אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
LG יוצאת מהצל של סמסונג, מסתכלת לאפל בעיניים

פרשנות

LG יוצאת מהצל של סמסונג, מסתכלת לאפל בעיניים

מכשיר ה-G3 שחשפה החברה אמש מראה על השלמת תהליך חשוב עבורה: יצירת הילת חדשנות משל עצמה, כזו שתוכל לאיים גם על הענקית האמריקאית. זאת, אם תצליח לבנות זהות ייחודית ובולטת, נכס חיוני שחסר לה

28.05.2014, 16:23 | ניצן סדן
מכשיר ה-G3 שנחשף השבוע הוא ככל הנראה הסמארטפון הטוב בעולם כיום, אם לשפוט לפי המפרט הטכני שלו. כנראה שהוא לא יצליח להביס את האייפון 5S או הגלקסי S5 בטבלת המכירות, אבל לא מן הנמנע שיורשו דווקא יצליח. מדוע? משום שהטכנולוגיות שמגולמות בו מראות על צעד קריטי עבור היצרנית הקוריאנית: יציאה סופית מצילה של סמסונג.

קראו עוד בכלכליסט

שתי היריבות נולדו בתחילת המאה הקודמת: LG קמה ב-1947 בסיאול בתור יצרנית כימיקלים והיתה החברה הראשונה בקוריאה שייצרה פלסטיק. באותה השנה נחנכו בעיר משרדיה של סמסונג, חברה בת ארבעים עובדים שמכרה איטריות ונכנסה לאט אל שוק המרכולים.

מכשיר ה-G3. יתרונות שאין למתחרים מכשיר ה-G3. יתרונות שאין למתחרים מכשיר ה-G3. יתרונות שאין למתחרים

ב-1958 חנכה LG את חטיבת האלקטרוניקה שלה. המקבילה מבית סמסונג נחנכה רק 11 שנים אחר כך. עם הזמן צמחו שתי היריבות והפכו לקונגלומרטים עצומים, שחולשים על תחומי התעשיות הכבדות, האנרגיה, הכימיקלים, התקשורת וכמובן - המובייל והאלקטרוניקה הצרכנית.

זו קפצה על העגלה, זו נותרה מאחור

עד לסוף העשור הראשון של המאה, נהנו שתי החברות מדימוי כמעט זהה בשווקי המערב: יצרניות של מוצרים זולים וסבירים, שלא מתקרבים באיכותם לאלו של חברות יפניות כסוני וטושיבה או אירופיות כנוקיה וסוני-אריקסון.

הגלקסי S2 (מימין) והגלקסי S, צילום: תומי הרפז הגלקסי S2 (מימין) והגלקסי S | צילום: תומי הרפז הגלקסי S2 (מימין) והגלקסי S, צילום: תומי הרפז
ואז נולד האייפון ויצרניות האלקטרוניקה נדהמו. הראשונה להגיב היתה HTC הטייוואנית, אך הראשונה שהציגה מכשיר שבאמת מסוגל להיות אלטרנטיבה שקולה לאייפון היתה סמסונג. מכשיר הגלקסי S2 נחשב כראשון שהצליח לקרוא תיגר על העליונות הטכנולוגית שיוחסה לאפל. LG, מצידה, דשדשה ברדודים ועלתה באיחור יחסי על עגלת האנדרואיד.

סמסונג, מצד שני, ניצלה את ההצלחה והפכה לשם נרדף לסמארטפוני אנדרואיד. השקעות נבונות בשיווק, חדירה לשווקים מתפתחים והצגת מכשירי ביניים זולים הפכה אותה לאימפריית המובייל שאנו מכירים כיום - שמתהדרת בהילת חדשנות שמתחרה בזו של אפל. ואימפריות, כידוע, מטילות צל גדול.

מכשיר הרנואר של LG. אחד התשובות המהוססות לאייפון מכשיר הרנואר של LG. אחד התשובות המהוססות לאייפון מכשיר הרנואר של LG. אחד התשובות המהוססות לאייפון

בין 2010 ל-2012 נראה ש-LG משדרת רגשות מעורבים בשוק המובייל: מחד, שידרה בקול "אנחנו לא סמסונג" אך מאידך - נשארה כינור שני ליריבתה מבית.

המוצרים שלה דמו לשל סמסונג ולא הצליחו לייצור זהות ייחודית או לבנות מיתוג בולט. תחת זאת, החברה התמקדה בחומרה ובחומרים. הביקורות היללו את רוב הטלפונים שלה, אבל כפי שיודע לספר כל מנהל ב-HTC - סקירות מוצלחות לא בהכרח הופכות לנתח שוק מרשים.

הנקסוס 4, המכשיר שהשיקה גוגל בשיתוף LG הנקסוס 4, המכשיר שהשיקה גוגל בשיתוף LG הנקסוס 4, המכשיר שהשיקה גוגל בשיתוף LG

הודות לתמורות בשוק הפכה LG לשותפה קרובה של גוגל וקיבלה את ייצור מכשירי הנקסוס של מפתחת אנדרואיד עצמה.

