אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אשר גרוניס פסל שופטת מלדון בתיק, מאחר שנסעה ברכב אחד הצדדים צילום: שאול גולן

אשר גרוניס פסל שופטת מלדון בתיק, מאחר שנסעה ברכב אחד הצדדים

חברה שניהלה הליך מול הוועדה המקומית בנתניה טענה שנציגי העירייה הסיעו את השופטת נגה אהד ברכבם. נשיא ביהמ"ש העליון קבע שאין זה ראוי שששופט ייזדקק לשירותי הסעה מצד בעל דין אחד בלא שבעל הדין האחר יתלווה לנסיעה

12.05.2014, 09:58 | ענת רואה
נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס הורה על פסילתה של השופטת המחוזית נגה אהד מלהמשיך לדון בתיק שנדון בפניה, בגלל שנציגי אחד הצדדים הסיעו אותה ברכבם.

מדובר בהליך ערעור פלילי שהתברר בפניה של השופטת אהד מביהמ"ש המחוזי בלוד, בין חברת דיאמימון בע"מ לבין הועדה המקומית לתכנון ובנייה נתניה. ההליך תחילתו בכתב אישום שהוגש נגד החברה ב-2008 בגין אי קיום צו בית משפט בכך שנטען כי לא קיימו צו הריסה ביחס לשני מבנים שנבנו על ידה. החברה טענה כי הצו בוצע 5 שנים קודם, אך בית משפט השלום הרשיע אותה והם ערערו למחוזי כשהתיק נותב לשופטת אהד.

השופטת נגה אהד השופטת נגה אהד השופטת נגה אהד

לפי פסק הדין, החברה ובעליה אריק מימון טענו בבית המשפט כי אין צורך לערוך ביקור בשטח, אך בפועל נערך ביקור עליו נודע להם בהתראה קצרה בלבד, בביקור לטענתם שני נושאי משרה מטעם עיריית נתניה החליפו דברים עם השופטת אהד אך הם לא נרשמו מאחר שלא נערך פרוטוקול של הביקור. בעקבות החלטה שניתנה לאחר הביקור ביקשו מאהד לפסול את עצמה.

טענת החברה באמצעות עו"ד קנת מן היתה כי השופטת אהד ייחסה חשיבות לדברי נציגי העיריה באופן המצביע על דעה קדומה וחשש למשוא פנים. בהמשך הגישו בקשה נוספת וטענו כי נציגי העירייה אף הסיעו את השופטת ברכבם לביקור אחר באותו יום. העיריה שיוצגה באמצעות עו"ד יאיר חמודות התנגדה לפסילת השופטת.

בהחלטה שמסרה אהד בינואר 2014 היא סירבה לפסול את עצמה, ציינה כי בביקור נכחו נציגים שלא זומנו ע"י ביהמ"ש אלא הגיעו לבקשת פרקליטת הועדה. השופטת הבהירה כי כל שנוצר הינו חשש סובייקטיבי של המערערים לקיומו של משוא פנים. בהחלטה נוספת בחודש מרץ הבהירה אהד כי נסעה עם באי כוח הועדה באותו יום לביקור באתר הנוגע לתיק אחר, והדגישה כי במהלך הנסיעה לא נכון עניינו של תיק זה או אחר.

על כך הוגש ערעור לנשיא גרוניס אשר קבע כי הוא סבור שיש לקבל את הערעור מטעם אחד בלבד והוא הנסיעה המשותפת עם אנשי עיריית נתניה. גרוניס כתב כי הלכה היא שאין בהחלטות בית המשפט הנוגעות לניהול דיון, לכשעצמן, כדי להביא לפסילתו, אלא יש להצביע על חשש ממשי ואובייקטיבי למשוא פנים. לכן הטענות בנוגע לפרוטוקול נדחו.

גרוניס קבע כי שונים פני הדברים ככל שמדובר בנסיעה המשותפת עם אנשי עיריית נתניה. "קיומם של מגעים במעמד צד אחד, שלא במסגרת סדרי הדין הרגילים, אינה רצויה", כתב הנשיא. "היא עשויה במקרים מסויימים להוביל לחשיפתו של בית המשפט למידע בלתי קביל, תוך שנמנע מבעל הדין שכנגד להציג את עמדתו בפני בית המשפט".

לדברי גרוניס, אף במקרים בהם בית המשפט אינו נחשף למידע הנוגע להליך, בנוכחות אחד הצדדים בלבד, כמקרה זה, "ראוי כי שופט יימנע ממצב בו הוא נוסע עם אחד מבעלי הדין, וזאת ולו על מנת לשמר את מראית פני הצדק. אין זה רצוי שבית המשפט יזקק לשירותיהם של מי מבעלי הדין אף לצרכים לוגיסטיים בלבד, ובוודאי שאין זה מן הראוי שייזקק לשירותי הסעה מצד בעל דין אחד בלא שבעל הדין האחר יתלווה לנסיעה".

