אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייגלין: "למה צריכים רשויות רגולטוריות על שידורי הטלוויזיה" צילום: שאול גולן

פייגלין: "למה צריכים רשויות רגולטוריות על שידורי הטלוויזיה"

ועדת הכלכלה דנה בהצעת החוק לאיחוד מועצות הרשות השנייה והכבלים והלווין; ארדן: "מטרתנו היא לייצר רגולציה אחידה, ולמנוע פערים בפיקוח בין גוף לגוף"

19.05.2014, 12:24 | רוני זינגר

ועדת הכלכלה קיימה הבוקר את הדיון הראשון בהצעת החוק לאיחוד מועצת הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלווין - הצעת חוק שזכתה לכינוי "ברית המועצות". החוק מכוננת גוף רגולטורי של רשות מאוחדת אחת, שתפעל כרשות פנים-ממשלתית. 

קראו עוד בכלכליסט

בפתח הדיון אמר שר התקשורת גלעד ארדן: "מטרתנו היא לייצר רגולציה אחידה, ולמנוע פערים בפיקוח בין גוף לגוף, שיהיה הגיון אחד אצל כולם, אנחנו רוצים למנוע חוסר יעילות מיותר".

ח"כ משה פייגלין (הליכוד) העלה בדיון שאלה מפתיעה כשתהה מדוע בכלל יש צורך ברשויות רגולטוריות על השידורים: "עצם הרעיון שאנחנו מפקחים על שידורים שאנשים משלמים עליהם בכספם צריך להביא אותנו להסביר למה אנחנו כן מפקחים, לא למה לא. האם לא מספיק חוק לשון הרע, חוקי ביטחון המדינה? אולי יש צורך לחוקק עוד כמה חוקים מסויימים אבל חוץ מזה תן לאנשים לומר ולעשות מה שבא להם. אולי המדינה צריכה לרדת מזה. גוף רגולטורי קבוע מריח כמו האח הגדול".

שר התקשורת גלעד ארדן, צילום: נמרוד גליקמן שר התקשורת גלעד ארדן | צילום: נמרוד גליקמן שר התקשורת גלעד ארדן, צילום: נמרוד גליקמן

ארדן שהופתע מהשאלה, התעשת והסביר כי בימים אלה יושבת ועדה שכינס, הבוחנת את כניסת הטכנולוגיות החדשות ושידורים בעידן החדש - שידורי אינטרנט, שידורים חיים דרך הרשת ועוד - ואחת השאלות שבוודאי תתמודד איתה הוועדה היא השאלה האם יש בכלל צורך בפיקוח. "צריך לזכור שבתחילה משאב השידור המסחרי שהמדינה הקצתה היה מוגבל והמדינה רצתה לשמור על דברים ולעודד אותם כמו למשל שמירה על השפה העברית ותרבות עברית, וכן לעודד פלורליזם תרבותי. ולזה היה דרוש פיקוח", אמר ארדן. 

בהמשך הדיון, החלו הצדדים לדון בהצעת החוק ובשבועות הקרובים תכין אותה הוועדה לקריאה שנייה ושלישית.

תגיות