אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Quixey מגייסת 30 מהנדסים למרכז הפיתוח החדש בישראל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

Quixey מגייסת 30 מהנדסים למרכז הפיתוח החדש בישראל

מנוע החיפוש המדובר לאפליקציות, שגייס 50 מיליון דולר מעליבאבא הסינית, משלים את הקמת מרכז הפיתוח שלו בישראל. מור שלזינגר, ששימשה מנהלת פיתוח בחברת SharedBook, מונתה למנהלת המרכז והיא תנהל אותו ממגדלי עזריאלי

14.05.2014, 06:54 | אסף גלעד

קוויקסי (Quixey), שהוקמה על ידי שני ישראלים בעמק הסיליקון, פיתחה מנוע חיפוש לאפליקציות וגייסה 50 מיליון דולר מעליבאבא הסינית, משלימה את הקמת מרכז הפיתוח בישראל ומתכננת לגייס 30 מהנדסים עד סוף השנה.

קראו עוד בכלכליסט

את החיפוש תוביל מור שלזינגר (43) - עתודאית בוגרת 8200 ששימשה כמנהלת פיתוח בטכנומטיקס וממקימי הפעילות הישראלית של SharedBook, שגם בה שימשה כמנהלת הפיתוח - אשר מונתה למנהלת המרכז. את הידע בתחום אחזור הנתונים רכשה בחברת Vigil, שעסקה בתחום המודיעין העסקי.

שלזינגר (במרכז) ומייסדי קוויקסי שפירא וקגן (יושבים) עם עובדי החברה, צילום: אוראל כהן שלזינגר (במרכז) ומייסדי קוויקסי שפירא וקגן (יושבים) עם עובדי החברה | צילום: אוראל כהן שלזינגר (במרכז) ומייסדי קוויקסי שפירא וקגן (יושבים) עם עובדי החברה, צילום: אוראל כהן

מרכז הפיתוח של קוויקסי הוקם במהלך בפברואר האחרון בקומה ה- 29 בבניין העגול במרכז עזריאלי, והוא צפוי לגייס כ-30 מהנדסים עד סוף השנה. בהמשך, לפי דברים שאמר בעבר ל"כלכליסט" מנכ"ל החברה תומר קגן, הוא צפוי להעסיק כרבע מכלל כח האדם בחברה האמריקאית. המרכז הישראלי צפוי להיות הראשון מחוץ למרכז החברה במאונטן וויו שבעמק הסיליקון.

חיפוש אפליקציות אינטואיטיבי במיוחד

קוויקסי, שהקימו תומר קגן ולירון שפירא בעמק הסיליקון ב-2009, היא מנוע החיפוש המוביל כיום לאפליקציות. היא משרתת ארגונים וחברות, אך לאחרונה השיקה אפליקציה למשתמש המאפשרת לחפש אפליקציות אחרות לא רק לפי שם או סוג, אלא גם לפי מילות מפתח ומשפטים שלמים כמו "מאמרים מעניינים במיוחד" או "שיר של שאקירה". בחברה מתמקדים לא רק באיתור אפליקציות אלא גם באחזור של תכנים מתוכו.

כך, במקום לחפש ולמצוא את האפליקציה הרשמית של הזמרת שאקירה, ניתן יהיה לחפש שירים ותכנים שלה באפליקציות שונות כגון ספוטיפיי או סאונדקלאוד. או במקום לחפש את אפליקציית רכבת ישראל או אגד, ניתן יהיה לכתוב "אני רוצה לנסוע לחיפה".

המנוע משרת כ-100 מיליון חיפושים בחודש ונמצא בשימוש חברות כ־Ask.com, מיקרוסופט, נוקיה וספרינט. עבור מנוע החיפוש Ask.com ,הרביעי בגודלו בעולם אחרי גוגל, בינג ויאהו, קוויקסי מציעה יכולת חיפוש לאפליקציות סלולריות על גבי שולחן העבודה. עבור מפעילות סלולריות כגון ורייזון האמריקאית וסטארהאב הסינגפורית, מנוע חיפוש אפליקציות המשולב בטלפונים המשווקים על ידם.

