אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד התקשורת הכריע: סלקום ופלאפון לא יקימו רשת סלולר משותפת צילום: טל כהן

משרד התקשורת הכריע: סלקום ופלאפון לא יקימו רשת סלולר משותפת

המשרד יאפשר לשתי החברות לשתף חלקים מוגבלים מהרשתות הקיימות שלהן. במקביל המשרד יאפשר ל-HOT mobile ופרטנר לאחד רשתות תחת מגבלות

15.05.2014, 15:35 | אופיר דור

משרד התקשורת פרסם היום (ה') באופן רשמי את מסמך המדיניות שלו בנוגע לשיתוף רשתות סלולר.  

קראו עוד בכלכליסט

מהמסמך עולה כי המשרד דוחה סופית את בקשת סלקום ופלאפון לאחד באופן מלא את רשתות הסלולר שלהן ולהקים רשת דור רביעי משותפת. לצד זה מצהיר המשרד כי יאשר לחברות שיתוף מוגבל יותר, במסגרתו הן יוכלו להשתמש באתרים הסלולריים ובתרנים אחת של השנייה (שיתוף פסיבי).

במקביל, משרד התקשורת מסביר כי הוא מתכוון לאשר שיתוף רשתות מלא בין HOT mobile לפרטנר, גם אם תחת הגבלות מסוימות ולתקופת זמן מוגבלת. המשרד מסביר כי שיתוף רשתות יאושר רק כאשר אחד השותפים, במקרה זה, HOT mobile, לא השלים את פריסת הרשת הקיימת שלו. המשרד בעצם קובע כי גם מיזוג רשתות בין גולן טלקום, שגם היא לא השלימה פריסת רשת, לסלקום או פלאפון יאושר על ידו.

מרכז שירות של פרטנר, צילום: עמית שעל מרכז שירות של פרטנר | צילום: עמית שעל מרכז שירות של פרטנר, צילום: עמית שעל

"המשרד מעוניין למקסם את מספר רשתות הרדיו העצמאיות שיפעלו בשוק העתידי, ולצורך כך, שיתוף אקטיבי של תדרים יתאפשר רק במקרים בהם ימצא כי שיתוף זה הינו הכרחי על מנת לשמר מפעילי סלולר קיימים בשוק העתידי", כותב המשרד במסמך המדיניות עליו חתום שר התקשורת גלעד ארדן. "הווה אומר, שיתוף במתכונת זו לא יאושר לשני מפעילי להם רשת סלולר פרושה במלואה בדור השלישי, ויישקל בחיוב בהתייחס למפעיל חדש לו רשת סלולר פרושה חלקית בדור השלישי ביחד עם מפעיל ותיק לו רשת פרושה במלואה בדור השלישי".

שני ההסכמים לשיתוף רשתות, בין סלקום, פלאפון וגולן טלקום ובין פרטנר ו-HOT mobile, נבחנו גם על ידי רשות ההגבלים העסקיים בחודשים האחרונים והיא עדיין לא פרסמה את החלטתה. במקרה של פרטנר ו-HOT הרשות צפויה להודיע בתוך זמן קצר כי גם היא מאשרת להן לאחד רשתות, תחת אותם תנאים כמו משרד התקשורת או בתוספת תנאים משל עצמה.

המסמך הנוכחי של משרד התקשורת מיתר את הבדיקה של הסכם פלאפון, גולן וסלקום. הממונה יצטרך לאשר כרגע רק הסכם לשיתוף פסיבי של אתרים ותרנים בין סלקום ופרטנר, ונראה שבמקרה זה לא צפויות בעיות.

סלקום ופלאפון אמנם ציפו לאישור ההסכם המלא עליו חתמו אך בחודשים האחרונים גם הן הבינו כי הסיכוי לכך קטן. מבחינתן גם הסכם לשיתוף פסיבי יהיה בעל תועלות כלכליות רבות ויביא לחסכון משמעותי בעלויות. השאלה היא האם שתי החברות ינסו כל אחת בנפרד להקים רשת משותפת עם גולן טלקום כעת. עבור גולן ההחלטה הנוכחית אינה אידיאלית, בהסכם משולש עם שתי חברות גדולות יכלה החברה להקים רשת בעלות מינימלית עבורה וכעת בכל מקרה היא תצטרך להשקיע יותר כסף. אולם משרד התקשורת מאריך בשלוש שנים את התקופה שבה יוכל להמשיך ולהתארח על רשת אחרת, מ-7 שנים עד 10 שנים.

המגבלות אותן מתכוון משרד התקשורת להטיל על איחוד הרשתות המלא בין פרטנר ו-HOT mobile קובעות כי ההסכם ביניהן ימשיך להתקיים רק כל עוד יפעלו בכל אזור בארץ שלוש רשתות עצמאיות. כמו כן דורש המשרד כי ההסכם ביניהן יהיה מוגבל בזמן והצדדים יוכלו להשתחרר ממנו. הרשת המשותפת תנוהל על ידי תאגיד עצמאי בבעלות משותפת שהמידע שיוזרם אליו מהחברות יהיה מוגבל. כמו כן יתחייבו שתי השותפות שותפים נוספים שירצו בכך. פרטנר ו-HOT יצטרכו לרכוש תדרים בנפרד ולא להגיש הצעה משותפת במכרז התדרים.

