אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים את העובדים הטובים ביותר מדור ה-Y? תנו להם הזדמנות להתפתח צילום: שאטרסטוק

רוצים את העובדים הטובים ביותר מדור ה-Y? תנו להם הזדמנות להתפתח

הדבר החשוב ביותר עבור סטודנטים במקום עבודה עתידי הוא הפוטנציאל לפיתוח הקריירה, כך לפי סקר שערך אתר הדרושים AllJobs. באופן לא מפתיע, רוב הסטודנטים רוצים להשתלב בהייטק

25.05.2014, 14:15 | מעין מנלה
הדבר החשוב ביותר עבור סטודנטים במקום העבודה העתידי שלהם הוא הפוטנציאל לפיתוח הקריירה, כך עולה מסקר שערך אתר הדרושים AllJobs. הסקר נערך בעקבות סקר דומה שערכה אוניברסיטת הארוורד בארה"ב לגבי ההעדפות התעסוקתיות העתידיות של סטודנטים. בסקר האמריקאי נמצא כי הפרמטר החשוב ביותר בבחירת מקום עבודה הוא התאמה לתרבות הארגונית והפוטנציאל לפיתוח הקריירה הגיע למקום השני.

קראו עוד בכלכליסט

כאשר סטודנטים מתייחסים לפוטנציאל לפיתוח קריירה הם מתכוונים לכך שתהיה להם אופציה ללמוד דברים חדשים כל הזמן בתוך הארגון, אומר פרופ' יונתן סמילנסקי, ראש המרכז לפיתוח קריירה בביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. "הם מתכוונים לכך שיתאפשר להם לא להישאר בתפקיד נתון למשך תקופה ארוכה. שאחרי שנתיים-שלוש הם יוכלו לעבור לתפקיד אחר שילמד אותם דברים חדשים ויפתח עבורם עולמות שונים", הוא אומר. 44% מהנשאלים בסקר הישראלי השיבו שהפרמטר החשוב ביותר עבורם בבחירת מקום עבודה הוא הפוטנציאל לפיתוח קריירה. הפרמטר השני החשוב לסטודנטים בישראל בבחירת מקום עבודה עתידי הוא שיהיה תפקיד עם אתגר, נושא המתקשר לפיתוח קריירה.

הצד השני של הרצון מצד הצעירים לתפקיד שיאפשר פיתוח קריירה בעתיד הוא שהעובדים חייבים לנהל את הקריירה שלהם. "העובדים החדשים חייבים להפנים כי הם לא 'יושבים על המדף' ומחכים שיבחינו בהם, אלא חייבים לנהל את הקריירה ולא להתגלגל בתוכה", אומר רז מצנע, סמנכ"ל השיווק והתוכן ב-AllJobs.

המעסיקים שמעוניינים להשאיר אצלם את העובדים הטובים ביותר יכולים ללמוד מתוצאות הסקר כי חשוב שישקיעו במסלולי פיתוח קריירה בתוך הארגון. "אנשים עוזבים כל כמה שנים למקומות עבודה חדשים בגלל הנושא של פיתוח קריירה. כאשר הם מרגישים שאין להם מספיק הזדמנויות אז הם עוזבים, לא כי כל חמש שנים מתחשק להם לעבור לארגון אחר. בכל כמה שנים הם מסתכלים לאן הם יכולים להתקדם ואם אין להם לאן להתקדם הם עוברים למקום אחר. זאת בשונה מבעבר אז עובדים היו מוכנים לחכות עשר שנים עד שיקדמו אותם", אומר סמילנסקי.

מעוניינים לגייס עובדים צעירים? הציעו להם הזדמנות לפיתוח הקריירה, צילום: שאטרסטוק מעוניינים לגייס עובדים צעירים? הציעו להם הזדמנות לפיתוח הקריירה | צילום: שאטרסטוק מעוניינים לגייס עובדים צעירים? הציעו להם הזדמנות לפיתוח הקריירה, צילום: שאטרסטוק

איזון מוצלח בין עבודה לפנאי הוא הקריטריון השלישי בחשיבותו עבור סטודנטים הן בישראל והן בארה"ב בבחירת מקום עבודה. "איזון בין עבודה לפנאי הוא המאפיין של אנשים צעירים היום. בעבר זה לא היה משהו שאנשים העלו בדעתם שאפשרי בתרבות התעסוקה בישראל. מבחינת המעסיקים, הם מבינים שגמישות בשעות או יכולת לעבוד עבודה חלקית לתקופות מסוימות היא קריטית על מנת לשמר את האנשים הטובים בארגון", אומר סמילנסקי.

התאמה לתרבות הארגונית היא חשובה מאוד עבור הסטודנטים האמריקאים אך לא עבור הסטודנטים הישראלים. "בארה"ב כשמסתכלים על החברות בהן אנשים רוצים לעבוד מדובר בחברות עם סוג מסוים של אנשים, תרבות פתוחה וחופשית ולא תרבות ארגונית מסורתית. בארץ, רואים תרבות כזו בסטארטאפים אבל מרבית הארגונים לא התאימו את עצמם לצרכים האלה. ככל שארגונים יבינו שהם חייבים את הצעירים הטובים ביותר, לא תהיה להם ברירה אלא לשנות את התרבות הארגונית לפי מה שאנשים מחפשים. בארה"ב ארגונים משקיעים במיתוג התרבות הארגונית שלהם, זה קריטי על מנת למשוך את העובדים הטובים", אומר סמילנסקי.

באופן לא מפתיע התעשייה המבוקשת ביותר עבור סטודנטים בישראל היא תעשיית ההייטק. 33% מהנשאלים בסקר, שנערך בקרב 142 סטודנטים לתואר ראשון ושני, השיבו כי הם מעוניינים להשתלב בהייטק, ו-14% מהנשאלים היו רוצים לעבוד בעולם הפיננסים, הכספים והכלכלה. מפתיעה קצת יותר היא העובדה כי 12% מהנשאלים בסקר השיבו שהם היו רוצים לעבוד בתחומי ההוראה החינוך וההדרכה.

"מעבודתי עם סטודנטים אני יודע שיש להם רבה מאוד עניין בתרומה חברתית, הרבה יותר מבעבר. זה מאפיין את הדורות הצעירים יותר, שמעוניינים לבחור בארגונים שתרומה חברתית, אקולוגיה ובריאות נמצאים באג'נדה שלהם, ארגונים שהם מאמינים בסוג הפעילות שלהם", מסביר סמילנסקי.

תגיות