אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנדסה אזרחית - מקצוע בלי תאריך תפוגה צילום: אוראל כהן

הנדסה אזרחית - מקצוע בלי תאריך תפוגה

אם אתם מתכננים את עתידכם המקצועי והתעסוקתי, כדאי לכם "לפתוח את הראש" לכיוונים חדשים

30.05.2014, 08:15 | לימור שאקו מנה

סקר המעסיקים הנחשקים של "כלכליסט" גילה שהצעירים היום מעוניינים במקום עבודה יציב, לעומת מקום עבודה מעניין, ועם אופק תעסוקתי ומסלולי התקדמות ברורים. המגמה המעניינת ביותר בסקר היא ההתברגות של התעשיות הביטחוניות במקום גבוה לצד מעסיקים נחשקים "מסורתיים" יותר כמו גוגל או פייסבוק. ההסבר הוא ככל הנראה הרצון של הצעירים לחזור למודל תעסוקה יציב יותר, בטוח יותר וכן, גם ערכי וציוני.

התעשיות הביטחוניות משלבות בתוכן ערכים של מצוינות, יחד עם קידמה טכנולוגית, עניין אישי ותרומה למדינה ולחברה הישראלית. אבל לא רק התעשיות הביטחוניות מצטיינות בכך – גם עולם הבנייה והתשתיות. לצערי עולם הבנייה והתשתיות נעדר מהסקר, מה שנראה לי כהחמצה גדולה מצד אותם סטודנטים ששוקלים היום את המשך דרכם.

מקצוע בלי תאריך תפוגה, צילום: Shutterstock מקצוע בלי תאריך תפוגה | צילום: Shutterstock מקצוע בלי תאריך תפוגה, צילום: Shutterstock

עולם הבנייה והתשתיות משווע מעל כל במה אפשרית לאנשי מקצוע, שילכו ללמוד הנדסה אזרחית ויהיו שותפים אמיתיים בפרויקטים של בנייה – בין אם בנייני מגורים חדשים שיגדילו את היצע הנדל"ן עבור כולנו, ועד פרויקטים של אנרגיה מתחדשת שמגוונים עבור ישראל את מקורות האנרגיה שלה ודואגים לביטחון האנרגטי של כולנו.

שיכון ובינוי הוקמה על ידי ההסתדרות ולא בכדי. למייסדי המדינה היה ברור שמדינה ללא חברת תשתיות ובנייה חזקה לא יכולה לבנות ולקיים את עצמה לאורך זמן. וחברת תשתיות ובנייה בלי כוח אדם מקצועי, אינה שווה דבר.

אם אתם מתכננים כעת את עתידכם המקצועי והתעסוקתי, "תפתחו את הראש" לכיוונים חדשים. למדו הנדסה אזרחית. זהו מסר והזמנה למימוש עצמי, ליצירה, להצלחה, לעשייה במקצועיות ובמקצוענות ולשותפות אמיתית בפיתוח של תשתיות, פיתוח של פרויקטים לאומיים ופיתוח של העתיד של כולנו.

המשק משווע למהנדסים. להערכתי, חסרים כיום מאות ואולי אף אלפי מהנדסים בשוק העבודה הישראלי, ובעולם חסרים עשרות אלפי אנשי מקצוע בתחום. בכל כנס או ועידה בתחום התשתיות והנדל"ן מוזכר שוב ושוב הצורך להכשיר אנשי מקצוע בתחום החיוני הזה.

הדברים הללו צריכים להיות בנפשנו. תחום ההנדסה ומהנדסים אזרחיים אמונים על תכנון, הקמה ופיתוח של תשתיות לחיים בכל תחום ובכל מקום בעולם. מהנדסים כיום מצויים בחזית הטכנולוגיה ומיישמים טכנולוגיות מתקדמות ושיטות עבודה חדשניות. תפקידם של מהנדסים מציב אתגרים מגוונים ומרתקים. מהנדסים בתחומי התשתיות מעורבים בתחומי התכנון והביצוע, ניהול משא ומתן, ניהול עובדים, שותפויות עסקיות, עבודה מול רשויות ורגולציה, טיפול בנושאים משפטיים, פיתוח עסקי ועוד ועוד. כיווני ההתפתחות המקצועית בתחום נפרשים לעומק ולרוחב, והם מציעים מסלולים ניהוליים מגוונים ומסלולים מקצועיים טהורים, וענף התשתיות משווע לאנשי מקצוע טובים.

אם אתם מחפשים מקצוע מאתגר, מתגמל, מעניין, שאין לו "תאריך תפוגה", שמציע בטחון תעסוקתי לצד התפתחות מקצועית, בתחום שיש לו השפעה על עתיד החברה והכלכלה של כולנו – לכו ללמוד הנדסה אזרחית.

הכותבת היא סמנכ"ל משאבי אנוש, תפעול וממלאת מקום סמנכ"ל קיימות בקבוצת שיכון ובינוי 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
נכון, אבל לא מדוייק
כמהנדס תוכנה שרצה ללכת לתחום וויתר, השכר של מי שעוסק בהנדסה ותכנון מבנים וקונסטרוקציות נמוך מדי מכדי למשוך אנשים לתחום כשהם יכולים ללמוד הנדסת תוכנה ולקבל משכורת התחלתית כפולה כמעט... אם עבודתם חשובה כל כך ונדרשת כל כך כפי שהיא מוצגת בכתבה - רצוי שיתוגמלו בהתאם. סטודנט חדש יעדיף לכוון לעבודה משרדית של תכנות או תכנון בסביבה ממוזגת בשכר גבוהה יותר מאשר עבודה מאומצת, הכוללת מעבר בין אתרי בניה (בחורף ובקיץ, על כל המשתמכ מכך) שכוללת אחריות כבדה כמו לחתום על מבנים וחשיפה תמידית לרעש ולאבק... לכן אם גם פוטנציאל ההשתכרות הוא שיקול בבחירת קריירה הגיוני לבחור בהנדסת מכונות, תוכנה או חשמל ולא בהנדסה האזרחית. אלא אם כן לעבוד באתר בנייה הוא משהו שאתם ששים לו ואז כל זה לא רלוונטי... :)
יוסי , חיפה  |  07.06.14
3.
מעניין...
אולי כותבת המאמר לא מודעת לכך, אבל יש דרישות סף מאוד גבוהות ללימודי הנדסה אזרחית- קצת פחות מרפואה אבל עדיין לא רחוק משם. אומרים שצריך מהנדסים? ובכן, אפשר להתחיל במבחן קבלה הוגן במוסדות האקדמיים שמלמדים הנדסה אזרחית (אוניברסיטאות ובראשן הטכניון) ורק אח"כ יהיה אפשר לדבר על הגדלה של מהנדסים אזרחיים. פסיכומטרי ממש לא מנבא הצלחה בלימודים כאלה ואחרים והגיע הזמן שיבינו את זה.
עומרי , חיפה  |  03.06.14