אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצ'ט של אפל: הבעיה שגם טים קוק לא יכול לפתור צילום: אי פי איי

דו"ח טכנולוגי

הצ'ט של אפל: הבעיה שגם טים קוק לא יכול לפתור

מפתח מפורסם תהה מדוע הודעות ממשתמשי אייפון לא מגיעות לאנדרואיד שלו, קיבל טיפול VIP אך לא פיתרון, האם כדאי להשקיע בגוגל+ בתור כלי לקידום עסקים ברשת וארה"ב מתחילה לחסום כניסת האקרים סיניים לשטחה

26.05.2014, 13:19 | יוסי גורביץ
גם טים קוק לא יכול

סטיב ג'ובס, שהצעיד את אפל לתהילה, התפרסם בין השאר בכך שמדי פעם הוא היה עונה במייל קצר ומסתורי לאנשים ששלחו לו שאלות. אולי המייל המפורסם ביותר מבין אלה היה ה"אתה מחזיק את זה לא נכון" אחרי שערוריית אנטנה-גייט, על האייפון 4. טים קוק הפסיק את המסורת הזו - ואולי חבל. לצד שורה של דברים חיוביים שעשה קוק (למשל, התמיכה שלו בפילנטרופיה, חידוש מרענן ביחס לקודמו הצייקן) הנסיגה מן המסורת הזו היא נסיגה לסוג של תרבות תאגידית נטולת כל שקיפות.

קוק והאייפון. כוונה טובה יש. ופיתרון?, צילום: בלומברג קוק והאייפון. כוונה טובה יש. ופיתרון? | צילום: בלומברג קוק והאייפון. כוונה טובה יש. ופיתרון?, צילום: בלומברג

אבל יש אנשים שיכולים לגרום לטים קוק לענות למייל ששלחו. אחד מהם הוא הלל קופרמן, שמנהל חברת יעוץ לתכנות, מעלה הרצאות בכנס TED היוקרתי וכותב אפליקציות למחייתו. לא מעט מהן מיועדות לאנדרואיד - שם נמצאים 80% מהלקוחות, אחרי הכל - אבל הוא משתמש אישית באייפון. קופרמן החליט לנסות אנדרואיד ומיד נתקל בבעיה: מסרונים שנשלחים אליו דרך תכנית המסרונים של אפל, iMessage, לא מגיעים. הבעיה הזו מוכרת (וכתבנו עליה לא מזמן) ולאחרונה הוגשה תביעה יצוגית בנושא. מאות משתמשים התלוננו ואפל אמרה בנחת שמתישהו היא תטפל בזה. הרי לא בוער לה לסייע לאנשים שבחרו לעבור לאנדרואיד. 

אז קופרמן כתב פוסט בבלוג שלו בנושא, וכשזה לא עזר - הוא שלח מייל לקוק. תוך זמן קצר, אנשים באפל קיבלו הנחיות לתת לקופרמן טיפול אח"מ. אבל גם זה לא עזר. לאפל אין פתרון לבעיה הזו. האנשים של אפל ניסו לעזור לקופרמן, שום דבר לא עבד. בסוף הם אמרו לקופרמן ליצור קשר עם החברים שלא מצליחים לשלוח לו הודעות ולבקש מהם להתקין תוכנת debugging של אפל על המכשירים שלהם

כמובן שזה לא היה פתרון מספק ולא כל משתמש בכלל יודע איך להתעסק עם תוכנות שכאלה. אפל מוכיחה שוב שרכישת מכשיר שלה היא חתונה קתולית. אין לה כל עניין לסייע למשתמשים שלה שעזבו את הכת לטובת הקבוצה המתחרה. לקופרמן יש פתרון: כל חודש, 1/12 מעובדי אפל יצטרכו לעבור לאנדרואיד למשך חודש. הוא מעריך שתוך חודשיים, הבעיה תפתר. אלא אם, כמובן, לאפל יש עניין פעיל בכך שלא יימצא פתרון.

להשקיע כסף בזומבי

יש איש שיווק בשם בריאן הוניגמן, והוא פרסם מאמר שמסביר לכם כיצד לקדם את העסק שלכם באמצעות גוגל+, כשהוא מעביר את הקורא במסלול המייגע של הדרך לפתיחת קהילה בגוגל+. יש לי הצעה מועילה יותר: במקום לבזבז זמן על קהילה בגוגל+, שימו את נתוני הכניסה לאתר שלכם מול פורנו משובח. מי יודע, אולי זה יגרום להם להתרבות. 

אף אחד לא יודע מה יעלה בגורלה של גוגל+. יש יותר ויותר סימנים שגוגל עשויה לנטוש את הרשת החברתית שלה, אם כי היא כנראה לא תכריז על כך רשמית - הפאדיחה למנכ"ל פייג' תהיה גדולה מדי. מנהל המוצר, ויק גונדטורה, התפטר מתפקידו לפני כחודש. 

