצב אתר חדר מצב

5. לידרז

כמה מילים: לידרז היא פלטפורמה חדשנית להנעת קהילות שהוקמה על ידי ישראלים וממוקמת (כרגע) בפאלו אלטו. מנהלי קהילות יכולים לבנות את הרשת הפרטית לארגון שלהם בתוך פחות מ-5 דקות, ובאמצעות מגוון כלי ניהול - הודעות, אירועים, משימות, הצבעות ושיתוף קבצים - להניע אנשים לפעולה. כל הפעולות מסתנכרנות עם הכלים היומיומיים בהם חברי הקהילה משתמשים ומאפשרת להם להגיב בזמן אמת מבלי אפילו להירשם למערכת.

מתאים ל: מתקדמים. מי שיש לו כבר קבוצת של אנשים שמחויבת למטרה כלשהי והוא מעוניין לחבר בין כולם בכלי טכנולוגי חדשני.

הכתובת: http://www.leaderz.org

אתר לידרז אתר לידרז אתר לידרז

6. כל זכות

כמה מילים: באתר הזה אפשר לקרוא על זכויות הרלבנטיות לתושבי ישראל בכל תחומי החיים, אבל לא פחות חשוב מכך אפשר גם לכתוב על זכויות נוספות שלא כתובות שם, לטובת מי שייתקל בבעיה ואתם תהיו אלה שיוכלו לעזור לו.

מתאים ל: מי שסוגיית הנגשת הזכויות קרובה לליבו (והוא מומחה לזכויות בתחום מסוים).

הכתובת: http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99

אתר כל זכות אתר כל זכות אתר כל זכות

7. השדרה

כמה מילים: האתר מגדיר את עצמו כפורטל הישראלי לשינוי חברתי, ולמרות שהוא עדיין לא מוכר למדי (לפחות לא בקרב הציבור הרחב) נראה שהוא מציע כלים מצוינים ופשוטים ליצירת שינוי. יש לך מטרה חברתית חשובה? האתר הזה יאפשר לך לפתוח אתר בסיסי בחינם ויספק לך גם כלים כמו קמפיין שליחת דואר לנבחרי הציבור, ניהול פעילים ועוד.

מתאים ל: מי שרוצה לקחת את המאבק שלו צעד אחד קדימה (כשזה יכול לקרות כמובן בשילוב עם הכלים האחרים).

הכתובת: http://www.hasdera.org.il

אתר השדרה אתר השדרה אתר השדרה

8. שלום, אדוני השר

כמה מילים: מדובר באתר שמתמקד ביצירת קשר ישיר בין הנבחרים לאזרחים. כאן אפשר לפנות לקבוצת הנבחרים הרלבנטית לפי פילוח שנעשה באתר (סיעות, ועדות, שרים רלבנטים וכו'). אפשר לבחור פורמט למכתב, להוסיף נוסח אישי ובלחיצת כפתור להגיע לנבחרים.

מתאים ל: מי שרוצה ליצור קשר עם הנבחרים בקלות.

הכתובת: https://www.hasar.co.il

אתר השר אתר השר אתר השר

9. מתפקדים

כמה מילים: אתם, כמו רוב עם ישראל, מצביעים בבחירות אחת לכמה שנים, אז למה לא לקחת את זה צעד אחד קדימה? באתר הזה תמצאו את הכלים והדרכים להתפקד לכל אחת מהמפלגות. לחלקן אפשר להירשם אונליין מתוך האתר.

מתאים ל: מי שמתעצבן בכל פעם שהוא קורא ידיעה על כך שעובדי נמל כלשהו מתפקדים למפלגה וסוחטים את הנבחרים בה.

הכתובת: http://www.mitpakdim.co.il/site

אתר מתפקדים אתר מתפקדים אתר מתפקדים

10. הסדנא לידע ציבורי

כמה מילים: הסדנא עובדת על כלים להגברת השקיפות במגזר הציבורי. בין הפרויקטים שלה אפשר לציין את כנסת פתוחה, שמנסה להרחיב את הידע של הציבור על פעילות הכנסת באופן שוטף ואת התקציב הפתוח, שמנסה להציג באופן שקוף ונוח את תקציב המדינה. לפרויקט דרושים מתנדבים מכל הסוגים. מלבד אנשי פיתוח, דרושים גם מדריכים שיסייעו בפיתוח הדרכות על הכלים של הסדנה, כותבים שיסייעו בכתיבת פוסטים בנושאים רלבנטיים ועוד.

מתאים ל: כל מי שיש לו אפילו שעה פנויה בשבוע, ושקיפות המידע הציבורי קרובה ללבו.

הכתובת: http://www.hasadna.org.il

תגיות