אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל מדיוונד: "באתי לעשות, לא לבזבז זמן"

מנכ"ל מדיוונד: "באתי לעשות, לא לבזבז זמן"

שווייה של יצרנית התרופות צנח ב־23% מאז ההנפקה בנאסד"ק לפני חודשיים, ל־270 מיליון דולר. למרות זאת, כהן משדר אופטימיות

13.05.2014, 07:55 | ניר צליק

לפני חודשיים, בשיא גל ההנפקות הישראליות בוול סטריט, הצליחה מדיוונד, יצרנית התכשיר לטיפול בכוויות, להשלים הנפקה ראשונית בנאסד"ק, וגייסה 70 מיליון דולר לפי שווי של 350 מיליון דולר ומחיר מניה של 14 דולר. מטרת ההנפקה היתה לממן את שיווק התכשיר נקסובריד באירופה.

אלא שבינתיים, סקטור הביוטכנולוגיה ספג מכה קשה בעקבות מכתב ששלח נציג קליפורניה בקונגרס האמריקאי פרנק פאלון לחברת גיליאד, ובו ביקש להבין כיצד נקבע תג מחיר של 84 אלף דולר לתרופה של גיליאד לצהבת מסוג C, והביע דאגה מכך שלחולים אין כסף לשלם על טיפול כה יקר. מהלך זה עורר חשש שהשלטון האמריקאי מתכוון להתערב בתמחור של תרופות חדשות ולפגוע בכדאיות של פיתוחן עבור חברות התרופות. מאז צנחה מניית מדיוונד ב־23%, ושווי החברה ירד ל־270 מיליון דולר.

שותפים ששוחים בחומר

בראיון ראשון אחרי ההנפקה מספר המנכ"ל גל כהן ל"כלכליסט" על התחושות בשבועות אחרי ההנפקה ועל עתידה של החברה. "אנחנו מאוד מרוצים מתוצאות ההנפקה. קיבלנו ביקוש שהיה גבוה פי 12 ממה שרצינו לגייס. זה נותן תוקף לקונספט שלנו כחברה, ועודף הביקוש הזה אפשר לנו להכניס כשותפים גופים מהגדולים והטובים בעולם שמבינים בתעשיית התרופות ושוחים בחומר", אומר כהן. הראיון שנערך בכנס אופנהיימר לחברות ישראליות בוול סטריט.

כהן, שעבד בעבר בענקית התרופות טבע כאחראי להשקת הקופקסון בחלק מהטריטוריות, סיפר על דרכו לכיסא מנכ"ל מדיוונד: "הייתי קשור למדיוונד גם תחת הכובע שלי בטבע. הציעו לי הרבה פעמים בעבר לנהל סטארט־אפ והחלטתי לעשות את זה דווקא במדיוונד משלוש סיבות עיקריות. הראשונה והחשובה ביותר היא שלמדיוונד יש מוצר שעובד. הסיבה השנייה, מדיוונד היא חברה בוגרת שמייצרת מוצרים סטריליים שאותם אי אפשר לשלוף מהמותן. הסיבה השלישית טמונה בדירקטוריון החברה. מדיוונד היתה מורכבת ממשקיעים גדולים כמו כלל ביוטכנולוגיה, ולא מעשרות גופים קטנים, וזה אפשר לי לעבוד. באתי לעשות, לא באתי לבזבז את הזמן".

הפרידה הכואבת מטבע

נקודה בעייתית מבחינת המסר שהועבר למשקיעים של מדיוונד היתה החלטתה של טבע, שהחזיקה ב־18% ממדיוונד, להפסיק את שיתוף הפעולה עם מדיוונד בדצמבר 2012. טבע ויתרה על אופציה לרכוש מניות נוספות של מדיוונד לפי שווי של 271 מיליון דולר, ומאוחר יותר מכרה גם את אחזקותיה במדיוונד תמורת הכנסות עתידיות ממכירות התרופות שפיתחה מדיוונד.

כהן התייחס לצעדה זה של טבע ואמר: "טבע בחרה להתרכז ביכולות הבסיס שלה, בתרופות למערכת הנשימה ובמערכת העצבים המרכזית. אנחנו התחברנו לטבע כדי שהיא תמסחר את המוצר שלנו, והיא לא בנתה את היכולת הזו. בזמן שכבר היינו קרובים לקבל את האישור למוצר באירופה, לא היה היגיון לחכות לטבע, ולכן הפרידה היתה נכונה לשני הצדדים". נקודה נוספת בענף התרופות העולמי, שעשויה להשפיע על מדיוונד, היא קדחת המיזוגים והרכישות, כמו ההצעה האחרונה שהגישה ענקית התרופות פייזר לרכישתה של אסטרה זנקה הבריטית תמורת 60 מיליארד ליש"ט. כהן שנשאל האם מדיוונד תישאר עצמאית לאורך השנים, השיב: "תוכנית העבודה שלנו מדברת על לבנות חברה עצמאית, ואנחנו עובדים יום ולילה בכיוון הזה".

תגיות