אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרשות השנייה בדרך לקיצוץ

בלעדי לכלכליסט

הרשות השנייה בדרך לקיצוץ

הרשות השנייה, המעסיקה כ־100 עובדים, מתכננת להקטין את כוח האדם ב־25%. ועד העובדים וההנהלה מקדמים במשותף תוכנית פרישה מרצון, אולם הצפי הוא שיידרשו גם פיטורים

15.05.2014, 06:53 | אופיר דור

הרשות השנייה החלה בתהליך של קיצוץ במספר העובדים. כך נודע ל"כלכליסט". הרשות מעסיקה כ־100 עובדים, ולפי הערכות המטרה היא להקטין את כוח האדם בארגון ב־25%. 

קראו עוד בכלכליסט

שי באב"ד מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד מנכ"ל הרשות השנייה

היום צפויה להסתיים התקופה שבה יכלו עובדי הרשות להירשם לפרישה מרצון בתנאים מועדפים, אך בוועד העובדים ברשות פועלים להאריך את התקופה כדי להגדיל את ההיענות. עם זאת, לא מן הנמנע שאם לא יירשמו מספיק עובדים לפרישה, יחל גם הליך פיטורים.

בחודשים האחרונים מתנהל משא ומתן בין מנכ"ל הרשות שי באב"ד לבין ועד העובדים בנוגע לקיצוצים. באב"ד ביקש לפתוח במהלך לפיטורים אך בוועד התנגדו נמרצות, ולבסוף גובשה תוכנית פרישה מרצון.

יישום החלטה מ־2012

תהליך הקיצוץ מיישם למעשה החלטה שקיבלה ועדת הכספים של הרשות השנייה עוד ב־2012. במהלך אישור התקציב ל־2012 הורתה הוועדה להנהלת הרשות לבצע התייעלות בכוח האדם, אולם עד היום הדבר לא בוצע. במשך כשנה התנהלה הרשות ללא מנכ"ל קבוע, מה שככל הנראה עיכב את הקיצוץ. המנכ"ל הקבוע הקודם של הרשות, מנשה סמירה, הודיע באפריל 2012 על פרישתו, אך מינויו של באב"ד למנכ"ל קבוע אושר רק במאי 2013. בין לבין שימשה איילת מצגר כמנכ"לית במינוי זמני.

הרשות השנייה, הגוף המפקח על הערוצים המסחריים ותחנות הרדיו האזורי, צפויה להתאחד עם מועצת הכבלים והלוויין במשרד התקשורת, הרגולטור של שידורי HOT ו־yes. התוכנית לאיחוד שני הגופים עומדת על הפרק זה שנים והצעת חוק בנושא כבר הוגשה לכנסת, אולם הליכי החקיקה מתארכים ועדיין לא ברור מתי יתרחש האיחוד.

אילן אבישר, יו"ר מועצת הרשות השנייה, צילום: ישראל הדרי אילן אבישר, יו"ר מועצת הרשות השנייה | צילום: ישראל הדרי אילן אבישר, יו"ר מועצת הרשות השנייה, צילום: ישראל הדרי

האיחוד מעורר חשש גם בקרב עובדי מועצת הכבלים, מה שהוביל את ועד העובדים במשרד התקשורת לאיים בעיצומים אם לא יובטחו תנאיהם של 15 עובדי המועצה. גם עובדי הרשות השנייה העלו הסתייגויות מתוכנית המיזוג, ודרשו בעיקר שהגוף המאוחד לא יוכפף למשרד התקשורת ויישאר עצמאי.

על הרשות השנייה מופעלים לחצים להתייעל הן מצד משרד האוצר והן מצד זכייני הטלוויזיה. הזכייניות קשת, רשת וערוץ 10 הן שמממנות את פעילות הרשות באמצעות דמי הזיכיון שהן משלמות, ובאופן טבעי הן שואפות להפחית את התמלוגים האלה בין היתר בטענה שהרשות היא גוף מנופח ולא יעיל.

עובדי הרשות הקימו ועד בתמיכת ההסתדרות במהלך 2012. יו"ר הוועד מיכל גרוס אמרה ל"כלכליסט" כי "הוועד ניהל מו"מ ארוך ויסודי מול המנכ"ל בגיבוי ההסתדרות. המנכ"ל נעתר לדרישתנו שלא לפטר בשלב זה, אלא להוביל פרישה מרצון שתאפשר לעובדים לצאת בכבוד ובדרך הראויה להשקעתם לאורך השנים".

"התחשבות וחיסכון"

מהרשות השנייה נמסר בתגובה כי "בשנת 2012 הורתה ועדת הכספים של מועצת הרשות להנהלה דאז לצמצם את כוח האדם. המנכ"ל שי באב"ד למד עם כניסתו לתפקיד את ההחלטה ובימים אלו פועל ליישומה. ההחלטה מיושמת תוך מו"מ עם הוועד וההסתדרות ותוך התחשבות וחיסכון בכספי ציבור. הרשות השנייה תמשיך להיות ערוכה למכלול המשימות האסטרטגיות שלקחה על עצמה כדי להשביח את הטלוויזיה והרדיו המסחריים בישראל".

תגיות