אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בני משפחת רביד ייאלצו לבחור בין תפקיד בהנהלת ויקטורי לבין הדירקטוריון צילום: צפריר אביוב

בני משפחת רביד ייאלצו לבחור בין תפקיד בהנהלת ויקטורי לבין הדירקטוריון

בעלי השליטה ברשת המזון נכנעו ללחץ המוסדיים ויפרידו בין ההנהלה לדירקטוריון עד אמצע 2015. שכר הבכירים יופחת לממוצע המשולם בענף

13.05.2014, 07:57 | גיל קליאן

רשת המזון ויקטורישל משפחת רביד נכנעה ללחצם של בעלי המניות והודיעה כי היא בדרכה להפרדה כמעט מוחלטת בין ההנהלה לבין הדירקטוריון ולהפחתת שכר הבכירים. החברה התחייבה כי עד סוף הרבעון השני של 2015 "סוגיות הקשורות לממשל התאגידי של החברה, בנוגע להרכב הדירקטוריון, והיעדר קיומם של חברי הנהלה או כפופים להם (למעט מנכ"ל) בדירקטוריון החברה, יהיו בהלימה עם גישת בעלי מניות בחברה שהנם משקיעים מוסדיים והקריטריונים שעל בסיסם הם פועלים".

כיום כל בני משפחת רביד מועסקים בוויקטורי כנושאי משרה וכדירקטורים. המנכ"ל אייל רביד ימשיך להיות דירקטור גם אחרי אמצע 2015. אבי המשפחה חיים רביד מכהן כיום כנשיא, דירקטור וסמנכ"ל כספים. בנו השני אברהם רביד מכהן כדירקטור וכסמנכ"ל תפעול ופיתוח עסקי, והבת, טליה חנן, מכהנת כדירקטורית, מנהלת קשרי לקוחות ומחשוב וממונה על האכיפה הפנימית. כעת ייאלצו בני המשפחה, למעט אייל, להכריע מי מהם יישאר בדירקטוריון ומי כנושא משרה.

במקביל, החליטה החברה להוריד את שכר הבכירים שלה, כך שיעמוד בדיוק על הממוצע לבכירים בחברות דומות שנבדקו. תוכנית התגמול המקורית שהתכוונה ויקטורי לאשר במרץ גילמה שכר הגבוה ב־10% משכר הבכירים בחברות מקבילות. בשל התנגדותם של המוסדיים להסדר המוצע, דחתה ויקטורי את מועד אסיפת בעלי המניות ל־22 במאי ותיקנה את תוכנית התגמול.

עלות שכרו של אברהם רביד לפי התוכנית המקורית – 2.5 מיליון שקל ב־2014, הופחתה ל־2.3 מיליון שקל. עלות שכרו של המנכ"ל, שהיה אמור לקבל 2.5 מיליון שקל ב־2014, הופחתה אף היא ל־2.3 מיליון שקל. גם עלות שכרו של חיים רביד ב־2014 הופחתה מ־1.7 מיליון שקל ל־1.6 מיליון שקל.

אייל רביד, צילום: צפריר אביוב אייל רביד | צילום: צפריר אביוב אייל רביד, צילום: צפריר אביוב

תגיות