מפצחים את אתגר החיפוש

עד כה גייסה שליזנגר למרכז מספר מהנדסי אלגוריתמים ומפתחים בכירים בהם רמי אברמסון ונאור רוזנברג, שמתמחים בפיתוח תוכנה וממשקים ווביים, והיו עמיתיה של שלזינגר בסטארט-אפ SharedBook, ובני זילברשטיין, חוקר ואלגוריתמאי בוגר 8200. שלזינגר מציינת שלמרות הצורך לגייס עובדים בזריזות יחסית, כל אחד מהם עובר תהליך סינון קפדני שכולל לעיתים שבעה ראיונות עבודה מפרכים לפני הקבלה לעבודה.

במרכז הישראלי יפתחו טכנולוגיות הנוגעות לליבת מנוע החיפוש של קוויקסי וסייעו, למעשה, בפיתוח מנוע חיפוש חדש שמשקיעיו: עליבאבא, אריק שמידט וקרן USVP צופים לו עתיד שיכול להעניק לו את התואר ה"גוגל של האפליקציות".

"מאחר וחיפוש אפליקציות ותוכן הוא חיפוש מבוסס אלמנטים, יש צורך ליצור אינדקס של כל אותם רשומות שאותם ניתן לאחזר יותר מאוחר באמצעות חיפוש. המרכז הישראלי יהיה אחראי על רכישת כל הנתונים הללו שממנו אפשר יהיה לאחזר יותר מאוחר תוצאות חיפוש", אמרה שליזנגר ל"כלכליסט". "נושא הבאת תכנים מתוך אפליקציות הוא בעיה קשה שאיש לא יודע באמת איך לפתור אותה, גם לא אנחנו, האמת, אבל אנחנו מנסים לתקוף את התחום הזה מכמה כיוונים. שלא כמו דפי רשת באינטרנט, אפליקציות והתכנים שמצויים בתוכם הם עדיין גן סגור, וגם אם ישנו מפתח שרוצה להוציא את האפליקציה הזו החוצה, אין לו דרך לעשות זאת. אנחנו רוצים לפתוח את העולם הזה".

"במובייל, אחד האתגרים הגדולים הוא העובדה שאין לך פרוטוקול אחד, שפה אחת כמו ה-HTML בעולם האינטרנט, שם בעיית האחזור נפתרת בקלות רבה יותר. בעולם המובייל, אנחנו רק לומדים איך לעשות זאת. עולם המובייל הוא חסר סטנדרט אחיד, הוא מצוי רק בחיתוליו. אנחנו רוצים ליטול חלק פעיל בהגדרה של הסנטדרטים שלו ולסייע בפתיחתו לכל: אנחנו רוצים לגרום למצב כזה שכל אחד יוכל להגיע לכל אפליקציה, ולכל מפתח שירצה לחשוף את התוכן שלו להצטרף לתכנית שלנו".  

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
תפקידים ב 8200
ב- 8200 יש אנשים המבצעים תפקידים טכנולוגיים ואנשים המבצעים תפקידים מודיעיניים. (כמובן שבנוסף יש שלישות לוגיסטיקה וכו' אבל הם מספר קטן של אנשים) כמובן שלא כל מי שביצע תפקיד טכנולוגי הוא אלגוריתמיקאי או האקר, אך גם אם לא הוא מתכנת שנבחר בקפידה או אחד אשר רוכש מומחיות באחד מהתחומים של עולם התוכנה.
אור , תל אביב  |  25.02.15
5.
בועת ההיטק הגיעה לממדים מפלצתיים
"מנוע חיפוש לאפליקציות" - לא מבין למה צריך כ"כ הרבה מהנדסים בשביל לפתח כזה מנוע. וקשה להבין איך אפשר להרוויח ממנו (קישורים ממומנים כמו בגוגל של אפליקציות מסחריות?) כבר היום יש הרבה הרבה יותר מידי אפלקציות, ונדמה שהשוק רווי. כמעט ואין מה לחדש. אולי רק תחום המשחקים יכול להמשיך לגדול..) מה רע בחיפוש של גוגל פליי? עד היום מצאתי כל מה שחיפשתי בקלות. מפתח יכול לכתוב בתיאור האפליקציה שלו את כל המידע הרלוונטי. מנוע חיפוש שיחפש בתוך הטקסט/סאונד שמופיע באפליקציה קרוב לוודאי שיביא תוצאות של קשורות/ קשורות באופן אקראי בלבד.
אלי , ת"א  |  14.05.14
לכל התגובות