לאחר שזכתה במיתוג של גוגל, ביצעה את הצעד האמיתי הראשון שלה אל מחוץ לצילה של סמסונג: מכשיר ה-G2. הסמארטפון התאפיין בעיצוב ייחודי, בו כפתורי הבית והשמע נמצאים בגבו של הטלפון, מה שמאפשר שימוש במסך גדול יותר מבלי להגדיל משמעותית את גוף המכשיר. הסוקרים והצרכנים להסתכל על החברה כאחת שמייצרת דברים שטרם נראו בעבר - תואר החדשנות אליו שואפת כל יצרנית בשוק.

חדשנות טכנולוגית, שיטת אפל וסמסונג

כשמפרקים את ה-G3 למרכיבים החזקים שלו, רואים ש-LG באמת הכינה שיעורי בית: מסכי QHD הם טכנולוגיה קיימת, שהיא מיהרה לשלב במכשיר סדרתי; המצלמה, בעלת מיקוד הלייזר, נשענת על רכיב פשוט וזול שקיים אפילו במוצרים צבאיים כבר 20 שנה; מערכת הנטרול מרחוק היא עוד מוצר מדף שפשוט הוטמע בטלפון לפני המתחרים; כל שאר הרכיבים - זיהוי המחוות לצילום סלפי, הסייען האישי שמסתנכרן עם שירותי מיקום ומזג אוויר - הכל קוסמטיקה.

המסך של ה-G3, צילום: עומר כביר המסך של ה-G3 | צילום: עומר כביר המסך של ה-G3, צילום: עומר כביר

שיעורי הבית של LG לא היו בקורס "כך תמציאי רכיבים שטרם הומצאו בעבר" אלא בקורס "מבוא לחדשנות על פי אפל וסמסונג"; או במילים אחרות, איך יוצרים הילת חדשנות תוך שימוש ברכיבים קיימים, שמצריכים מינימום מו"פ ועלויות ייצור, מה שמאפשר השקה מהירה של מוצר מוכן, בצורה שתקסום לצרכן ולא תפחיד את המשקיעים. כן, גם למשקיעים יש צד בסיפור: אם היתה מציגה LG מכשיר דגל שכל כולו טכנולוגיות ניסיוניות, היו תוהים אנליסטים כמה כל זה עלה לה והאם תצליח לכסות זאת במכירות. והמשקיעים הגדולים, מצידם היו מחליטים לשבת על הגדר למשך רבעון או שניים, מה שהיה עולה לחברה ביוקר.

הנוסחה לסמארטפון מוצלח היא שילוב רכיבי מדף עם כמה טוויסטים בולטים (כפתור בגב, מצלמה עם מיקוד לייזר) עם שיווק אגרסיבי בשווקים הנכונים. ה-G3 הוא לא טלפון שנולד עבור שווקי המזרח בהם LG חזקה גם ככה; זה טלפון שאומר לאזרח האמריקאי והאירופי "חביבי, אני טוב יותר ממה שעד עכשיו רצית לקנות". עתה, כשנחשף המכשיר, יהיה על LG להשיק קמפיין גדול, עצום ורב שימחיש זאת.

LG היא האחות הקטנה שבגרה. יש לה את כל מה שצריך כדי להתחרות באפל וסמסונג במגרש שלהן. היא כבר לא צריכה לקפוץ כדי לפנות אליהן בגובה העיניים. הריטואליסטיות של צרכני המובייל במערב כנראה תבטיח שבראש טבלת המכירות נראה השנה את האייפון 5S ו-6 ואת הגלקסי S5 ואת דגם הפרימיום המשופר שלו שיושק בחודשים הקרובים - אך אם LG אכן למדה לפעול בהתאם לנוסחה שהצגתי לעיל, בשנה הבאה יהיה שיאן מכירות ששמו יתחיל ב-G, וזה לא יהיה גלקסי.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
תשמעו ביקורת אמיתית
רכשתי את הG3 לאחר שנים רבות בחברת האייפון,מדובר במכשיר טוב מאד אך יש איתו גם בעיות. 1.הסוללה מתחממת מאד שהמכשיר לא בתנאי מזגן מה שגורם להאטה בתפקוד של האפליקציות השונות. המכשיר הוחלף לאחר שהעליתי את הטענה ע"י הוט מובייל אבל גם המכשיר הנוכחי אותו דבר. לפעמים הסוללה מתחממת כל כך שזה כבר ממש לא נעים לאחיזה. המעבדה של הוט פנתה למהנדס הראשי שלהם ואני ממתין לתגובה בנושא. 2.יש בעיה עם הלחצן שעונים איתו שהטלפון מצלצל,לפעמים הוא עושה בעיות ולא מגיב וזה ממש מבאס. 3.קיבלתי נרתיק עם הטלפון שיש בו עיגול כזה ושהטלפון מצלצל ניתן לענות מתוך העיגול הזה מבלי לפתוח את הטלפון,זה כמעט ואף פעם לא באמת עובד. בקיצור יש להם עוד הרבה עבודה,אני מאד מאוכזב בשלב זה ומצטער שרכשתי את הטלפון הזה.
גיל , פתח תקווה  |  11.08.14
לכל התגובות