אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר לא זז; "הסבירות להעלאת ריבית גבוהה מהורדה נוספת" צילום: בלומברג

הדולר לא זז; "הסבירות להעלאת ריבית גבוהה מהורדה נוספת"

כך מעריכים בחדר עסקאות המט"ח של אקסלנס; הדולר היציג נותר ללא שינוי - 3.45 שקלים, היורו ירד ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 4.74 שקלים

13.05.2014, 15:38 | ערן סוקול

המסחר בשוק מטבע החוץ התנהל היום (ג') ביציבות - הדולר היציג נותר ללא שינוי ונקבע על 3.457 שקלים, היורו ירד ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 4.74 שקלים. 

קראו עוד בכלכליסט

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הלחץ על היורו מול השקל ממשיך להיות כבד, וזאת לאחר שאמש צנח הצמד לרמתו הנמוכה מאז פברואר, מתחת לרמת 4.75 השקלים. היורו למעשה נחלש למול כל המטבעות המרכזיים בעולם, לרבות הדולר, וזאת לאחר שנשיא הבנק של אירופה אותת בישיבת המדיניות החודשית ביום חמישי שעבר על כוונתו של הבנק לנקוט צעדים מרחביים להמרצת הכלכלה ורמז כי הבנק ינקוט צעדים במידה והיורו ימשיך להתחזק. דבריו הנחרצים הצניחו את היורו בשוק המט"ח העולמי, וגם למול השקל. הלחץ על היורו צפוי להימשך בתקופה הקרובה עד שתתבהר עמדתו של הבנק המרכזי".

ב-FXCM התייחסו לייסוף המתמשך של השקל מול מטבעותיהן של שתי שותפות הסחר המרכזיות - ארצות הברית וגוש היורו - "הייסוף מסב נזק כבד למגזר הייצוא הישראלי ולמשק הישראלי כולו. ככל שהייסוף בשקל נמשך, הלחץ על בנק ישראל לנקוט פעולה - רכישת מט"ח, הורדת ריבית, הטלת הגבלות על ספקולנטים - אמור לגבור. ואולם, כוחו של בנק ישראל מוגבל, מאחר שהתנועות הללו מוכתבות על ידי המגמות העולמיות".

ארה"ב וגוש היורו - שותפות הסחר המרכזיות של ישראל, צילום: בלומברג ארה"ב וגוש היורו - שותפות הסחר המרכזיות של ישראל | צילום: בלומברג ארה"ב וגוש היורו - שותפות הסחר המרכזיות של ישראל, צילום: בלומברג

לעומת זאת, בחדר עסקאות המט"ח של אקסלנס מציינים כי "בפרוטוקול החלטת הריבית האחרונה של בנק ישראל שפורסם אתמול, אחת הנקודות המעניינות הייתה שחבר אחד בוודעה תמך דווקא בהעלאת ריבית בניגוד לשאר שתמכו בהותרת הריבית על כנה, מה שיכול ומרמז כי הסבירות הגבוהה יותר היא לעליית ריבית מאשר לעוד הורדה".

מלחמת המטבעות

באקסלנס התייחסו להערה שנשמעה אתמול מפי שר האוצר האמריקאי אשר אמר כי על סין לפעול ליצירת שער חליפין סחיר ומוטה שוק. "בעבר היו לא מעט התכתשויות בין המעצמות אודות מדיניות שער החליפין של סין אשר גורמת לפיחות היואן במטרה לשמור על האטרקטיביות של מחירי מוצרי הייצוא שלה" ציינו באקסלנס. "הסינים מצידם לא חסכו ביקורת מהאמריקאים על כך שארה"ב מציפה את העולם בדולרים ויוצרת פיחות מלאכותי. המטבע הסיני נחלש ביותר משלושה אחוזים מאז תחילת השנה אך בימים האחרונים נראה כי המגמה מתהפכת והמטבע מתחזק" ציינו באקסלנס.

תגיות