אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחירים יירדו? הממשלה תאמץ מחר הרפורמה ליבוא מזון יבש צילום: בלומברג

המחירים יירדו? הממשלה תאמץ מחר הרפורמה ליבוא מזון יבש

בין השאר, לא יהיה צורך בקבלת אישור יבוא לכל מוצר; סנקציות פליליות יוטלו על מי שייבאו לארץ מוצרים שלא יעמדו בכללי משרד הבריאות

17.05.2014, 15:29 | תומר גנון

הממשלה תדון מחר (א') באישור הרפורמה ליבוא מזון יבש כגון פסטה, אורז דגנים ועוד. במסגרת הרפורמה תאמץ ישראל את הנוהל הקיים באיחוד האירופי המקל על ייבוא מזון מסוג זה. אימוץ הנוהל עשוי להוביל להגברת התחרותיות ולירידת מחירים תוך הגדלת מגוון המוצרים.

קראו עוד בכלכליסט

הרפורמה כוללת, בין השאר, את ביטול הצורך בקבלת אישור יבוא ספציפי לכל מוצר ומוצר, והעברת האחריות על מרכיביו ליבואן. זאת, תוך הטלת סנקציות פליליות על מי שהמוצרים שייבא לא יעמדו בסטנדרטים שיקבע משרד בריאות.

הרפורמה גובשה על ידי ועדת לוקר לבחינת היבוא המקביל שבראשו עמד מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר וחברים בו מנכ"ל משרד הבריאות היוצא, רוני גמזו, מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, וראש אגף תקציבים, אמיר לוי.

הראל לוקר, צילום: אריאל בשור הראל לוקר | צילום: אריאל בשור הראל לוקר, צילום: אריאל בשור

על פי נתוני הלמ"ס, היקף היבוא של מוצרי מזון לא רגישים מהווה חצי מסך ייבוא מוצרי מזון לישראל שנאמד ב-4.3 מיליארד דולר. כיום, קיימות מגבלות על ייבוא מזון, והצוות בחן דרכים להקל משמעותית על הליכי היבוא, דבר שיוביל לכניסת מזונות מיובאים רבים, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים ורגולציה מתאימה בתחום הבריאות.

עד כה משרד הבריאות דרש אישור פרטני לכל מוצר מזון מיובא. התהליך כולל דרישה להגשת טפסים רבים (תיק מוצר) וכרוך בהליך ביורוקרטי נפרד לכל פריט מזון וכן בדיקות מדגמיות של המזון המיובא.

כאמור, הרפורמה תחול על מוצרי מזון שאינם רגישים דוגמת דגני בוקר, ביסקוויטים, קרקרים, חטיפים, פסטות, אורז, קטניות. היא לא תחול על מזון שמוגדר רגיש - מזון מן החי, מזון לתינוקות ומזון שיש לגביו חשש מסיבות שונות; לגבי מוצגים אלה תיוותר דרישה לאישור פרטני. עוד סוכם כי רשימת המזונות הרגישים תעודכן מעת לעת.

במסגרת אימוץ ההחלטה בממשלה, יוטל על שרת הבריאות לגבש בתוך 45 ימים תזכיר חוק לשינוי חקיקה לטובת יישום הרפורמה. עוד המליץ הצוות כי תוקם יחידת אכיפה מיוחדת , ייעודית לנושא ייבוא המזון, ולקראת גיבוש תזכיר החוק תתבצע עבודת מטה של משרדי הבריאות והאוצר להקמתה.

עד להשלמת החקיקה, ועל מנת להקל על יבואני המזון באופן מיידי, המליץ הצוות כי משרד הבריאות יקל בעניינים מסוימים הנוגעים לייבוא של מזון רגיל במסגרת החוק הקיים, ולפיכך במסגרת החלטת הממשלה מודיע משרד הבריאות כי יפרסם הנחיות לייבוא מזון באמצעות ספקים ולא רק מהיצרן במישרין.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
שטויות - ליבואני המותגים יש מונופול על הכשרות אצל היצרן
אף יצרן לא יפר את החוזה שלו עם היבואן המקומי וייצר עבור יבואן מקביל. יש תמיד יבוא של פסטות ועוד של יצרנים אחרים-אבל זה לא ניקרא יבוא מקביל (יבוא מקביל הוא אותו מוצר שהיבואן הרישמי מיבא) לכל רשת יש את המותג הפרטי שלה. כלומר היא עושה בעצמה יבוא ושווק אז לאן ימכרו בידיוק את "היבוא המקביל"
לי זה עולה יותר  |  17.05.14
לכל התגובות