אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבקר הפנים בליכוד: המפלגה מסכלת בדיקת אי סדרים כספיים ומינהליים צילום: אוראל כהן

מבקר הפנים בליכוד: המפלגה מסכלת בדיקת אי סדרים כספיים ומינהליים

עו"ד שי גלילי פנה לבית המשפט בדרישה להורות למוסדות המפלגה למסור לו מסמכים שונים שלטענתו אינו מקבל מהם ודרושים לו לבחינת מינוי בעלי תפקידים בקרן תל חי המנהלת את נכסי הנדל"ן וכן התקשרויות עם יועצים חיצוניים. הליכוד: מבקר המדינה בדק ובודק אותנו מדי שנה

01.06.2014, 18:55 | תומר גנון

מבקר הפנים של הליכוד, עו"ד שי גלילי, בודק אי הסדרים כספיים ומינהליים לכאורה במפלגה, כך עולה מהליך שמתנהל בבית המשפט המחוזי בת"א, שבו דורש גלילי לחייב את מנכ"ל המפלגה, גדי אריאלי, ומוסדות המפלגה למסור לו מסמכים שונים. לטענת גלילי "המשיבים סיכלו ומסכלים את יכולתו לבצע עבודתו, וזאת בדרך של שלילת תקציבו ושכרו והתעלמות מוחלטת מפנייתו לקבל מסמכים הנדרשים לו לצורך ביצוע מלאכתו".

לטענת גלילי במסגרת הביקורת הוא בוחן מספר תלונות שהגיעו אליו. הראשונה עוסקת בקרן תל חי, תאגיד המשמש כזרוע ניהול הנכסים של המפלגה. הקרן מחזיקה בכ-50 נכסי נדל"ן הפזורים ברחבי הארץ ומוערכים בכ-150 מיליון שקל. הנכסים העיקריים הם בית ז'בוטינסקי – מצודת זאב – בתל אביב המוערך ב-28 מיליון שקל, ופארק שוני שליד בנימינה. יו"ר הקרן הוא משה דולגין. גלילי טוען כי דולגין נמצא בתפקיד מאז 1996, ולכן הוא מנסה לברר מי מינה אותו ואת הדירקטורים הנוספים ואיך. לטענתו במפלגה סירבו לתת לו מידע בקשר לסמכות מינוי הדירקטורים.

מצודת זאב בתל אביב, אחד הנכסים הבולטים של קרן תל-חי המנהלת את נכסי הליכוד, צילום: אריאל בשור מצודת זאב בתל אביב, אחד הנכסים הבולטים של קרן תל-חי המנהלת את נכסי הליכוד | צילום: אריאל בשור מצודת זאב בתל אביב, אחד הנכסים הבולטים של קרן תל-חי המנהלת את נכסי הליכוד, צילום: אריאל בשור

נציין כי ביולי 2012 פרסם מבקר המדינה הקודם, מיכאל לינדנשראוס, דו"ח הנוגע לקרן תל חי שבו גילה שורה ארוכה של ליקויים. הללו כללו למשל שימוש חורג בפארק שוני בניגוד לחוזה, מה שהסב לכאורה נזק כספי לקופת התאגיד. זאת משום שהמשתמשים עשו לכאורה שימוש ללא תשלום בפארק.

אם למפלגה יש יועץ משפטי, מה תפקידו של וינרוט?

גלילי מבקש מבית המשפט להורות למוסדות המפלגה למסור לו גם את טבלת ההוצאות והכנסות של המפלגה בשנתיים האחרונות ואת זהות מקבלי השכר, זאת על מנת שיוכל לפקח על התשלומים שיצאו מקופת המפלגה. לטענתו, לא ברור מי מקבל שכר במפלגה ומי מאשר את התעריפים וההתקשרויות. כך למשל ביקש גלילי לקבל מידע על שכירתו של עו"ד יעקב וינרוט, שייצג את ראש הממשלה בנימין נתניהו ומפלגתו בהליכים משפטיים. שכירת וינרוט לדבריו אינה ברורה משום שלמפלגה יש יועץ משפטי, עו"ד אבי הלוי.

תלונה נוספת שבוחן גלילי היא שהחזרים של דמי השתתפות למועמדים בבחירות פנימיות במפלגה לא הושבו לחברים. על פי גלילי מדובר במאות אלפי שקלים. לטענתו, דמי ההשתתפות בסך 500 שקל לחבר מופקדים על מנת לעודד השתתפות בבחירות פנימיות. על פי מנגנון שקבע הליכוד, דמי ההשתתפות מוחזרים לכל חבר שלוקח חלק פעיל בבחירות. אלא שלטענתו למרות החלטה מפורשת בעבר עד היום חברים מ-70 סניפים של המפלגה ברחבי הארץ לא קיבלו את ההחזרים.

הליכוד: מאז שגלילי מונה החלו מחלוקות בענייני שכר

במסגרת סיכומים שהגישה אתמול מפלגת הליכוד לבית המשפט, באמצעות עו"ד הלוי, היא מנמקת את סירובה למסור מסמכים לגלילי בכך שהוא מבקש לבחון דברים שנבחנו בעבר ונבחנים בנוסף ברמה השנתית על ידי מבקר המדינה. על כן לטענתה אין צורך לממן שכר גבוה למבקר, תפקיד שנעשה בעבר לדבריהם בהתנדבות ואותו ממלא גלילי במשך כשנה, ובטח לא מנגנון ביקורת נוסף לזה של מבקר המדינה. "ב-10 השנים האחרונות העניק מבקר המדינה לליכוד דו"חות חיוביים על ההתנהלות הכספית השוטפת, וכן דו"חות חיוביים על התנהלות כספית בכל מערכות הבחירות לכנסת ולרשויות המקומיות", נטען בתגובה.

"מאז מונה לתפקידו התגלעו בינו לבין הנהלת הליכוד מחלוקות מהותיות לגבי היקף סמכויותיו, דרכי התנהלותה של הביקורת המבוצעת על ידו, ובין היתר לגבי השכר", נכתב בתגובה. לעניין השכר נכתב בתגובה כי לפני חצי שנה התקבל בוועידת הליכוד תיקון לחוקת המפלגה, שקבע כי שכר המבקר יקבע על ידי שופט מחוזי. לתפקיד מונתה לאחרונה השופטת בדימוס אורית אפעל גבאי שתדון בשכרו של גלילי בסוף החודש. 

עו"ד שי גלילי ועו"ד אבי הלוי ביקשו לא להתייחס להליך שמצוי בפני בית המשפט.

תגיות