אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סימנטק: "האנטי וירוס מת"

סימנטק: "האנטי וירוס מת"

סמנכ”ל בכיר ביצרנית תוכנת האנטי וירוס הפופולרית נורטון, הצהיר: “כלים כמו תוכנת האנטי וירוס מתים הלכה למעשה, אנחנו לא מאמינים שהם ימשיכו להוות מקור רווח עבורנו”

07.05.2014, 14:46 | רפאל קאהאן
בריאן דיי, סמנכ”ל אבטחת מידע בכיר בענקית הסייבר סימנטק, הצהיר במהלך ראיון לוול סטריט ג’ורנל שלשום (ב’) כי “תוכנת האנטי וירוס מתה”. הצהרה זו מאחד הבכירים בחברת אבטחת המידע הגדולה והוותיקה בעולם ובעיקר ממציאת תוכנת האנטי וירוס המודרנית - משולה להצהרה של סמנכ”ל ווינדוס במיקרוסופט כי מערכות הפעלה שולחניות אינן רלבנטיות יותר.

קראו עוד בכלכליסט

בסימנטק, שהייתה עד לפני מספר שנים אחת היצרניות המובילות בתחום, הגיעו למסקנה כי תוכנות האנטי וירוס כבר אינן ממלאות את ייעודן. “תוכנות האנטי וירוס מצליחות למנוע רק כ-50% מהתקיפות”, הסביר דיי. מעבר לכך סימנטק כבר איננה ענקית התוכנה שהייתה בשנות ה-80 וה-90. עם שני פיטורי מנכ”לים בשנתיים האחרונות ודוחות כספיים שלמרות שהיו טובים בשורת הרווח - התבססו על תוכנית צמצומים. החברה לא השכילה להפוך למובילה בעולם הסייבר של הפוסט PC ומחשוב הענן.

בעולם בו ההאקרים פורצים למאגרי מידע ולשירותי אינטרנט, תוכנת האנטי וירוס הלוקאלית איבדה מיעילותה, איור: ניצן סדן בעולם בו ההאקרים פורצים למאגרי מידע ולשירותי אינטרנט, תוכנת האנטי וירוס הלוקאלית איבדה מיעילותה | איור: ניצן סדן בעולם בו ההאקרים פורצים למאגרי מידע ולשירותי אינטרנט, תוכנת האנטי וירוס הלוקאלית איבדה מיעילותה, איור: ניצן סדן

חברות כמו פייראיי, ג’וניפר נטוורקס או אפילו ישראליות כמו אימפרבה או טראסטיר (שנרכשה לא מזמן על ידי IBM) עברו מזמן למודל עסקי הוליסטי, שאינו מסתפק במכירת רשיונות תוכנה לצרכן הפרטי או הארגוני. הן מוסיפות גם התמחויות שונות שמשלימות את פעולת התוכנה כגון: ניטור של פעילות חשודה ברשת, גיוס מודיעין סייבר ואפילו השתלה של פריטי מידע מזוייפים על מנת לגרום לפורצים לבלבול. 

ממובילה עסקית לחברה מאובנת

סימנטק, שהייתה עד היום מספקיות התוכנה הגדולות בתחום אבטחת המידע, נתקלה בבעיה בעולם בו ההאקרים הפכו למתוחכמים ובעיקר חזקים יותר. בחברה החליטו לשנות אסטרטגיה. לא עוד מכירת תוכנות, אלא גם מודיעין סייבר, ובעיקר פיתוח שיטות הגנה מתוך הרשת עצמה ולא רק על מחשבי הלקוחות.

התוכניות של סימנטק מיועדות ליישום בחצי שנה הקרובה. אולם לא ברור כיצד יתייחס השוק לפתרונות החדשים האלה, שהיא כאמור עדיין לא פיתחה. החברה זקוקה לכבוש מחדש את השוק, עם הכנסות בנפילה חופשית וכסא מנכ”ל בעייתי, סימנטק זקוקה לכיוון חדש. אולם, דיי אופטימי, או לפחות לוחמני: “זה דבר אחד לשבת בחיבוק ידיים בתסכול”, הסביר, “אבל זה דבר אחר כשאתה מבין שאתה צריך להילחם על מקומך ולחזור למקום שהיית אמור להיות בו מלכתחילה”.

