אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי עניין? הלקוחות של בירמן אישרו שכר לבעל השליטה ושלושת בניו צילום: shutterstock

בעלי עניין? הלקוחות של בירמן אישרו שכר לבעל השליטה ושלושת בניו

רשות ני"ע טוענת כי שני לקוחות גדולים של החברה שסווגו כמי שאין להם עניין אישי הם למעשה בעלי עניין. מהחברה נמסר: "לא נפלה טעות בסיווג אותם בעלי מניות ככאלה שאינם בעלי עניין אישי"

08.05.2014, 09:03 | גיל קליאן

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

שני בעלי מניות בבירמן, שהחברה סיווגה כמי שאין להם עניין אישי הם למעשה בעלי עניין, שהצביעו באסיפת בעלי המניות שהתקיימה בנובמבר 2011 ושבה אושרו תנאי התקשרות ושכר – כך טוענת רשות ני"ע. לפי הרשות, מדובר בשני לקוחות גדולים של חברת מוצרי העץ והפרזול המשפחתית, כאשר הלקוח השני הינו אדם שקרוב משפחתו גם מועסק בבירמן.

שני בעלי המניות, חברת ר.א ריוט ומזון (10%) ומחזיק פרטי ששמו לא נחשף על ידי רשות ני"ע (4.5%), הצביעו באסיפה הכללית של בעלי המניות של בירמן שהתקיימה בנובמבר 2011, ובה אושרו תנאי התקשרות ושכר בחברה. שניהם הצביעו בעד אישור הסכמי השכר, אך בבירמן מציינים כי גם אם היו מסווגים כבעלי עניין אישי, ואז הצבעתם על מדיניות השכר לא היתה נספרת, ההסכמים היו מאושרים.

החברה ציינה כי "לאור עמדת רשות ני"ע ולאור מהות הקשרים שבין החברה לבעלי מניות שהינם לקוחות החברה, ועל סמך חוות דעת משפטית אנו בדעה שלא נפלה טעות בסיווג אותם בעלי מניות ככאלה שאינם בעלי עניין אישי בהחלטות שהתקבלו באסיפות".

מדיניות שכר חדשה ישנה

מאז הסכמי השכר של סוף 2011 הכריזה בירמן (במסגרת תיקון 20) על מדיניות שכר חדשה, אך תנאי השכר בה אינם שונים מהותית לעומת תנאי השכר של סוף 2011.

בסוף 2011 התבקשו בעלי המניות לאשר לבני בירמן, אב המשפחה, שכר בעלות שנתית של 1.2 מיליון שקל על כהונתו כיו"ר ומנכ"ל, רכב וכן בונוס עד תקרה של 900 אלף שקל הנגזר מהרווח לפני מס של החברה.

עבור הבנים של בני בירמן, מוטי, גיל וליאור, המכהנים כדירקטורים וסמנכ"לים, התבקשו בעלי המניות לאשר שכר בעלות שנתית כוללת של 3.7 מיליון שקל. בתנאי השכר של סוף 2011 לא קיבלו הבירמנים מענק על בסיס ביצועים או אופציות, ומדיניות זו נשמרה גם במדיניות השכר שאושרה לפי תיקון 20 בתחילת פברואר 2014. עם זאת, כל אחד במשפחת בירמן מחזיק מניות ונהנה מחלוקת הדיבידנדים והחברה חילקה דיבידנדים של 20 מיליון שקל בשלוש השנים האחרונות.

בנוסף לכך, בין התנאים שאושרו למשפחת בירמן ישנו גם הסכם שכירות בין החברה הציבורית לבין בני בירמן, שמשכיר לחברה מחסן בקריית ביאליק בשטח של 2,300 מ"ר. תמורת אותו מחסן החברה שילמה לבירמן האב סכום של 26,780 שקל בחודש (נכון לסוף 2011). מחיר השכירות נקבע על ידי שמאי, מינוס 3% שבירמן האב העניק כהנחה לחברה שבשליטתו. החברה משכירה את המחסן מבני בירמן מאז 1997.

הכובע הכפול של הבירמנים

באסיפת בעלי המניות שנערכה בנובמבר 2011, ניסו להסביר בחברה מדוע בני משפחת בירמן מועסקים בה גם כנושאי משרה וגם כדירקטורים — מצב לא מומלץ כשרוצים לקיים ממשל תאגידי תקין ובו הדירקטוריון מפקח על עבודתם של נושאי המשרה בהנהלה. בדיווח מאותה אסיפה נכתב כי "מוטי, גיל וליאור בירמן מועסקים בחברה זה שנים, הם בעלי ידע מעמיק בתחום שמאפשר להם לתרום מאוד לקידום החברה, כסמנכ"לים וכדירקטורים. מדובר בחברה 'רזה' הפועלת בתחום מאוד ספציפי שבו לקשרים עם הלקוחות והספקים ולידע המקצועי יש חשיבות עליונה. אין חשש כי אותם דירקטורים, בכובעם כסמנכ"לים בחברה, לא יפעלו בהתאם להוראות הדירקטוריון או המנכ"ל".

תגיות