אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצת ISS מקימה מטבח מרכזי בבית שמש בהשקעה של 30 מיליון שקל צילום: סטודיו פרג'

קבוצת ISS מקימה מטבח מרכזי בבית שמש בהשקעה של 30 מיליון שקל

חברת ההסעדה המספקת מזון לארגונים ומפעילה 250 חדרי אוכל במקומות עבודה תסגור את המטבחים שלה ביבנה ובית דגן לטובת מטבח מרכזי

19.05.2014, 08:11 | אורנה יפת

קבוצת ISS ישראל, המספקת מכלול שירותים לארגונים ומחזיקה בחברת שירותי ההסעדה הגדולה בארץ, מקימה מטבח מרכזי בבית שמש בהשקעה של 30 מיליון שקל.

ל"כלכליסט" נודע כי הקבוצה החליטה לסגור את שני מטבחי הבישול הקיימים שלה, שנמצאים ביבנה ובבית דגן על שטח כולל של 2,500 מ"ר, לטובת מטבח אחד מרכזי.

המטבח המתוכנן יתפרס על שטח של 3,000 מ"ר והוא נמצא כעת בשלבי בנייה. לפי ההערכות בחברה, הוא צפוי להיפתח באוגוסט הקרוב. הציוד למטבח החדש נרכש באיטליה, בגרמניה ובצרפת.

איציק סבג, מנכ"ל ISS, צילום: סטודיו פרג איציק סבג, מנכ"ל ISS | צילום: סטודיו פרג' איציק סבג, מנכ"ל ISS, צילום: סטודיו פרג

לדברי איציק סבג, מנכ"ל ISS ישראל, עד היום שונע המזון שהוכן במטבחי החברה בטמפרטורה של 70 מעלות ומעלה בתוך ארונות חימום. "כעת אנחנו עוברים לשיטת 'בשל־צנן' - נבשל את המזון במטבח החדש, נצנן אותו לטמפרטורה של 4 מעלות והוא יועבר מצונן לחדרי האוכל של החברות־הלקוחות שלנו. הטכנולוגיה הזו מגבירה את בטיחות המזון, ומאפשרת להמשיך לבשל אותו בנקודות ההגשה אצל הלקוחות בדיוק מהנקודה שבה הופסק הבישול".

על פי הערכות, שוק ההסעדה המוסדית מגלגל כ־1.5 מיליארד שקל בשנה. השחקניות בתחום מלבד ISS (המפעילה 250 חדרי אוכל במקומות עבודה בארץ) הן שולץ, מואב, שפע, מעדני תפן וזר מעדנים.

תגיות