אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת אלאלוף: האוצר במיעוט בקרב על העלאת קצבאות הילדים והבטחת ההכנסה צילום: עמית שעל

ועדת אלאלוף: האוצר במיעוט בקרב על העלאת קצבאות הילדים והבטחת ההכנסה

בדיון סגור לציבור יכריעו חברי הוועדה למלחמה בעוני על ההמלצות הסופיות? חלק מהמלצות הביניים כבר הוסרו בלחץ משרדי רה"מ והאוצר

28.05.2014, 14:38 | מיקי פלד

ויכוח סוער בישיבה המכרעת של ועדת אלאלוף למלחמה בעוני על העלאת קצבאות הילדים והבטחת ההכנסה. דיווחים מהישיבה הסגורה לתקשורת מצביעים על כך שיו"ר הועדה, אלי אלאלוף מנסה לשכנע את חברי הוועדה להסכים להקמת ועדה נוספת שתבחן את העלאת הקצבאות. זאת, כפשרה בין דרישת רוב חברי הוועדה להעלאת הקצבאות הללו לבין ההתנגדות הגורפת של משרדי רה"מ והאוצר, כמו גם בנק ישראל, למהלך שכזה. עם זאת, נראה שבשלב הזה אין לאלאלוף רוב להצעה ורוב חברי הוועדה יתמכו בהמלצה להעלאת הקצבאות.

קראו עוד בכלכליסט

אלי אלאלוף , צילום: אוראל כהן אלי אלאלוף | צילום: אוראל כהן אלי אלאלוף , צילום: אוראל כהן

הוועדה מתכנסת בשעה זו לדיון המכריע על המלצותיה הסופיות שיפורסמו לציבור רק ב-16 ביוני, אז יוגשו לשר הרווחה מאיר כהן שהקים את הוועדה. כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", בניגוד לדיונים קודמים זה הנוכחי סגור לתקשורת ופעילים של ארגון רבנים לזכויות אדם שניסו להיכנס ולצלם את הדיון נאלצו להישאר מאחורי הדלתות הסגורות.

עוד לפני הדיון קיבלו כ-50 חברי המליאה את דו"ח ההמלצות של הצוותים השונים של הוועדה בנושאי תעסוקה, דיור, חינוך, בריאות, שירותים קהילתיים וכמובן הקצבאות. חברי המליאה יכלו לעיין בדו"ח למשך שעתיים אך לא להוציא אותו מתחומי משרדי הוועדה בבית הספר מקווה ישראל, כך שהוועדה עובדת עתה תחת איפול תקשורתי כמעט מלא.

המסמך שחולק לעיון חברי המליאה שונה במקצת מזה אותו כתבו החברים בצוותים השונים, שכן חלק מההמלצות עבור קודם לכן דיון בצוות מצומצם יותר בו חברים ראשי הצוותים ונציגי משרדי רה"מ והאוצר, כמו גם אלאלוף עצמו. חלק מחברי הוועדה הביעו בשבועות האחרונים ביקורת על כך שקיים צוות שכזה שישיבותיו סגורות ועשוי לשמש "פילטר" של האוצר להוצאת המלצות שאינן נוחות לו. בין השאר, אין בו התייחסות לאחריות המדינה על הבטחון התזונתי והוסרה גם ההמלצה לרפורמה להחלת ביטוח סיעוד ציבורי.

עלות ההמלצות השונות של הוועדה עשויה להגיע למיליארדי שקלים בשנה, כאשר העלאת קצבאות הילדים לכ-170 עד 200 שקל לילד (במקום 140 שקל כיום) והבטחת ההכנסה ל-75% מקו העוני בלבד יכולים להסתכם ב-3.5 עד 4 מיליארד שקל בשנה. הוועדה תנסה ליצור תיעדוף של ההמלצות השונות גם על פי שיקולים תקציביים ולפרוס את היישום על פני עשור. המטרה עליה הצהיר אלאלוף היא להוריד את שיעורי העוני בישראל במחצית תוך עשור לאיזור הממוצע של ה-OECD, כלומר כ-11% מהאוכלוסיה.

תגיות