אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל התערב במסחר - הדולר ירד, אבל פחות צילום: בלומברג

פרסום ראשון

בנק ישראל התערב במסחר - הדולר ירד, אבל פחות

הבנק רכש 100 מיליון דולר במהלך שעצר את צניחת המטבע האמריקני, אך לא עד כדי שינוי מגמה: הדולר היציג נחלש ב-0.1% לשער של 3.477 שקלים. היורו היציג נותר יציב - 4.80 שקלים. אמש רכש הבנק המרכזי 200-150 מיליון דולר והבוקר המשיך ברכישות

08.05.2014, 15:41 | מיקי גרינפלד

בנק ישראל חזר להתערב במסחר ורכש מאות מיליוני דולרים - ואף שבלם את צניחת המטבע האמריקאי, ההתערבות לא הצליחה לדחוף אותו כלפי מעלה. כפי שנודע ל"כלכליסט", אתמול רכש הבנק 200-150 מיליון דולר ואילו היום בשעות הבוקר רכש עוד כמאה מיליון דולר.

המטבע האמריקאי נחלש היום ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.447 שקלים - לאחר שבמהלך היום התערבות המנק המרכזי הביאה להתחזקות קצרה עד לרמה של 3.45 שקלים. היורו היציג נותר יציב על 4.804 שקלים.  

בנק ישראל עדכן אתמול כי רכש בחודש אפריל כ־590 מיליון דולר, בהמשך לרכישות של כ־3 מיליארד דולר שביצע בשלושת החודשים הראשונים של השנה. למרות רכישות מוגברות אלה, נחלש אתמול הדולר מול השקל ורשם את השער הנמוך ביותר מאז תחילת אוגוסט 2011. שערו היציג של המטבע האמריקאי ירד אתמול ב־0.26%, בעיקר בשל חולשתו בעולם, ונקבע ברמה של 3.449 שקלים.

שער זה נמוך ב־0.63% משערו היציג של הדולר בסוף השנה שעברה. זאת כאמור אף שבנק ישראל רכש בתקופה זו 3.6 מיליארד דולר, ולמרות הפחתת הריבית בשיעור של 0.25% שבוצעה לפני חודשיים לשפל של 0.75%. מול סל המטבעות (שנקרא גם שער החליפין האפקטיבי) התחזק המטבע המקומי בפרק זמן זה ב־0.2%.

בנק ישראל נמנע אתמול מלהתערב במסחר במט"ח כיוון שמדיניות המט"ח שלו אינה מכוונת לשינויים רק בשער הדולר, אלא לשינויים בשער החליפין האפקטיבי. מדובר בשער של סל המורכב מ־28 המטבעות הזרים של 38 שותפות הסחר העיקריות של ישראל, שאותו מחשב בנק ישראל מדי יום לאחר קביעת השערים היציגים. הירידה בשער הדולר נבעה אתמול כאמור בגלל חולשת המטבע האמריקאי בעולם, אבל בשער החליפין האפקטיבי כמעט ולא חל אתמול שינוי, ולכן בנק ישראל לא הרגיש צורך להתערב במסחר.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי בשוק המט"ח העולמי דווקא ראינו אתמול התייצבות של הדולר, אבל הדבר לא בא לידי ביטוי בזירה המקומית. "הדולר-שקל נמצא בסכנת קריסה, כאשר קשה להצביע על רמות תמיכה קרובות משמעותיות, והמגרש נתון כעת בידי הספקולנטים שיכולים להמשיך ולדחוף את הצמד מטה, לעבר 3.42 ו-3.40 , במידה שבנק ישראל לא ינקוט פעולה מסיבית לבלימת צניחת הדולר-שקל".

 "הדולר למעשה נמצא על סף שבירה מול מרבית המטבעות המרכזיים בעולם. הגורם העיקרי המכביד על הדולר בשבועות האחרונים היה העמדה הנוכחית של הבנק הפדרלי, שאמור להמשיך ולהותיר את הריבית ברמת אפס בעתיד הנראה לעין למרות השיפור הכלכלי המתמשך. אמש בעדותה בפני הקונגרס, נגידת הפד ילן רק חיזקה את התפיסה הזו, כאשר ציינה כי למרות ההתאוששות הכלכלית ישנם לא מעט סיכונים להמשך הדרך, ובראש ובראשונה הדשדוש בשוק הדיור. העמדה הזו של הבנק הפדרלי מעקרת לעת עתה את ההשפעה החיובית שאמורה להיות לנתוני המקרו הטובים בארצות הברית על הדולר", מוסיפים ב-FXCM.

מחכים לנגידה. קרנית פלוג, צילום: אוראל כהן, בלומברג מחכים לנגידה. קרנית פלוג | צילום: אוראל כהן, בלומברג מחכים לנגידה. קרנית פלוג, צילום: אוראל כהן, בלומברג

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אני ממש מבולבל... אולי תעזרו לי
אז באמת יש למדינה שלנו ממש המון כסף. אבל ממש המון. כמעט מאה מיליארד זה רק הכסף שמושקע בדולרים... מלבד כל השאר.... ויש לא מעט... אז זה מצדיק לטחון אותנו במיסים ? ולשטוף לנו את המוח, על כמה שקלים שקיבלו החרדים והעניים, שזה שודד את קופת המדינה ? מה הכל שיווק ? וכולנו חמורים וקונים את השיווק הזה, בשם שנאת העני ? שילכו לעבוד וכו'
יהודה , תל אביב  |  08.05.14
לכל התגובות