אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: יותר זה פחות צילום: אוראל כהן

הפסקה לעסקית: יותר זה פחות

הניסיון של מסעדת סיינט ג'ורג' החדשה לרקוד על יותר מדי סגנונות הוא בעוכריה. כדאי שתתמקד במה שהיא עושה הכי טוב: סלטים ובשר על האש

12.05.2014, 09:04 | גלי וולוצקי

 מסעדת סיינט ג'ורג' החדשה ביפו נראתה כמו הבטחה. שיפוץ ההאנגר בסמוך לנמל יפו היה מושקע ושאפתני, ולווה אפילו בשמועות על פתיחה של מסעדה ערבית שכמוה טרם נראתה ביפו. אך בפועל התברר שסיינט ג'ורג' היא מסעדה בחלל גדול ומעוצב, עם קירות אבן וקשתות - אכן תפאורה מושלמת לארוחה מפוארת - אבל עם תפריט אקלקטי מדי, שבו שוכנים בדו־קיום מחשיד קרפצ'ו סלמון לצד טחול כבש ממולא, או צלעות טלה לצד לביבות בטטה.

קראו עוד בכלכליסט

קבלת הפנים היתה מאירת פנים, אבל השירות השתדל מדי. המלצר, שנראה קצת משועמם במסעדה הכמעט ריקה, לא הפסיק לשאול לשלומנו -התעניינות שמתקבלת בברכה בפעם הראשונה או השנייה, אבל בשלישית כבר יכולה להעיק.

העסקית של סיינט ג'ורג' מציעה אופציה לארוחה בשרית, הכוללת מנה עיקרית מגריל הבשרים (69 שקל), או עסקית מן הים, הכוללת דגי חקלאות ימית סטנדרטיים (79 שקל). בשני המסלולים מקבלים סלטים למנות ראשונות ותוספת עם המנה העיקרית.

לא התאפקנו ופתחנו את הארוחה בשתי ראשונות שמוגשות מחוץ לתפריט העסקי ונשמעו מבטיחות. טחול כבש ממולא (50 שקל) תובל בתועפות של שום, ובמילוי אפשר היה להרגיש בעיקר את האורז הטחון ופחות את חלקי הפנים. פלטת מטוגנים (במחיר קצת שערורייתי של 70 שקל) היתה נחמדה יותר, וכללה מבחר כיסנים - הטובים שבהם היו סיגרים מאורכים מבצק רבוך ממולא בגבינה ומטוגן וקובה מטוגן ממולא בבשר. כדורוני בצק מצופים שומשום וממולאים בזית היו חביבים.

מסעדת סנט ג מסעדת סנט ג'ורג' קבב | צילום: אוראל כהן מסעדת סנט ג

הסלטים לקחו את האקלקטיות צעד אחד קדימה: זה היה אוסף מוזר קצת של סלטים מצוינים, בהם פנכה מפתיעה של מולים וקלמרי בציר סמיך וסלט עגבניות קצוצות עם פלפל חריף, לצד קולסלאו מתוק מדי וסלט מוזר של גזר, פקאנים מסוכרים וחמוציות.

במנות העיקריות המצב השתפר. הקבבים - חמש קציצות עסיסיות מאוד, שהוכנו מתערובת של בשר בקר ובשר טלה - היו מעולים, בעיקר בזכות שימוש בבשר משובח וצלייה מדויקת על הגריל. הם הוגשו עם צ'יפס, עגבניות שרי ופלחי בצל שנצלו אף הם על הגריל וסלט חסה ועגבניות, והרכיבו ביחד מנה מצוינת.

במסלול הדגים בחרנו לברק, שנחצה ונצלה על הגריל אחרי שצופה בתערובת תבלינים, בעיקר פפריקה, והדג שנצלה באופן שהותיר אותו עסיסי למדי היה בסך הכל בסדר.

זו היתה ארוחה סתמית, שהפער בין המנות הטובות למנות הסתמיות ואפילו התמוהות בה היה גדול מדי. סיינט ג'ורג' היא מסעדה חדשה, ויש לקוות שבעליה יראו לנכון לעשות מקצה שיפורים - שיהדקו את התפריט ויוותרו על הקישוטים המיותרים לטובת מה שיודעים לעשות כאן מצוין: סלטים מקומיים ובשר על האש.

סיינט ג'ורג'

 

ז'אנר: בשרים ודגים על הגריל עם מטבח אקלקטי

מיקום: לואי פסטר 5 יפו,

03-6491293

מחיר: 79/69 שקל

שעות: ראשון־חמישי

12:30–17:00

התחככות: תיירי פנים וחוץ

שירות: קשוב מדי

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני הנמל

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: חלק מהמנות טובות וחלק הזויות

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ל1 זה ממש לא משנה אם אתה מסכים או לא
אתה לא חייב להסכים או לא להסכים. זה לא משנה ולא מעניין אף אחד. זו דעתה של הכותבת והדעה שלך שונה וזה לגיטימי. אם נהנית שם אשריך. אבל היא לא נהנתה. על עובדות אפשר לא להסכים- אם אגיד שהשמיים צהובים אפשר לא להסכים ולהוכיח שהם תכולים. אבל על דעה אי אפשר לא להסכים, אפשר לחשוב אחרת. הייתי ברור?
קיפי  |  05.07.14
1.
מצטער אבל לא מסכים עם הכתבה
אכלנו שם אתמול בערב, סלט הגזר המוזר הוא פשוט מעולה, בין כל הסלטים המעולים שהיו על השולחן הוא היה פשוט מיוחד וטעים ביותר. התנהלות המלצרים שכונתה בכתבה מתעניינת מדי היא ברמה שכמעט לא מכירים בישראל חביבה מחבקת ואוהדת מתוך רצון לעשות 120% להנאת הסועדים. שווה לבקר לאכול וליהנות!
ירון ק , רמת גן  |  08.06.14