אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קו־אופ תוכל לקבל חברים חדשים צילום: עטא עוויסאת

בלעדי לכלכליסט

קו־אופ תוכל לקבל חברים חדשים

רשות ני"ע אישרה, והציבור יוכל לשוב ולרכוש מניות באגודת קו־אופ. הרכישה תהיה מוגבלת למניה אחת לאדם ותאפשר הנחה של 10% ממחירי הרשת

25.05.2014, 06:58 | נורית קדוש

לראשונה מאז שנות השבעים יוכל הציבור לרכוש מניות באגודת קו־אופ ישראל, המפעילה את רשתות השיווק קו־אופ ישראל וקו־אופ שופ. כך נודע ל"כלכליסט". הרכישה תהיה מוגבלת למניה אחת לאדם, מחירה יעמוד על 1,000 שקל, והיא תזכה את המחזיקים בה בהנחה בשיעור 10% ממחירי הרשת, כולל מבצעים, ובזכות לבחור ולהיבחר למוסדותיה. השינוי התאפשר בעקבות אישור שניתן לאגודה על ידי רשות ניירות ערך, ולפיו לא תראה במניות האגודה כ"ניירות ערך" כהגדרתם בחוק, ולכן הצעתן לציבור לא תהיה טעונה פרסום תשקיף.

קראו עוד בכלכליסט

 

האגודה פנתה לרשות ניירות ערך בבקשה שתאשר גיוס חברים חדשים נוכח ירידה במספר מחזיקי המניות באגודת הקו־אופ שהתאגדה ב־1939 בירושלים. בשיאה מנתה האגודה יותר מ־17 אלף חברים, אולם עם הזמן מספרם הצטמצם לכ־14 אלף חברים, מתוכם רק כ־10,000 חברים פעילים שעורכים קניות בחנויות הרשת. זאת על רקע האיסור לצרף מחזיקי מניות נוספים לצד לכתם לעולמם של מחזיקי מניות ותיקים. גורמים באגודת הקו־אופ טוענים כי אם לא היתה רשות ניירות ערך נותנת את אישורה למהלך, היתה האגודה עותרת לבג"ץ על רק החקיקה המכלילה את האגודות השיתופיות תחת חוק ניירות ערך. זאת שכן אחזקת מניה באגודה שיתופית לא נועדה להשיא רווחים לבעליה, אלא לאפשר לו ליהנות מעצם החברות באגודה.

סניף של קו-אופ, צילום: מיקי נועם אלון סניף של קו-אופ | צילום: מיקי נועם אלון סניף של קו-אופ, צילום: מיקי נועם אלון

באגודת הקו־אופ טענו בפני רשות ניירות ערך באמצעות עו"ד טל אבן זהב ממשרד הרצוג פוקס נאמן כי בעל המניה מהווה גורם הפסדי לאגודה נוכח ההנחה שהוא מקבל. על פי הערכות, קו־אופ תגביל את מספר רוכשי המניה ל־2,000–5,000 מדי שנה, ותרחיב את הפריסה הגיאוגרפית של מחזיקי המניות המרוכזים בעיקר בירושלים. מוסדות הקו־אופ יתכנסו בחודש הקרוב כדי להוציא את ההחלטה לפועל.

עופר פיינשטיין, מנכ"ל קו־אופ ישראל, אמר כי "אנו מברכים על המהלך, שמסמל הכרה מצד הרגולציה בחשיבותה של הקואופרציה וייחודה על פני שיטות התאגדות אחרות. החלטה זו תפתח פתח לקואופרציות ישראליות בכל התחומים, שלא יוגבלו ביכולת גדילתן".

 עופר פיינשטיין, צילום: עטא עוויסאת עופר פיינשטיין | צילום: עטא עוויסאת  עופר פיינשטיין, צילום: עטא עוויסאת

 

בשנה החולפת עוברת קו־אופ ישראל תהליך הבראה שראשיתו נכפתה על הרשת. זאת בעקבות מכתב תלונה שהגיע לפני כשנתיים וחצי לרשם האגודות אשר העלה חשדות לניהול בלתי תקין, שבא לידי ביטוי ברישום סחורות שהתקבלו ב־2011 כאילו התקבלו ב־2010. רשם האגודות זימן לבירור את פיינשטיין, ששימש אז כיועץ המשפטי של הרשת, ומינה אותו למנהל מיוחד לבדיקת האירועים ולשיקום הרשת. פיינשטיין החליף את סמנכ"ל הסחר, מכר את רשת ממן ופיטר 125 עובדים. אחרי שגם 2011 הסתיימה בהפסד של כ־70 מיליון שקל, הגיעה הרשת ב־2012 לאיזון, וב־2013 הציגה לטענת פיינשטיין רווחיות ומכירות שנתיות בגובה 800 מיליון שקל.

לאחרונה הגיש מרק טל, דירקטור לשעבר, בקשה לגילוי מסמכים לבית המשפט המחוזי בתל אביב בטענות הנוגעות למינוי מקורבים לתפקידי מפתח, אך בקשתו נדחתה על הסף. 

תגיות

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
מניות חדשות ואי סדרים משנת 2011
אזכור שמי בסוף הכתבה בטענות הנוגעות למינוי מקורבים לתפקידי מפתח,עד לאן התדרדרנו כדירקטור בחברה במשך 10 שנים הייתי שותף לפיתוחה של הקו אופ מ 19 סניפים לכ 57 סניפים מ 500 עובדים לכ 2000 עובדים ומתקציב של כ 5 מיליון ש"ח לתקציב של כ 1.2 מיליארד ש"ח ,נושא מינוי מקורבים היה שולי לגמרי , בין דרישותיי כדירקטור היו שאלות לדוגמא "אם יועץ משפטי של החברה השתכר כ 180.000 ש"ח לחודש מהו אם כן שכרו של המנכ"ל.? ונדחיתי ועוד...על כך פניתי לבית המשפט ושם כמובן גם נדחיתי.??????
מרק טל , ירושלים  |  20.03.16
לכל התגובות