אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקדים בארה"ב: קולורדו תאפשר לחולים סופניים לקחת תרופות נסיוניות צילום: shutterstock

תקדים בארה"ב: קולורדו תאפשר לחולים סופניים לקחת תרופות נסיוניות

מדובר במדינה הראשונה בארה"ב שתאפשר לחולים לקחת תרופות שטרם קיבלו את אישור מינהל התרופות והמזון האמריקאי. חוקים דומים צפויים לעבור גם בלואיזיאנה ובמיזורי

18.05.2014, 14:48 | שירות כלכליסט
קולורדו הפכה למדינה הראשונה בארצות הברית שמאפשרת לחולים סופניים לקחת תרופות ניסיוניות – גם תרופות שיעברו שנים עד שיקבלו את האישור המיוחל מטעם מנהל התרופות והמזון. מושל המדינה, ג'ון היקנלופר חתם כבר על החוק שנקרא "הזכות לנסות". החוק אושר פה אחד בבית הנבחרים של קולורדו לאחר שנשמעו עדויות אמוציונאליות מצד קרובי משפחה שסיפרו סיפורים קורעי לב על הניסיונות לקבל אישור לשימוש בתרופות ניסיוניות.

"כשחולים במחלה סופנית ושומעים שיש תרופה שעשויה לעזור, המכשול להשגת התרופה הזו נראה לרוב בלתי אפשרי", אמרה הסנטורית איירין אגוילאר, שהייתה אחת מיוזמות החוק השנוי במחלוקת, שזכה לכינוי "חוק מועדון הלקוחות של דאלאס", על שם הסרט ההוליוודי על חולה איידס שהבריח תרופות ממקסיקו מכיוון שעוד לא אושרו לשימוש בארה"ב.

אילוסטרציה. הרופאים וחברות הביטוח אינם אחראים במידה והחולה יחווה תופעות לוואי , צילום: shutterstock אילוסטרציה. הרופאים וחברות הביטוח אינם אחראים במידה והחולה יחווה תופעות לוואי | צילום: shutterstock אילוסטרציה. הרופאים וחברות הביטוח אינם אחראים במידה והחולה יחווה תופעות לוואי , צילום: shutterstock

חוקים דומים צפויים לעבור גם בלואיזיאנה ובמיזורי. ואילו באריזונה יחליטו הבוחרים בנובמבר האם לאפשר לחברות התרופות לספק תרופות ניסיוניות גם לחולים שאינם משתתפים בניסויים הקליניים.

החוק בקולורדו כולל סעיף המדגיש כי הרופאים וחברות הביטוח אינם אחראים במידה והחולה יחווה תופעות לוואי מהתרופה הניסיונית.

עם זאת, האונקולוג ד"ר דיוויד גורסקי, מאמין כי החוק לא באמת יעזור ליותר מדי חולים. "ההצעות הללו מתבססות על פנטזיה שיש כל כך הרבה חולים שהחיים שלהם ינצלו לו רק יקבלו גישה לאיזו תרופה", הוא אומר. "אבל בפועל, יש רק מעט מאד מטופלים שבאמת אפשר לעזור להם, בעוד שרבים עשויים להיפגע מזה".

תגיות