התוכנית בסופו של דבר תהיה להוסיף את השירותים האלה לעסקי האנטי וירוס. נורטון עדיין מהווה את הפרה החולבת של סימנטק עם כ-40% ממחזור המכירות שלה. כמו כן יש לקחת בחשבון ששירותים כגון אלה שהחברה מתכננת להשיק, הם רק נדבך נוסף בתמהיל האבטחה. הם גם לא יסייעו ישירות למשתמש הביתי, שברוב המקרים עדיין צריך להסתמך על תוכנת אנטי וירוס, גם אם הוא יזדקק לכלים נוספים על מנת להגן על עצמו ביעילות.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אין בעיית וירוסים, יש בעיית ווינדוס
וירוסים במובנם המלא (שאיננו כולל צורות אחרות של גרימת נזק באמצעות תכנה) פוגעים רק במערכת הפעלה אחת בעולם - ווינדוס. אפשר לתת לזה אלף תירוצים על נפוצות (שלא עומדית במבחן העובדות) אבל בשורה התחתונה, אין שום צורך באנטי-וירוס, צריך פשוט לעבור למערכת הפעלה אחרת, רצוי חופשית, מומלץ גנו\לינוקס.
יורם  |  09.05.14
9.
תגובה ל-8
אתה בטח מתפרנס מ"אבטחת מידע" כי זה בדיוק אפקט ההפחדה שגורם לאנשים להתקין תוכנות אנטיוירוס שהם לא צריכים, כבר ממש לא רלוונטיות לאיומי האבטחה שקיימים היום, כי אם האקר ירצה להתקין אצלך סוס טרויאני הוא יעשה את זה ולא משנה איזה תוכנות אבטחה מותקנות אצלך וגורמות לך להרגיש מוגן... אני מוריד את הכובע בפני סימנטק שלמרות ש-40% מההכנסות שלהם מגיעות מהאנטיוירוס אומרים את האמת.
08.05.14
8.
תגובה למספר 5 התמים
ידידי היקר, צר היה לי לקרוא את תגובתך. זו שאננות מצידך. זה מעולה (ומרשים!) שהבשלת ואתה סומך על אתרי המדיה שלך, יודע מה להוריד ומאיפה ולא משתמש יותר בקאזה ואימיול. לצערי, רבים בידי בעולם חושבים כמוך, ורבים יותר בכלל לא מבינים על מה אתה (ואני) מדברים והתוצאה פשוטה - לשתי הקבוצות הללו אין חומת אש או אנטי וירוס, וביום קריאה המחשב שלך (כן, גם שלך!) ושל אלפים כמוך יענה לפקודה פשוטה של סוס טרוייאני שהותקן אצלך דרך פירצה בראוטר/מודם/מערכת הפעלה החוקיים שיש לך או דרך פרסומת שהושתלה באתר (לגיטימי ושאתה סומך עליו) שגלשת בו והכל בלי ידיעתך. בפקודה אחת פשוטה יהפוך המחשב שלך לאחד מיני רבים ברשת בוטים, ואתה בכלל לא תדע (במקרה הרע) או תרגיש קצת איטיות (במקרה הטוב), אבל המחשב שלך ישמש לצרכים עבריינים/טרוריסטיים/כלכליים ללא רשותך ונגד מטרות שאין לך שליטה עליהם. תסריט אפשרי נוסף - יום אחד תתעורר ועל מסך המחשב תופיע לך הודעה - שלום, כל הקבצים שלך הוצפנו ונמצאים בשליטתנו. כדי לקבל את מפתח ההצפנה עליך להעביר XXX דולרים לחשבון מסוים. לצערי אני מכיר את התחום היטב (מהצד הנכון של המתרס) ואין לנו עדיין תשובות לכל הסיכונים. אז בבקשה ממך, ומכולכם - התקינו חומת אש ואנטי וירוס כרצונכם, גם הגרועים שבהם יותר טובים מהאפשרות האחרת...
עידן , מרחבי הרשת  |  08.05.14
לכל התגובות