אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה כדאי לצאת לדייט בפאב רועש? צילום: עומר מסינגר

למה כדאי לצאת לדייט בפאב רועש?

פרופסור יקר, למה בדייטים בוחרים לפעמים להיפגש במקומות רועשים וצפופים, שאי אפשר באמת לשוחח או להכיר בהם? א'

29.05.2014, 07:38 | דן אריאלי

א' היקרה,

חשבת על זה שבדייט לפעמים לא באמת רוצים להכיר?

וברצינות, רעש וצפיפות יכולים לעזור בדייטים. ראשית, הם מסווים שתיקות מביכות. כשלזוג הפוטנציאלי אוזלים נושאי השיחה הם יכולים מיד להתנחם באשליה שהמוזיקה מפריעה לדבר, או שהם ממש נהנים מהשיר שמתנגן כרגע.

שנית, הרעש נותן תירוץ להתקרב פיזית כדי לשמוע טוב יותר. פאב רועש יכול אפילו לספק תירוץ ללחוש זה לזה באוזן.

ולבסוף, יש הרבה עדויות לכך שמוזיקה וסביבה הומה מעודדים יצירה של עוררות וגירוי. כן, כשאנשים מוקפים ברעש והמולה הם עשויים לחוש יותר התרגשות, והם עשויים לייחס את המצב הרגשי שלהם לאדם שבחברתם. במדעי החברה קוראים לזה "ייחוס שגוי". וזו תופעה חזקה עד כדי כך שהיא יכולה לגרום לאנשים להתבלבל ולייחס לאדם שלידם את היכולת להשרות עליהם את התחושה שגרמה להם הסביבה. לכן, יציאה למקום רועש יכולה להתגלות כאסטרטגיה מנצחת.

פאב רועש יכול אפילו לספק תירוץ ללחוש זה לזה באוזן, צילום: בועז אופנהיים פאב רועש יכול אפילו לספק תירוץ ללחוש זה לזה באוזן | צילום: בועז אופנהיים פאב רועש יכול אפילו לספק תירוץ ללחוש זה לזה באוזן, צילום: בועז אופנהיים

למה אין "לא אהבתי" בפייסבוק?

מה התפקיד של כפתור הלייק בפוסטים בפייסבוק? למה האתר לא מציע אפשרויות גם ל"שונא" או "לא אוהב", למשל? ה'

ה' היקר,

כפתור הלייק הוא הרבה יותר מאשר דרך להגיב לאנשים אחרים. זה מנגנון לתיאום חברתי שאומר לנו איך בכלל אנחנו יכולים להגיב. מלבד האפשרות לתת איתו משוב, הוא עצמו מעניק לנו משוב לגבי איך בסדר ולא בסדר להגיב לאנשים אחרים בפייסבוק, ובאופן כללי איך אנחנו אמורים להתנהג באתר הזה. הוספת כפתורים כמו "לא אוהב" או "שונא" תשנה את האווירה החיובית ברשת החברתית. אם כבר, אני אתמוך בהוספת כפתור "לאב".

שאלות לדן אריאלי: askdan@calcalist.co.il

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הייתי מצפה שתוקיע את האנומליה ברשת החברתית, שלא מאפשרת חיוויים שליליים
החיים הם לא רק פרחים ופרפרים. בחיים יש גם דברים לא נעימים, ולא חיוביים. עצם העידוד (שלא לאמר האונס) ברשת החברתית, לחלוק רק דברים חיוביים, ולתת רק חיוויים חיוביים, מובילים הרבה אנשים לדיכאון. הרבה אנשים רואים מה מכריהם מפרסמים ברשת החברתית, ולא רואים את הדברים הפחות חיוביים שקורים בחיי מכריהם. כך הם מגיעים לחשוב שמצבם לא טוב, כי בחייהם האישיים, יש גם מצבים לא נעימים, וחיוויים שליליים.
30.05.14
1.
כלומר - רק דבש ופרחים ברשת החברתית ?
אחרכך מתפלאים שאנשים (שחיים בעולם האמיתי) חווים דיכאון כאשר הם מתעדכנים במה שקורה בחיים של מכריהם באותה רשת חברתית. החיים הם לא חיוביים. החיים מכילים גם דברים שליליים. ההתעלמות מהעובדה הזו ברשת החברתית, היא בעייתית ביותר. בתור פילוסוף, הייתי מצפה שתתמוך בהוספת חיוויים שליליים, ולא בהקצנת מצג השוא.
30.05.14