אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק ההון והירידה במדד סידרו להראל רווח כולל של 281 מיליון שקל ברבעון צילום: אבשלום שושני

שוק ההון והירידה במדד סידרו להראל רווח כולל של 281 מיליון שקל ברבעון

עלייה של 40% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. חברת הביטוח שבשליטת משפחת המבורגר תחלק דיבידנד של 200 מיליון שקל

20.05.2014, 11:45 | רחלי בינדמן

קבוצת הביטוח הראל שבשליטת משפחת המבורגר מסכמת רבעון מוצלח שהושפע בעיקר מהרוח הגבית של שווקי ההון וירידה במדד אליו צמודות ההתחייבויות הביטוחיות לעומת הרבעון המקביל אשקד.

קראו עוד בכלכליסט

הרווח הכולל הסתכם ברבעון ב-281 מיליון שקל, עלייה של 40% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח עלה כאמור בעיקר בגלל רווחי נוסטרו גבוהים לעומת הרבעון המקביל וכן בשל גביית דמי ניהול משתנים גבוהים יותר בביטוחי המנהלים המשתתפים ברווחים, שם עיקר דמי הניהול הם נגזרת של התשואה המושגת בתיק החוסך (15%). כאמור האינפלציה שהייתה בתקופת הדוח שלילית בשיעור של 0.7% לעומת אינפלציה חיובית של 0.02% ברבעון המקביל אשתקד תרמה גם היא לתוצאות. כך למשל הוצאות המימון של החברה הסתכמו ב-12 מיליון שקל, לעומת 27 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. היום החליטה חברת הביטוח החליטה לחלק דיבידנד של 200 מיליון שקל.

יאיר המבורגר יאיר המבורגר יאיר המבורגר
הדוח חושף כי בסוף אפריל הושלמה עסקה במסגרתה רכשה הראל את החזקות המיעוט המעטות של בעלי מניות המיעוט בחברת הביטוח הטורקית שלה – מדובר ברכישה של 0.02% מניות בלבד שהוחזקו על ידי שני מנהלים מקומיים ונרכשו בתמורה ל-27 אלף שקלים והפכו את הראל לבעלת המניות היחידה בחברה הטורקית. לשם עמידת החברה הטורקית בדרישות הון כמבטח הפועל בטורקיה אישר דירקטוריון החברה הזרמה של 24 מיליון שקל לתוך חברת הביטוח שמתוכה הוזרם בפועל סכום של 16 מיליון שקל.

בינתיים פעילויות הביטוח של קבוצת הראל ביוון ובתורכיה לא ממש מוכיחות את עצמן ומאלצות אותה בעיקר להזרים הון ופחות לרשום רווחים. כך ברבעון הראשון הרווח הכוול במגזר החברות בחו"ל עמד על 2 מיליון שקל בלבד, אם כי מדובר בשיפור מסויים לעומת הפסד כולל של 7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

כמידי שנה מפרסמת חברת הביטוח את הערך הגלום של עסקיה בתחום החיסכון ארוך הטווח והבריאות. מדובר בסוג של הערכת שווי של הפעילות. הערך הגלום ב-2013 הסתכם ב-11.1 מיליארד שקל, צמיחה של 21% לעומת 2012. שווי העסקים החדשים צמח אף הוא ב-23% לשווי של 1.2 מיליארד שקל.

הדוח מדווח על שתי עסקאות מעניינות שביצעה הראל במהלך הרבעון. העסקה הראשונה היא למתן אשראי יחד עם גופים מוסדיים אחרים של 300 מיליון שקל לקבוצת עזריאלי כנגד שעבוד קניון ברמלה. העסקה השנייה היא בעצם עדכון של תנאי התקשרות בעסקה קיימת. מדובר בעסקת אשראי שהעניקה הראל וגופים מוסדיים אחרים בהיקף של 360 מיליון שקל כהלוואת מזנין לבעלי נכס בברלין.

הראל מדווחת כי תנאי האשראי עודכנו כך שניתנה ארכה בת 90 יום לתקופת הביניים עד לחתימה על הסכם בין המלווים כאשר תנאי למתן הארכה הינו תשלום תוספת ריבית על ידי הלווה. העדכון אושר גם על ידי ועדת הביקורת והדירקטוריון כי דוד גרנות המכהן כיו"ר ועדת ההשקעות של כספי העמיתים כיהן עד לאחרונה כנושא משרה בקבוצת בני שטיינמץ, שהיא צד קשור לבעלים של הנכס. הראל מדווחת כי לגרנות לא הייתה מעורבות בהתקשרות הגופים המוסדיים בעסקה.

תגיות