אין נתוני תעבורה עדכניים לגוגל+: אלה שיש לנו הם מאוקטובר האחרון. אבל אלא אם גוגל+ עברה קימה לתחיה שהיתה מאפילה על כל הזומבים מ"המתים המהלכים", סביר להניח שכל דקה שאתם משקיעים בה היא בזבוז זמן.

חיה, בינתיים חיה, בינתיים חיה, בינתיים

על פי הנתונים, שיעור ההפניות מגוגל+ עומד על כעשירית האחוז מסך כל ההפניות לתוכן שמופיעות בשלל אתרי רשתות חברתיות, מפייסבוק ועד פינטרסט. אפילו אם נניח שגוגל+ זינקה בחצי השנה האחרונה בשיעור בלתי סביר ועכשיו אחראית לאחוז שלם של ההפניות, עדיין השימוש בה יהיה בזבוז זמן. ומהנתונים ההם עולה שהסיכוי שיש צמיחה פראית בגוגל+ לא משהו: הצמיחה שלה היתה האיטית מבין כל הנמדדים, 6.97%, בהשוואה ל-58.51% בפייסבוק ו-66.52% בפינטרסט. בקיצור, נמליץ למי שרוצה לקדם את העסק שלו ברשת להשקיע את זמנו וכספו במקום אחר.

קצרצרים

1. במה שנראה כמו מתקפת יח"צ שמיועדת להסיט את הדיון מפרשת ה-NSA, הודיעה ממשלת ארה"ב שהיא תמנע מהאקרים סינים מלהגיע לשטחה. שורה של האקרים סינים היו אמורים להגיע לכנס ההאקרים השנתי דפקון; עד כה, מתוך 12 מהם שהגישו בקשות לוויזה, עשרה נדחו. מקורבים לממשל אובמה אומרים שאם סין לא תתייחס להאשמות הפומביות בפריצה למחשבים אמריקאים בכוונת הממשל להחריף את הצעדים; מלחמת הסייבר יוצאת את הרשת ומגיעה לעולם האמיתי.  

ארה"ב להאקרים הסינים: אין כניסה, איור: ניצן סדן ארה"ב להאקרים הסינים: אין כניסה | איור: ניצן סדן ארה"ב להאקרים הסינים: אין כניסה, איור: ניצן סדן

2. כולנו מכירים את סר טים ברנרז-לי, מי שבנה את הדפדפן הראשון. הוא נחשב לממציא של ההייפרטקסט, אבל ברנרז-לי תמיד הודה בחובו לאדם מוכר הרבה פחות, וואנבר בוש. האחרון, שמככב בשורה של תיאוריות קונספירציה, כתב ביולי 1945 מאמר בשם "כפי שאולי נחשוב", שבו תיאר מכונה בשם Memex, שנראית כמו גרסה מוקדמת של הייפרטקסט. אבל בוש לא היה, ככל הנראה, האדם הראשון שחשב על כך. מאמר מרתק באטלנטיק עוסק באחרים שחשבו בנושא, ושחלקם הקדימו את בוש - על כל פנים, את הפרסום שלו. הם נשמטו מההיסטוריה משום שלרוע מזלם, דברי ימי הטכנולוגיה מתמקדים בעולם דובר האנגלית. קבלו את פול אוטלה ועמנואל גולדברג.

3. ליח"צ של אפל יש בעיה, ולא, הפעם זה לא המסרונים. לבעיה קוראים הפעם ד"ר דרה, ראפר נחשב ומפורסם. הלז הוא גם מבעלי המניות העיקריים של חברת beats שאפל רוכשת. לאחרונה הוא נתפס שיכור בסרטון, כשהוא מצהיר שהוא עומד להיות אמן ההיפ-הופ המיליארדר הראשון, וזאת בשל הרכישה של ביט על ידי אפל. הסרטון הכניס את ההנהגה של אפל להיסטריה, והתוצאה היא שעד כה העסקה - שדרה היה משוכנע שהיא כבר חתומה - טרם הוכרזה רשמית.  

4. למישהו בחברת המוניות אובר עלה נוזל צהבהב מסוים לראש. לפני כמה חודשים, העריכה החברה את השווי שלה ב-12 מיליארד דולר; בקיץ שעבר היא הוערכה ב-3.5 מיליארד. עכשיו היא מדברת על 17 מיליארד. חלק ניכר מהמשקיעים המיועדים לא קנה את זה ולא ניפח את הבועה. למי ששכח, אזכיר שאובר נתפסה בעבר בכמה וכמה צעדים נכלוליים למדי. למשל, הזמינה מוניות בשירותים של חברות מתחרות ואז ביטלה עשרות ומאות הזמנות, ובך בזבזה את הזמן והכסף שלהן.  

תגיות