המסמך הנוכחי מכין את הקרקע לקראת יציאה למכרז למכירת תדרים להקמת רשתות דור רביעי על ידי החברות. כפי שפורסם היום ב"כלכליסט", המשרד מתכוון לצאת למכרז כבר בסוף חודש יוני, בעוד כחודש וחצי.

במסמך המדיניות הארוך מסביר משרד התקשורת את הרציונל מאחורי החלטותיו. המשרד מסביר כי מצד אחד קיים מחסור בתדרים וקושי להקים אתרים סלולריים ולכן יש צורך בשיתוף רשתות. מאידך במקרה של פלאפון וסלקום חושש המשרד כי הסכנה לפגיעה בתחרות תהיה גדולה מדי ולכן אינו מאשר את שיתוף הפעולה ביניהן.

לדברי עו"ד צחי יגור, שותף במשרד שביט בר-און גלאון צין יגור ושות', המתמחה בדיני תחרות והגבלים עסקיים, "הרגולטור הונחה על ידי שני פרמטרים מרכזיים: האחד, מדד הריכוזיות, והשני קיומה או היעדרה של רשת פרוסה במלואה בדור השלישי. על כן, כאשר דובר במיזוג בין מפעיל גדול (פרטנר) ומפעיל קטן (Hot Mobile), תרומת המיזוג למדד הריכוזיות יחסית קטנה, ולכן האיחוד צפוי להיות מאושר תחת תנאים. לעומת זאת, כאשר נדרש הרגולטור לאשר איחוד בין שני מפעילים גדולים, בעלי נתח שוק משמעותי, הוא מסרב מחמת התרומה של המיזוג המתבקש להגברת הריכוזיות ועקב כך - הפחתת התחרות, וזאת הן כלפי צרכני-הקצה והן כלפי המפעילים הוירטואליים. בנוסף, הרגולטור לא רואה יתרונות באיחוד של רשתות פרוסות, ומגלה גישה אוהדת יותר לאיחוד כלפי רשתות שטרם נפרסו במלואן".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
למה לא דואגים לעובדים????????????????
הכל טוב ויפה הלקוחות מרוצים וזה טוב ,אבל מה עם העובדים באותן חברות מי ידאג להם לעבודה לאחר שיפוטרו ?מי ידאג ל 500 משפחות ? וכל השמחים לאיד ,היום זה אנחנו מחר זה אתם . עם הטכנולוגיה של היום שמתפתחת לא רחוק היום ורובנו נהיה מחוסרי עבודה . צריך להתעורר
עובד מודאג , פתח תקוה  |  22.05.14
3.
ל-2 - בגולן מיומנים "להציף" בתלונות נפגעי גולן . אתם שקופים בכל כתבה-תתביישו !
על ראשי הטרולים של מיכאל גולן בוערים הכובעים בכל חור ברשת ..!!! כנס לדף פייסבוק של גולן טלקום וחפש שם את אלפי התלונות שיש לנפגעי גולן טלקום !!! כל תלונה של נפגעי גולן ברשת "מוצלפת" ע"י חצני גולן בשיטיות !!! היגיעה הזמן שמיכאל גולן יפנים שנפגעי גולן לא ישתקו גם ואם ימשיך "להצליף בנו " נפגעי גולן - הרשת לא של מיכאל גולן . מקווה שתגובתי זו תפורסם . תודה .
א.ק. , קרית שמונה  |  15.05.14
1.
איפה שר התקשורת ????? נימאאאס מהעדר קליטה וגלישה בקו גולן טלקום !!! דיייי !!!!!
רק באחרונה טען מיכאל גולן, מנכ"ל החברה, כי לגולן טלקום 700 אתרי סלולר קטנים (מתקני גישה) פועלים, וכי החברה מתכוונת להגיע ל–900 אתרים פועלים עד סוף השנה. אבל קראנו גם ב- 10.12.2013 כי גולן טלקום החליטה לפרק ולהוריד כמה אתרי סלולר שלה, וחלקם כבר ירדו מהאוויר !!!! נודע כי גולן טלקום החליטה לפרק ולהוריד כמה אתרי סלולר שלה (אנטנות), וחלקם כבר ירדו מהאוויר. האתרים שפורקו הם אתרים שאין בהם די תנועה סלולרית. גולן מפרקת אתרים על מנת לחסוך בשכר דירה, סכום שמגיע לאלפי שקלים בחודש לאתר. ל-HOT מובייל כיום כיסוי חלקי של ישראל, של כ-60% מרשת מלאה, פרישה שהיא רחבה בהרבה ממה ש-HOT מובייל התחייבה לו במכרז התדרים לנקודת זמן זו.HOT מובייל האטה מאוד את הבנייה של אתרי סלולר חדשים - אבל לא עקרה אתרי סלוללר פעילים בכדי לחסוך בדמי שכירותם !!! איפה שר התקשורת ????? נימאאאס מהעדר קליטה וגלישה בקו גולן טלקום !!!
א.ק. , קרית שמונה  |  15.05.14