אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שאלו אתכם בראיון עבודה לגילכם? כך תשיבו צילום: שאטרסטוק

שאלו אתכם בראיון עבודה לגילכם? כך תשיבו

שאלות בנוגע לגיל המועמד אינן חוקיות, אך אם זה קרה יש דרכים שיאפשרו לכם עדיין לקבל את העבודה; קבלו שש תגובות אפשריות

17.05.2014, 21:55 | שירות כלכליסט

בראיונות עבודה, בדרך כלל אחרי שאלות מורכבות יותר כמו "היכן אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?" או מה החולשה הכי גדולה שלכם?", חשים הקלה כשנשאלת שאלה קלה יותר בסגנון "באיזו שנה סיימת תיכון?" או פשוט "בן כמה אתה?". אולם, מעבר לעובדה שהשאלה אינה חוקית, היא גם לא פשוטה כפי שהיא נשמעת.

קראו עוד בכלכליסט

בישראל, שאלות שנועדו לברר את גיל המרואיין, גם אם הן עקיפות, הן אסורות מכיוון שהן עשויות להיחשב כמפלות. לפי החוק אפליה מחמת גיל על ידי מעסיק היא אסורה במישרין או בעקיפין.

לין טיילור, מחברת הספר "אלפו את הרודן הנוראי של המשרד: כיצד להתמודד עם התנהגות ילדותית של הבוס ולשגשג בעבודה", טוענת כי למעשה מדובר בשאלה מפלה, ולתשובה שלכם יכולה להיות השפעה משמעותית על תוצאות הראיון. לטענתה, במרבית המקרים למראיין יש מניעים נסתרים מאחורי השאלה. "חלק מהמעסיקים מפלים נגד עובדים מבוגרים ושואלים את השאלה הזו כי לראות עד כמה המרואיין קרוב לגיל הפנסיה", היא הסבירה לאתר ביזנס אינסיידר. "בקרב הצעירים, השאלה נועדה לראות עד כמה נמוך הם יכולים לרדת מבחינת השכר".

זה לא חוקי בישראל לשאול אתכם על גילכם בראיון עבודה , צילום: shutterstock זה לא חוקי בישראל לשאול אתכם על גילכם בראיון עבודה | צילום: shutterstock זה לא חוקי בישראל לשאול אתכם על גילכם בראיון עבודה , צילום: shutterstock

אם שאלו אתכם לגילכם בראיון עבודה, למרות שכאמור, זה לא חוקי, ישנן דרכים שיאפשרו לכם עדיין לקבל את העבודה. טיילר מציעה שש תגובות אפשריות:

1. "אני נמצא במעגל העבודה כבר כמה שנים, ומתכנן להישאר עוד שנים רבות - ובתקווה אעשה זאת בחברה הזו. שפר עליי מזלי לעבוד בחברות שבהן גיוון בגילאים נחשב יתרון. האם אתם מחזיקים בגישה דומה כאן?"

2. "סיימתי את התואר לפני הרבה מאד שנים. מאז צברתי המון ניסיון, אך אני תמיד נלהב ללמוד עוד ולתרום לאווירה בצוות".

3."בהחלט יש לי ניסיון רב. האם אתה שואל לגילי מסיבה מסוימת שעליי להיות מודע לה? אני רוצה לעקוב אחר כל דרישות התפקיד".

4. "מותר לי לשאול, האם אתה חושש שהכישורים שלי או ההשכלה שרכשתי לא יתאימו? אם כך, אתה תגלה שאני נכס עבור הפרויקטים שכבר ציינת. ההישג האחרון שלי היה...והוא יטיב עם החברה בגלל..."

5. "אם אתה מודאג לגבי הניסיון שלי, אני מתמחה בתחום הזה כבר מספר שנים ותרמתי למעסיקים הקודמים שלי. ברשותך ארחיב על כמה מהפרויקטים הקשורים ספציפית לתפקיד הזה - והתוצאות המעולות שהשגתי".

6. "הגיל שלי מעולם לא היווה בעיה. עלייך לדעת שאני חש בטוח ביכולתי לתרום לחברה שלך בזכות רמת הניסיון והבגרות שלי. אולי תוכל לשתף אותי יותר לגבי החששות שלך כך שאוכל להבין אותם בצורה ברורה יותר, וכך אוכל להסביר ביתר פירוט כיצד אענה על הצרכים שלך".

המשותף לכל התגובות הוא שהן מכוונות את קו השאלות לתחום "מואר" וחוקי יותר בכך שהן מתמקדות בכישורים שלכם וביכולתכם לתרום. אל תתרגזו, ממליצה טיילור, הישארו רגועים והתמודדו עם השאלה.

תגיות

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
אין אכיפה בחוקי תעסוקה בישראל.
וזה בכוונה תחילה, המשרד שאחראי על האכיפה (כלכלה) אין סמכויות חקירה, ככה שאתם יכולים להתלונן אבל לא יעשו עם זה כלום. הרבה מקומות עכשיו מבקשים ת.ז. בשביל מבדקים אונליין, מה שאסור. הרבה מקומות, אפילו בשכר מינימום, לוקחים צילום ת.ז. ישר בריאיון הראשון, מה שגם אסור.
מצפצפים על החוק  |  04.04.17
לכל התגובות