אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נדחתה הצעת החוק להגבלת מכירת חברות ישראליות לזרים צילום: טלי מאייר

נדחתה הצעת החוק להגבלת מכירת חברות ישראליות לזרים

הצעתו של אבישי ברוורמן הוגשה על רקע התעניינותן של מספר חברות סיניות ברכישת חברות ישראליות בהן תנובה וכלל ביטוח. שר האוצר, יאיר לפיד, הביע אף הוא התנגדות להצעה

18.05.2014, 17:35 | רוני זינגר

ועדת שרים לענייני חקיקה הצביעה היום נגד הצעתו של חבר הכנסת אבישי ברוורמן (העבודה) להגבלת העברת השליטה בחברות ישראליות אסטרטגיות לידיים זרות. ההצעה נדחתה פה אחד, בהם גם שר האוצר לפיד שהביע את התנגדותו להצעה.

קראו עוד בכלכליסט

שר האוצר לפיד. התנגד להצעה, צילום: נמרוד גליקמן שר האוצר לפיד. התנגד להצעה | צילום: נמרוד גליקמן שר האוצר לפיד. התנגד להצעה, צילום: נמרוד גליקמן

ההצעה של ברוורמן הוגשה על רקע התעניינותן של מספר חברות סיניות בחברות ישראליות ורכישתן - בדגש על תנובה וכלל ביטוח. על ההצעה חתמו 49 חברי כנסת. על פי ההצעה שר הכלכלה ימנה ועדה מיוחדת שתבחן את מכירת תאגיד מרכזי במשק שחברה זרה מעוניינת לרכוש אותו. אם תחליט הוועדה שמכירת החברה נוגדת את האינטרס הציבורי, לא יהיה ניתן למכור אותה. פגיעה באינטרס ציבורי, הינה לפי הצעת החוק גם פגיעה בזכויות עובדים, בתעסוקה במשק, בתחרות במשק, בייצור המקומי או ברווחת התושבים.

״בניגוד לתעשיינים הישראלים, בעלי שליטה ומנהלים זרים עשויים שלא לתת משקל מספק לסוגיות החשובות לציבור הישראלי כגון זכויות העובדים, מצב תעסוקתי, תחרות, עידוד הייצור המקומי ורווחת התושבים, ומידת ההשפעה של הלכי הרוח בישראל על אותם בעלי שליטה ומנהלים זרים היא מוגבלת", נכתב בהצעת החוק, "כך, בעלות זרה בחברות מרכזיות במשק הישראלי עלולה להשפיע לרעה על הפעילות המקומית של החברה, כולל העברת פעולות רבות מחוץ לישראל, ללא כל התחשבות בהשלכות החברתיות והכלכליות הפוטנציאליות הכרוכות בכך".

כאמור, הצעת החוק לא עברה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אסור למכור תעשיות אסטרטגיות בסיסיות
כמו אנרגיה, מזון וביטחון. כל יום יכולים להטיל עלינו חרם, כל יום יכולה לפרוץ מלחמה רצינית וכל יום יכולים לסגור לנו את כל התעשיות האלה מבחוץ. ולכן חשוב שישראל תישאר עצמאית (לפחות חלקית) בתחומי האנרגיה, המזון והביטחון. הקפיטליזם עובד רק כשיש שלום מלא בעולם. במציאות שלנו זה בלתי אפשרי. שלא לדבר על כך שהסינים פחות מוסריים בכל הקשור לטיב המזון שלהם. גם הקומוניזם וגם הקפיטליזם חושבים שטבע האדם טוב מנעוריו ושכל האנשים טובים. הקומוניסטים חושבים שאנשים יתנו מקסימום בחינם ויקבלו את כל מה שהם צריכים מאחרים בחינם. שזה אבסורד. הקפיטליסטים חושבים שכוחות השוק מסוגלים לדאוג גם לבעיות מוסריות בתעשייה - כמו שמירה על הסביבה, שמירה על אינטרסים לאומיים, שמירה על בריאות האדם. אבל בפועל למנהל המפעל לא אכפת מהסביבה או מבריאות האזרחים במדינה. שום דבר לא מעניין אותו מלבד כסף. ותמורת הכסף הזה הוא יהיה מוכן לשקר, לגנוב, להונות ועוד. ולכן חייבים לבחור בשביל הזהב - קפיטליזם המגובה ברגולציה מדינית, בעיקר בתעשיות האסטרטגיות. קפיטליזם מלא היה דורש מאיתנו לפתוח את כל התעשיות שלנו (כולל הביטחוניות) גם לסחר עם איראן. כמובן שזה אבסורד. ולכן חייבת להיות רגולציה על הקפיטליזם (שהוא בעיקרו נכון מבחינה כלכלית).
כלכלן  |  18.05.14
3.
כלומניקים
חברי הממשלה שלא מבינים כלום בתעשיה אחראים על כלכלת ישראל, מפריטים כל דבר שזז, להזכירכם, הראש כשהיה אחראי על מכירות במפעל הצליח לגרום לחיסולו לאחר תקופה לא ארוכה, מכירת חברות כולל גם מכירת ידע מקצועי יחודי של אותו מפעל, הם השרים לא יודעים מה הפרוש הפסד יתרון על ידי מכירת ידע יחודי? אם את זה הם לא יודעים, אז אנחנו בדרך הנכונה למטה,ובסופו של דבר נהפוך למדינת סוחרים ומתווכים התלויים ביצרנים מחו"ל.
עצמאי  |  18.05.14
2.
מכירת תנובה מפנה אותי לשירו של המשורר, הפותח במילים :-
לְבֵית הַקְּבָרוֹת, קַבְּצָנִים! וַחֲפַרְתֶּם עַצְמוֹת אֲבוֹתֵיכֶם וְעַצְמוֹת אַחֵיכֶם הַקְּדוֹשִׁים וּמִלֵּאתֶם תַּרְמִילֵיכֶם וַעֲמַסְתֶּם אוֹתָם עַל-שֶׁכֶם וִיצָאתֶם לַדֶּרֶךְ, עֲתִידִים לַעֲשׂוֹת בָּהֶם סְחוֹרָה בְּכָל-הַיְרִידִים;
מהאבות המייסדים ולוחמי תש"ח , רחבי המולדת  |  18.05.14