אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מבחינה גיאופוליטית עסקת תנובה טובה לישראל"

"מבחינה גיאופוליטית עסקת תנובה טובה לישראל"

האנליסט גלעד אלפר: "זה אינטרס שלנו שהסינים יסתכלו על ישראל כמקור חשוב לידע. זה ברור שהכוח הכלכלי עובר מהמערב למזרח, וצריך להמר על הסוס שכולם יודעים שהולך לנצח"

22.05.2014, 12:01 | שירות כלכליסט

"מבחינה גיאופוליטית זו בשורה טובה לישראל. אתה רוצה שמעצמה עולה כמו סין תגדיל את הנכסים האסטרטגים שלה בארץ", כך אומר האנליסט גלעד אלפר מבית ההשקעות אקסלנס על מכירת השליטה בתנובה לחברת ברייט פוד הסינית.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו של אלפר, "זה אינטרס שלנו שהסינים יסתכלו על ישראל כמקור חשוב לידע. הסינים קנו את תנובה בעיקר בשביל ידע, זה לא שסין מעוניינת למכור חלב ל-8 מיליון ישראלים, שזה בערך רבע אוכלוסיה של עיר סינים ממוצעת. סין כיום משתמשת ביתרות מטבע החוץ האדירות שלה, ומנסה בכסף הזה לקנות נכסים שחשובים לה, בעיקר מזון ומחצבים. מבחינה היסטורית זו היתה הבעיה של סין - להאכיל את התושבים שלה ולהשיג את חומרי הגלם שלה. זה אינטרס של מדינת ישראל להשתתף במשחק הזה. מדינת ישראל צריכה להתאים את עצמה לאיך שהעולם משתנה, זה ברור שהכוח הכלכלי עובר מהמערב למזרח וצריך להמר על הסוס שכולם יודעים שהולך לנצח". 

הכוח עובר למזרח, צילום: בלומברג הכוח עובר למזרח | צילום: בלומברג הכוח עובר למזרח, צילום: בלומברג

בנוגע לחששות מהשלכות המכירה, אלפר סבור שהבעיה היא דווקא במעורבות המדינה בשוק החלב, ולא ברוכש הסיני: "אין שום בעיה שמכרו לסין. הבעיה היא שמדינה מחזיקה את שוק החלב בארץ. המדינה מפקחת ומנהלת את השוק. הבעיה בסיפור זה שתנובה היא למעשה חלק ממונופול ממשלתי. אנשים לא יכולים במדינה לייצר חלב ולמכור אותו למי שהם רוצים. השאלה היא האם זה כשבידיים של הסינים יהיה אפשר ליצור תחרות. הסינים לא יירצו שיהרסן להם את החברה, ואולי יופעל לחץ פוליטי, אז אם הייתה כוונה לשחרר את השוק, אז הסיכוי שזה יקרה ירד". 

תגיות