הנשיא גרוניס הוסיף כי אומנם בית המשפט לא דן עם נציגי המשיבה בהליכים המתקיימים בפניו, אולם עצם הנסיעה שהתקיימה במעמד צד אחד, עשויה להקים תחושה של קירבה של בית המשפט לאחד מבעלי הדין, כך שבמקרה זה יש להורות על פסילתו.

לפיכך התקבל הערעור, בוטלו שתי החלטות של השופטת אהד, והדיון יועבר לשופט אחר (ע"פ 654/14)

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כן, ומשוא פנים והעדפת צד אחד על משנהו בגלל מעכר גם אסור, יש תקווה אם כן!
1. הסכמות: על הסכמות בדיון א"א לערער. השופטים יכתבו שהסכמתם על דברים שעליהם שמעודכם לא שמעתם עליהם צו הסכמה שהוא בעצם צו קבוע לתמיד. השגיחו על הפרוטוקול עוד באולם הדיונים ואל תניחו לעניין עד שיתוקן בכתב, כי בעתיד ידונו אתכם ע"פ הכתוב בלבד כאילו מדובר בתורה מסיני. צו בהסכמה הופך אתכם שפוטים לכל ימיכם (ונעשה רק בנוכחות עו"ד של הקורבן, זה מספיק)! צו מסוג זה הוא שיטה להשתלט על רכוש בפועל מסירתו לאחר (בעל ופילגשו, אשה ומאהב). גזל בשיתוף ביה"מ כחותמת גומי. זו גם שיטת סחיטה מהצד המפסיד שהרכוש לא על שמו/שמה ושיטת תשלום כשכ"ט את חלקו של הצד השני (אחוזים). הצו אונס הסכמה, והופך את קרבנו לבן ערובה קבוע ורדוף עד בכלל. מדובר במכשיר יעיל מאין כמוהו לגזל, סחיטה, מרמה, נוכלות, רדיפה ומצוד בחסות ביה"מ, ניתן לשתף את המשטרה במצוד עד שהצד הניצוד ייכנע לגט. 2. לעו"ד יש אג'נדה משלהם, והיא מנוגדת לשלכם. ברגע שעירבתם עו"ד, הוא הופך צד ובעל עניין בתיקכם, ברכושכם, בקניינכם, ובכל אשר לכם ופועל אך ורק למען עצמו בשיתוף הצד השני, זה קבלן הריסה ואתם לא קיימים ברגע שחתמתם לו. עו"ד מתקמבנים ביניהם, מחליטים מראש על מהלכים וקובעים את התוצאות בתחכום ועורמה. תתקשו להבחין בכך מבלי לדעת על התופעה וכשתגלו זאת, זה עלול להיות מאוחר מדי, הכל ניסגר בשמכם ותפקידכם לשלם על ההרס! עדיף עו"ד מטעם המדינה או ויצו ונעמ"ת שעולה עשירית מעו"ד פרטי ובכל מקרה, עדיף להימנע מכל מגע עם ביה"מ ונספחיו ולפנות לגישור עצמאי שלא הופך אתכם לשפוטי דיקטטורה המוחקת כתבי הגנה ומנפקת פס"ד בשירות מאעכר ועוד שיטות לינץ' מעין אלו, ההורסות חיי תמימים שחיפשו במטחנה הזו צדק. ראו הוזהרתם, התוצאות לפעמים קשות מנשוא, ר' התאבדויות! 3. כינוס נכסים: עו״ד יובילו את רכושכם לכינוס, כי ירוויחו ממנו בנוסף לשכ"ט עוד 4% משווי כל נכס. לדוגמא: דירה בשווי 2.5 מיליון₪ תכניס עוד 100K₪ לשכ"ט. בכינוס נכסים (ע"י הוראה לפירוק שיתוף) דירתכם מוצעת למכירה פומבית ועו"ד למיניהם ועולם תחתון שרוצים להלבין כספים, ינסו לזרוק אתכם מביתכם תמורת פרוטות. עוד: מותר להציע בעילום שם, כלומר הצד שכנגד שוכר אדם פיקטיבי שיגיע כמציע המודע לגבולכם הכלכלי וירים את מחיר הבית עד קצה גבול יכולתכם. באם ההליך לא מנוהל נכון תמצאו את עצמכם נתבעים ע״י המציעים שיגררו אתכם לדיונים בביה"מ ויעלו כך את מחיר דירתם כדי לסחוט אתכם. לא רוצים? שלמו פרוטקשן.
יוסי , כל הכבוד לבגצ  |  12.05.14
לכל התגובות