אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלטשולר שחם מייבא מודל של קרנות עוקבות סלקטיביות

אלטשולר שחם מייבא מודל של קרנות עוקבות סלקטיביות

המיזם המשותף עם קובי שמר וליאור כגן יצא לדרך: ארבע קרנות העוקבות אחר מדדים מתוחכמים שיתמקדו במניות עם מומנטום חיובי ותנודתיות נמוכה

19.05.2014, 09:19 | רחלי בינדמן

מיזם הקרנות המחקות של אלטשולר שחם, קובי שמר וליאור כגן הושק בסוף השבוע האחרון. הקרנות המחקות מבוססות על מדדי סמארט בטא שפיתח קובי שמר דרך אלפא ביתא שבבעלותו. מדובר במדדים מתוחכמים יותר מהמדדים הרגילים שמכיר המשקיע, כמו מדד ת"א־100 ומדד S&P 005. פיתוח מדדים אלה מבוסס על הגישה שלפיה במדדים הקיימים יש כשל שוק, שכן הם מעניקים משקל גבוה למניות בעלות שווי שוק גדול.

שמר בנה מדדים משוכללים יותר באופן שנותן עדיפות למניות במדד מסוים לפי פרמטרים שונים, כמו תשואת דיבידנד, סטיית תקן ומומנטום. המדדים הוכרו על ידי הבורסה ככאלה שניתן לעקוב אחריהם דרך תעודות סל וקרנות מחקות. בשלב ראשון השיק אלטשולר שחם ארבע קרנות סמארט בטא: הקרן הראשונה עוקבת אחר 30 מניות בת"א־100, שלהן החשיפה ההיסטורית הנמוכה ביותר לירידה במחיר (הבדיקה מתבצעת 15 שנה לאחור).

החשיפה לירידה במחיר נמדדת לפי פרמטר VAR שבודק מה קורה למניות המדד בתרחיש קיצון, ובוחר את המניות ששיעור הירידה בערכן הוא הכי נמוך. הקרן השנייה מבוססת על שילוב של כמה שיטות סמארט בטא על ת"א־100. מדובר בשקלול של שלושה פקטורים: המומנטום, התנודתיות והערך.

שתי הקרנות העוקבות אחר מדדי מניות יגבו דמי ניהול של 0.8%. הקרן השלישית תעקוב אחר מדד אג"ח קונצרניות על בסיס פעילות המניות של החברות שהנפיקו את האג"ח. המדד מורכב מ־30 אג"ח שהונפקו על ידי חברות שמניותיהן בעלות התשואות ההיסטוריות הגבוהות ביותר מבין האג"ח הנסחרות בשוק המדורגות A־ ומעלה. הקרן תגבה דמי ניהול של 0.5%.

הקרן הרביעית משלבת 45% חשיפה למדד האג"ח שהקרן השלישית עוקבת אחריו, 45% חשיפה למדד דומה למדד האג"ח רק על אג"ח ממשלתיות, ועוד 10% שעוקבים אחר מדד מניות ה־Low Volatility. 

גלעד אלטשולר, צילום: עמית שעל גלעד אלטשולר | צילום: עמית שעל גלעד אלטשולר, צילום: עמית שעל

תגיות