אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בהדסה חוזרים לעבוד בצל איומים ופיטורים צילום: עמית שעל

בהדסה חוזרים לעבוד בצל איומים ופיטורים

ביום חמישי הסתיימה הקפאת ההליכים, אך הדסה עומד מול מנכ"ל המאיים לעזוב בשל מינוי חשב חיצוני ומול פיטורי 330 עובדים, 30 מהם רופאים

25.05.2014, 08:56 | מיקי פלד

היום יחל השבוע הראשון שבו בית החולים הדסה לא נמצא בהקפאת הליכים זה יותר משלושה חודשים. זאת לאחר שבחמישי האחרון הסיר ביהמ"ש המחוזי בירושלים את צו ההקפאה ואישר את הסדר הנושים. אך הדסה עדיין לא מגיע למנוחה, שכן שני אתגרים עוד ניצבים בפניו: הראשון הוא העבודה מול החשב שימנו משרד האוצר וארגון נשות הדסה לפקח על תוכנית ההבראה עד 2020. המנכ"ל אביגדור קפלן איים להתפטר אם סמכויות החשב - כגון אישור הוצאות שעליהן החליטה ההנהלה  יקשו על הניהול השוטף. האתגר השני הוא פיטורים וכפיית פרישה של 300 עובדי מינהל ומשק ו־30 רופאים עד ספטמבר.

קראו עוד בכלכליסט

מור יוסף. רק 49 אלף שקל בחודש, צילום: סטודיו עדיף מור יוסף. רק 49 אלף שקל בחודש | צילום: סטודיו עדיף מור יוסף. רק 49 אלף שקל בחודש, צילום: סטודיו עדיף

לפי תוכנית ההבראה, המדינה תעביר להדסה סיוע של 1.3 מיליארד שקל בשבע השנים הקרובות, וארגון נשות הדסה יעביר כ־700 מיליון שקל. שכר העובדים, האחיות והרופאים יקוצץ ב־2%–4.5% למשך שלוש שנים ויוחזר בעוד עשר שנים. נתח ההכנסות מפעילות שר"פ יוכפל ל־30%, מה שאמור להוסיף 25 מיליון שקל להכנסה השנתית. ספקי ביה"ח יספגו קיצוץ של 25% בחוב להם, מלבד הבנקים הפועלים ואגוד, שיקבלו את מלוא החוב.

בנוסף, כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", תקוצץ הפנסיה של מנכ"ל הדסה לשעבר וכיום מנכ"ל ביטוח לאומי, פרופ' שלמה מור יוסף. מאז פרישתו ב־2011 מקבל מור יוסף פנסיה של 75 אלף שקל ברוטו בחודש, שעתה תרד ל־49 אלף שקל. כמו כן, יימחקו למור יוסף כ־800 אלף שקל בקרנות שצבר בשנות כהונתו והוא יישאר עם כמיליון שקל.

תגיות