אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן NVP מגייסת 1.2 מיליארד דולר

קרן NVP מגייסת 1.2 מיליארד דולר

זוהי הקרן ה-12 של החברה, שהשקיעה בסטארט-אפים רבים בישראל. היא תנוהל בידי דרור נחומי, השותף הישראלי ב-NVP. סך כל הגיוסים של הקרן שייסד פרומוד האק הגיע ל-5 מיליארד דולר

13.05.2014, 15:14 | אסף גלעד

קרן ההון סיכון האמריקאית NVP מגייסת קרן חדשה, שתיים-עשרה במספר, בהיקף של 1.2 מיליארד דולר. הקרן משקיעה בחברות מכל העולם, בכלל זה בארה"ב ובהודו, אך בקרן הקודמת שלה, קרן מספר 11, הגדילה משמעותית את פעילותה בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

דרור נחומי, השותף הישראלי של הקרן הממוקם בהרצליה, צפוי להמשיך ולהשקיע בחברות ישראליות גם במסגרת הקרן ה-12. הקרן החדשה מביאה את סך ההון שגייסה NVP (Norwest Venture Partners) , מיסודו של פרומוד האק, מבכירי ההון סיכון בעולם, ל-5 מיליארד דולר.

דרור נחומי, שותף ב-NVP דרור נחומי, שותף ב-NVP דרור נחומי, שותף ב-NVP

במסגרת הקרן הקודמת, השקיע נחומי בחברות מתחומים שונים: WiCharge, המפתחת טכנולוגיה להטענה אלחוטית של מכשירי חשמל; SolarEdge שפיתחה רכיב אלקטרוני לייעול פעילותם של פאנלים סולאריים; SundaySky המאפשרת לעסקים לתקשר עם לקוחותיהם דרך סרטון וידיאו אוטומטי מותאם אישית; חברת הסייבר Seculert; Ravello של מייסדי קומרהנט בני שניידר ורמי תמיר וחברת אחסון המידע החדשה והמסקרנת Weka IO של יוצאי XIV.

בקרן האחרונה זכה נחומי לאקזיט כשההשקעה ב-Scale IO הובילה למכירתה לידי EMC לפני כשנה. סך הכל השקיעה NVP ב-7 חברות במסגרת הקרן הקודמת שלה, אך לקרן גם השקעות היסטוריות: בחברות פונטיס וקונקטקסטים.

השיטה האופורטוניסטית עובדת

שיטת העבודה של NVP היא אופורטוניסטית, כלומר היא משקיעה היכן שהיא מזהה חברה איכותית להשקעה, מבלי קשר לטריטוריה בה היא ממוקמת, לשלב בו היא מצויה או לתחום הטכנולוגי. היא משקיעה בחברות בתחום התוכנה הארגונית, ובפרט בענן ותשתיות IT, תוכנה כשירות (Saas) שירותים עסקיים, שירותים פיננסיים, מוצרי צריכה, קלינטק ומדעי החיים.

היא משקיעה בחברות בשלב הצעיר ביותר, 'סיד', ועד השלבים המאוחרים ביותר, וכן משקיעה בחברות אמריקאיות, הודיות וישראליות. "האסטרטגיה של הקרן היא עבודת צוות חזקה בין השותפים בכדי לאתר את הזדמנויות ההשקעה הטובות ביותר, ללא קשר לתחום הפעילות שלה או לטריטוריה ממנה היא מגיעה", אמר נחומי ל"כלכליסט".

"אני רואה זאת כניצול הזדמנויות הרבה יותר מאשר חלוקת סיכונים. אם תקים קרן למדינה מסוימת ולשלב מסוים של התפתחות החברה, אתה תהמר על סגמנט ספציפי שיכול לעלות או לרדת. אבל אם אתה משקיע בכל הגאוגרפיות ובכל השלבים אתה יכול לבחור בכל זמן ותקופה מה הדבר הנכון בשבילך", הוסיף. "אנחנו רואים השקעה טובה ומשקיעים, ולכן אין לי כל יכולת לדעת כמה אשקיע כאן בשנים הקרובות".

ועם זאת, כמה מגמות טכנולוגיות ישפיעו על שיקולי ההשקעה של NVP, בעיקר ההתפתחות בעולם התוכנה הארגוני שמעביר יותר ויותר חלקים משרשרת הערך לעבודה על גבי ענן, טכנולוגיות מובייל ואבטחת מידע, שישפיעו על הווצרות חברות חדשות בהמשך. "כל התופעות הללו מספקות הזדמנויות חדשות. השקענו בתחומים האלה בעבר ונמשיך להשקיע גם בהמשך", אמר נחומי.

11 אקזיטים והנפקות בשנה

בניגוד לקרנות הון סיכון זרות אחרות הפעילות בישראל כמו גריילוק או סקויה, לחברה אין הקצאה לפעילות בישראל. במובן זה מזכירה NVP את אופי הפעילות של בסמר או באטרי. ואולם, לפי ההערכה, השקיעה הקרן בחברות ישראליות עד כה עשרות רבות של מיליוני דולרים.

NVP הוציאה להנפקה ומכרה 11 חברות במהלך 2013, אחת מהן היא, כאמור, Scale IO הישראלית שנמכרה ל-EMC. מלבד זאת, הנפיקה את חברת אבטחת המידע FireEye, חברת הקופונים הדיגיטלים RetailMeNot, מכרה את חברת שירותי התקשורת מבוססי ענן Virtela ל-NTT היפנית תמורת 525 מיליון דולר, את Morta Security לפאלו אלטו נטוורקס של ניר צוק, וכן את הסטארט-אפ Passif לאפל.

תגיות