אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרוניס: "מצער ששופטים בדימוס משתתפים בפסטיבל התקשורתי כדי להשפיע על החלטות" צילום: אלכס קולומויסקי

גרוניס: "מצער ששופטים בדימוס משתתפים בפסטיבל התקשורתי כדי להשפיע על החלטות"

בכנס לשכת עורכי הדין אמר נשיא ביהמ"ש העליון כי "גורמים רבים מנסים להשפיע על ההליך השיפוטי, בעלי דין שוכרים לוביסטים ויחצנים, לעתים הפסטיבל מתנהל לפני הכרעת הדין כדי להשפיע עליו"; לבני: "במקום ליצור איזון בין יהדות לדמוקרטיה אנו רואים חוקים שמבקשים לקבע לאום אבל לא שוויון"

26.05.2014, 11:11 | משה גורלי

"מצער אותי מאד למצוא שופטים בדימוס בין המבקרים והמשתתפים בפסטיבל התקשורתי. מעניין מה היו אותם שופטים אומרים אילו ביקרו אותם כך", בביקורת נוקבת זו, כרך נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס את עמיתיו בדימוס כמשתתפים בניסיונות התקשורתיים להשפיע על ההליכים בבתי המשפט.

גרוניס דיבר הבוקר בפתיחת כנס לשכת עורכי הדין באילת והתייחס להשלכות השינויים הטכנולוגיים, בעיקר הרחבת השיח באינטרנט. "התמודדנו עם השמצות ואיומים על שופטים, במיוחד שופטי משפחה, בעלי דין פרסמו באינטרנט דברי נאצה ואיומים ממש על השופטים. אנו רואים כל ניסיון להלך אימים על שופטים בחומרה רבה", אמר הנשיא והוסיף: "גורמים רבים מנסים להשפיע על ההליך השיפוטי, בעלי דין שוכרים לוביסטים ויחצנים, לעתים הפסטיבל מתנהל לפני הכרעת הדין כדי להשפיע עליו".

אשר גרוניס. מבקר בחריפות את השופטים בדימוס, צילום: מיקי אלון אשר גרוניס. מבקר בחריפות את השופטים בדימוס | צילום: מיקי אלון אשר גרוניס. מבקר בחריפות את השופטים בדימוס, צילום: מיקי אלון

"מושיבים את הדמוקרטיה על הכיסא הנמוך בצד"

"במקום ליצור איזון בין יהדות לדמוקרטיה אנו רואים חוקים שמבקשים לקבע לאום אבל לא שוויון, שמים את היהדות כעיקר ובמרכז ומושיבים את הדמוקרטיה על הכיסא הנמוך בצד", אמרה שרת המשפטים ציפי לבני שהודיעה על מאמציה להפוך את היהדות למושג ידידותי יותר – למתגיירים, להומו-לסבים.

"מצטערת דורון", פנתה השרה לראש הלשכה בעניין בוער אחר, "עורך הדין צריך להתאים עצמו ליומנו של השופט ולא להיפך", התייחסה השרה להסתייגות הלשכה מנוהל דחיית הדיונים החדש שמקשה על עורכי הדין.

שרת המשפטים ציפי לבני.  "עורך הדין צריך להתאים עצמו ליומנו של השופט ולא להיפך" (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן שרת המשפטים ציפי לבני. "עורך הדין צריך להתאים עצמו ליומנו של השופט ולא להיפך" (ארכיון) | צילום: נמרוד גליקמן שרת המשפטים ציפי לבני.  "עורך הדין צריך להתאים עצמו ליומנו של השופט ולא להיפך" (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן

על דו"ח ועדת פרוקצ'יה, לשינוי מבני של לשכת עורכי הדין אמרה השרה: "מטרתי אינה לצמצם את מספר לומדי המשפטים, אבל אני מאמינה שהתפקיד שלנו הוא לשפר ולייצר הליך רישוי שיצרף לשורות המקצוע עורכי דין ראויים. לכן הפיקוח על ההתמחות צריך להיות אמיתי והבחינה תהיה מהות ולא שינון".

לבני הגדירה כ"מתיש" את הדיון במבנה הלשכה. "שאלתי את עצמי למה כל עו"ד מצביע בארבע פתקים? ריבוי פתקים זה ריבוי פוליטיקה. אבל, אני מודה – לשכת עורכי הדין לא צריכה להיות גוף סטטוטורי. תפקיד הלשכה להיות עוד אבן בחומה שמגינה על הדמוקרטיה במדינת ישראל. הייתי רוצה לשמוע את קולכם יותר. בחוקים לאומנים, בחוקים שנועדו לסתום פיות, בחוקים שנועדו להגביר שקיפות. קולכם נדרש וקולכם לא מספיק נשמע". בדברים אלה הביעה לבני את אכזבתה מהעדרה של הלשכה במאבקים החשובים האלה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שגרוניס ידאג לפיקוח על שופטים בדימוס שפותחים משרדי בוררות וגישורים ועושים קומבינות עם עורכי דין
מדוע אין שום גוף מפקח על שופטים בדימוס אשר לאחר פרישתם פותחים ביהמש פרטי לצורך גישורים ובוררויות? מדובר בתעשיה שלמה של קומבינות ללא שום פיקוח שופטים בדימוס גובים מאות אלפי שקלים על כל בוררות או גישור כאשר ברוב המיקרים הדברים נסגרים בדרכים חשוכות ללא שום אפשרות ערעור ובקומבינות עם עורכי הדין
אזרח ישראלי , סדום ועמורה  |  30.05.14
4.
גרוניס צודק תראו את שלי טימן חולה הפרסום
מספיק עם לשעברים כמו שלי טימן שהחיוך המזויף שלו מסתיר תאוות פרסום עצמי ללא גבול. מדינת ישראל העניקה לך פנסיה הגונה לא כדי שתפרשן את מי שעומדים בקו החזית של הפשיעה ושופטים אירגוני פשע ופוליטיקאים מושחתים. יש עוד כמה לשעברים ששוכחים ששופטים מכהנים הם כמו חיילי צה'ל- אינם רשאים להגיב על עלילות שווא וביקורת פופוליסטית. כדאי שחולי הפרסום יזכרו שכאשר הם ישבו על כס השופט נתן להם הציבור קרדיט שישפטו ביושר ומותר להם גם לשגות לפעמים. לשם כך יש ערכאות ערעור. ועוד דבר חשוב! מי שלא מכיר את פרטי הפרטים של העדויות והראיות מוטב לו שישתוק ולא יהיה עיצס גיבר.
יהושע כפרי  |  27.05.14
2.
ליבני טועה ומטעה
החקיקה הדתית בזמן האחרון מנסה למצוא איזון ראוי. קחו את חוק הגיור, קחו את חוק פתיחת רישום אזורי נישואים (ואפילו אפשר לדרג את השירות באינטרנט, צריך רק להקליד דירוג רבנויות). אבל מה אכפת ללבני להשחיר סתם? אי אפשר הרי לומר אמירה מורכבת על המציאות.
מלכי צדק  |  26.05.14