אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזיקי האג"ח של אי.ג'י.אר.אי: "יש כאן שרשרת של נורות אדומות"

מחזיקי האג"ח של אי.ג'י.אר.אי: "יש כאן שרשרת של נורות אדומות"

לדברי בעלי האג"ח לחברה אין תוכניות קונקרטיות ולכן מסתמן כי יבקשו פירעון מיידי, אלא אם בעלי השליטה החדשים ישפרו את תנאי החוב

07.05.2014, 19:39 | יניב רחימי

בעלי השליטה החדשים של אי.ג'י.אר.אי, אלכס ספיר ורותם רוזן, נתקלו באסיפת מחזיקי האג"ח בקבלת פנים קרירה מהמחזיקים הגדולים: מגדל, הראל, מיטב דש ומור.

קראו עוד בכלכליסט

הנאמנים של אגרות החוב, יוסי רזניק וסמי נייברג, זימנו את אסיפת מחזיקי האג"ח לנוכח מכירת השליטה באי.ג'י.אר.אי מקבוצת יורוקום שבשליטת שאול אלוביץ לספיר אורגניזיישן הפעילה בתחום הנדל"ן המניב בארה"ב. המהלך מקים למחזיקי האג"ח עילת פירעון מיידי של אגרות החוב בשווי שינוע בטווח של 78-90 מיליון שקל.

מחזיקי האג"ח הביעו אי שביעות רצון מהחלפת השליטה וחוסר ביטחון ביכולת של בעלי השליטה החדשים לעמוד מאחורי החברה כפי שעשה בעבר שאול אלוביץ. "בשנים האחרונות היו רק הפחתות ערך בחברה ואנחנו נשארנו באג"חים כי יורוקום תמכו והזרימו הון" אמר אחד הנוכחים באסיפה. ספיר אמר בתגובה שהחברה תכבד כל החלטה של מחזיקי האג"ח, לרבות דרישה לפירעון מיידי, אולם סירב להתחייב שיזרים את ההון הנדרש לפירעון המיידי של אגרות החוב.

לצד ההערכה לה זכה אלוביץ בגין השנים בהן היה בעל השליטה באי.ג'י.אר.אי, נשמעו גם טענות ביחס לעובדה שהחברה נמנעה מלפרסם דיווח על המשא ומתן שהתקיים שבועות ארוכים ופרסום בנדון התבצע רק יום לפני השלמת העסקה. מחזיקי האג"ח מתרעמים על כך שאם יממשו את זכותם לדרוש פירעון מיידי, לחברה לא יהיו את המקורות לעמוד בכך וכעת הם תלויים ברצון הטוב של בעל השליטה החדש להזרים כסף לחברה.

שאול אלוביץ, בעל השליטה לשעבר בחברת אי.ג שאול אלוביץ, בעל השליטה לשעבר בחברת אי.ג'י.אר.אי | צילום: עמית שעל שאול אלוביץ, בעל השליטה לשעבר בחברת אי.ג

נראה שהכוונה של בעלי השליטה החדשים להרגיע את מחזיקי האג"ח העלו חרס. רוזן טען שבשלב זה אין תיחום פעילות בין אי.ג'י.אר.אי ופעילות הנדל"ן הפרטית של ספיר אורגניזיישן וכשנשאל ביחס לתוכניות של החברה למימון רכישות עתידיות השיב "כשיגיעו עסקאות לשולחן נדון בכך". לדבריו המטרה ברכישת השליטה היא ליצור פלטפורמה עסקית לפעילות נדל"ן בארה"ב, לצרף משקיעים מוסדיים לעסקאות בארה"ב ולאפשר גיוס של אג"ח בישראל. מחזיקי האג"ח לא אהבו, בלשון המעטה, את העובדה שלחברה אין תוכניות קונקרטיות וטענו שיש בכך שרשרת של נורות אדומות.

בעוד שאין חולק על הזכות של מחזיקי האג"ח לדרוש פירעון מיידי, ביחס לסכום אותו תידרש החברה לשלם צפוי מאבק בין הצדדים. עו"ד איה יופה ממשרד גרוס המייצגת את בעלי השליטה החדשים טענה כי היות שבשטר הנאמנות אין התייחסות למחיר שבו יתבצע הפירעון המיידי, המשמעות היא שהמחיר יהיה לפי הפארי, כלומר הערך המתואם.

לעומתה טען אלי לוי, מנכ"ל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות מור שאם אין התייחסות אזי יש ללכת לפי מבחן השוק ולפרוע את אגרות החוב לפי תשואת אג"ח ממשלתי בתוספת 0.3%. הפער בין הצדדים עשוי להגיע לכ-12 מיליון שקל.

תגיות