אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק הפועלים מציע תוכנית פרישה לכל עובד מעל גיל 59 צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

בנק הפועלים מציע תוכנית פרישה לכל עובד מעל גיל 59

זאת כחלק מתוכנית ההתייעלות שעליה הכריז הבנק בחודש מרץ האחרון, שעבורה הוא כבר הפריש כ־440 מיליון שקל

28.05.2014, 06:47 | תומר ורון

בנק הפועלים מקדם את תוכנית ההתייעלות שהכריז עליה בחודש מרץ האחרון: ל"כלכליסט" נודע כי בימים אלו מציע הבנק תוכנית פרישה לכל עובד מעל גיל 59. הבנק סירב למסור יעד לתוכנית או נתונים על ההערכות בדבר מספר העובדים שיפרשו בעקבותיה.

קראו עוד בכלכליסט

בנק הפועלים, צילום: בלומברג בנק הפועלים | צילום: בלומברג בנק הפועלים, צילום: בלומברג

דירקטוריון הבנק אישר רגע לפני פרסום הדו"חות השנתיים שלו ל־2013 תוכנית התייעלות חדשה שעבורה הוא הפריש 440 מיליון שקל. תוכנית התייעלות באמצעות פרישה מוקדמת נחשבת אפקטיבית בריסון הוצאות השכר של הבנק, שכן היא מאפשרת לו לקצץ בעובדי "דור א'" - עובדים ותיקים שנהנים מתנאים טובים ומשכורות גבוהות יחסית. עם זאת, בנקים לרוב לא ממהרים לצאת בתוכניות כאלו, מאחר שהן דורשות הפרשה כספית לא קטנה שיכולה להכביד על התוצאות הכספיות.

על פי הדו"חות השנתיים של בנק הפועלים, מועסקים בו נכון לסוף השנה שעברה 10,280 עובדים - כ־600 עובדים פחות מבסוף 2012. בכל הנוגע לפעילות הישראלית בלבד, רשמה מצבת העובדים של הבנק קיטון של 460 עובדים. עלות השכר השנתית הממוצעת לעובד בבנק הפועלים עמדה בשנה שעברה על 382 אלף שקל (כולל מענקים), כלומר עלות שכר חודשית ממוצעת של 31.9 אלף שקל.

בנק הפועלים הוא היחיד מבין הבנקים הגדולים בישראל שהציג ברבעון הראשון של השנה ירידה בהוצאות השכר. ההוצאות על משכורות הסתכמו ברבעון הראשון בכ־1.12 מיליארד שקל - ירידה של 2.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. יחס היעילות התפעולית של הבנק (הוצאות תפעוליות מסך ההכנסות) עמד ברבעון זה על 64.3%.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה