אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלכודת "קרוב למרכז העיר":  20 השגיאות הגדולות ביותר שעושים בנסיעות צילום: שאטרסטוק

מלכודת "קרוב למרכז העיר": 20 השגיאות הגדולות ביותר שעושים בנסיעות

לנסות להספיק את ברלין בסוף שבוע, להשתמש בכרטיס אשראי כדי להוציא כסף ולא להעריך נכון את הבלאגן בשדה התעופה. גם המטיילים המנוסים ביותר עושים טעויות במהלך הנסיעה

02.06.2014, 23:14 | שירות כלכליסט

כל מי שטס בחייו לחו"ל יודע שאין כזה דבר נסיעה מושלמת, כולם, גם המטיילים המנוסים ביותר, מבצעים שגיאות במהלך הנסיעה. חלקן אף חוזרות על עצמן יותר מפעם אחת. באתר CNN פנו לכתבי הטיולים שלהם וביקשו שיפרטו מהן השגיאות הגדולות ביותר שמבצעים בזמן נסיעות.

קראו עוד בכלכליסט

1. אריזה מוגזמת: בבית, כשכל המלתחה שלכם זמינה עבורכם, אין בעיה במהלך יום להחליף בגדי עבודה, בגדי ספורט ובגדי יציאה. אך כשאורזים את כל החיים לתוך מזוודה אחת או שתיים, מוסר האופנה חייב להשתנות. הגרביים שגרבתם למטוס יכולים להתאים גם למחרת, וחולצת הטריקו שישנתם בה תספיק גם לבילוי בים. לפי סקר שערכו ב- Travelodge, שני שלישים מהמטיילים בדרך כלל חוזרים מהטיול עם שש תלבושות לפחות שלא לבשו.

שני שלישים מהמטיילים בדרך כלל חוזרים מהטיול עם שש תלבושות לפחות שלא לבשו, צילום: בלומברג שני שלישים מהמטיילים בדרך כלל חוזרים מהטיול עם שש תלבושות לפחות שלא לבשו | צילום: בלומברג שני שלישים מהמטיילים בדרך כלל חוזרים מהטיול עם שש תלבושות לפחות שלא לבשו, צילום: בלומברג

2. לא לקנות מוצר שאהבתם ברגע שראיתם אותו: אתם מניחים שתחזרו שוב לחנות הזו. אתם חושבים שבטח תמצאו יותר בזול או מהדורה חדשה יותר במקום אחר. אתם טועים. ברגע שוויתרתם על ההזדמנות לקנות את אותו פריט נחשק, המחשבה עליו ככל הנראה תרדוף אתכם בשארית חייכם. לכן, ברגע שאתם נתקלים במשהו שאתם אוהבים, אל תהססו ומהרו לקנות אותו.

3. לא לבדוק את חבילת הגלישה בחו"ל שלכם לפני הטיסה: שבוע של שליחת סמסים מסינגפור או כל מדינה אחרת לא אמור לעלות ולכאוב יותר מניתוח לב פתוח, אך לרוע המזל זה קורה כל הזמן למטיילים ששכחו לבדוק לפני הטיסה מה בדיוק כוללת חבילת החו"ל שמציעות להם ספקיות הטלפון הסלולרי.

אילוסטרציה. מטיילים שוכחים לבדוק לפני הטיסה מה בדיוק כוללת חבילת החו"ל , צילום: סי די בנק אילוסטרציה. מטיילים שוכחים לבדוק לפני הטיסה מה בדיוק כוללת חבילת החו"ל | צילום: סי די בנק אילוסטרציה. מטיילים שוכחים לבדוק לפני הטיסה מה בדיוק כוללת חבילת החו"ל , צילום: סי די בנק

4. נפילה למלכודת "קרוב למרכז העיר": התיאור קרוב למרכז העיר הוא כמו פסוק תנ"כי, כלומר פתוח לפרשנויות. כשתגלו שהכסף שחסכתם על מלון ששוכן סמוך למרכז העיר מבוזבז על נסיעה של 30 דקות ותעריפי מוניות שערורייתיים, תבינו שביצעתם את אחד החטאים הקדמוניים של עולם הנסיעות.

5. רישום להסעה המיוחדת משדה התעופה: האם שווה למצוא את עצמכם ממתינים בצד הדרך להסעה במיניבוס אפוף זיעה שעובר בין 9 מלונות שונים כדי להוריד נוסעים משדה התעופה, רק כדי לחסוך כמה דולרים? הזמן שלכם שווה יותר. הטענה היא שההסעה המיוחדת לרוב מוסיפה 90 דקות לנסיעה רגילה במונית. תהיה לכם האפשרות להחליט האם אוספים אתכם ראשונים או אחרונים אך בכל מקרה תמצאו עצמכם דחוסים בין עוד אנשים שהחליטו לחסוך על מונית.

6. בקבוקי שמפו שלא נסגרו עד הסוף: בקבוקי השמפו והקונדישנר הקטנים המיועדים לנסיעות הם בהחלט נוחים במיוחד, אלא אם כן הם נפתחים במהלך הטיסה ומשפריצים את הנוזל הסמיך בכל המזוודה.

7. חושבים שאתם יודעים מה הזמן המושלם להזמין את הטיסה: אמנות הזמנת הטיסה במחיר המושלם היא אמנות עדינה במיוחד. לפי מחקר שפורסם ב-Travelers Today, המועד האידיאלי להזמנת כרטיס זול הוא 34 ימים לפני הטיסה. מנגד, מחקר מ-2012 שערך האתר CheapAir.com מצא שבממוצע ניתן למצוא את התעריפים הזולים ביותר 49 ימים לפני טיסה. לעומת זאת, חוקרים באוניברסיטת A&M בטקסס גילו בכלל שימי שבת וראשון הם הטובים ביותר למציאת הנחות. המסקנה: אין כלל זהב למציאת כרטיסים זולים.

8. התמקחות יתר: הדרך הבטוחה לעצבן את המקומיים היא להתמקח ולריב באמצע שוק מלא באנשי מכירות רעבים. אז נכון שיש מסורות ועקרונות שיש לציית להם, אך האם אתם באמת חייבים להתווכח על המקבילה המקומית של שקל אחד במחיר של תיק רקום שממילא ימצא עצמו דחוס בארון שלכם? פשוט תקנו את זה ותחסכו מעצמכם את הטרחה.

שוק מקומי. האם אתם באמת חייבים להתווכח על המקבילה המקומית של שקל אחד במחיר של תיק רקום שממילא ימצא עצמו דחוס בארון שלכם?, צילום: אי פי אי שוק מקומי. האם אתם באמת חייבים להתווכח על המקבילה המקומית של שקל אחד במחיר של תיק רקום שממילא ימצא עצמו דחוס בארון שלכם? | צילום: אי פי אי שוק מקומי. האם אתם באמת חייבים להתווכח על המקבילה המקומית של שקל אחד במחיר של תיק רקום שממילא ימצא עצמו דחוס בארון שלכם?, צילום: אי פי אי

9. שוכחים להחליף כסף בשדה התעופה: הטענה הרווחת היא שרק חובבנים מחליפים כסף בשדות התעופה, מכיוון שהעמלה תהיה עדיפה בעיר עצמה. לרוב זה אכן המצב, אך לא בהפרש משמעותי. אתם יכולים כמובן להגיע למרכז העיר בלי כסף ולבזבז שעה בחיפוש אחר מקום סביר להחליף בו את הכסף או שפשוט תגיעו עם חלק מהכסף המקומי כבר עליכם. גורם הנוחות לבדו שווה את העמלה המעט יקרה יותר בשדה התעופה.

10. לא להעריך נכון את הבלאגן בשדה התעופה: לרוב, הנוסעים לא מעריכים נכון את הזמן שלוקח לגמוא מאות מטרים בשדה התעופה ואת התורים המתארכים לפני הבדיקות הביטחוניות. לכן חייבים להגיע לפחות שעתיים לפני טיסה, אך בדרך כלל עדיף שתתנו לעצמכם אפילו יותר מרווח ביטחון.

בלאגן בשדה תעופה, צילום: בלומברג בלאגן בשדה תעופה | צילום: בלומברג בלאגן בשדה תעופה, צילום: בלומברג

11. כפכפים זולים: אתם חושבים לעצמכם שממילא תנעלו אותם רק במשך שבוע, אז אין סיבה להשקיע בזוג הטוב. אבל אז אתם מוצאים עצמכם עם שלפוחיות בכפות הרגליים וחתכים בבוהן, לכן מראש עדיף שתצטיידו בכפכפים העמידים והיקרים יותר.

12. הימנעות מאוכל רחוב: אף אחד לא רוצה לחלות בזמן חופשה, אבל מדוע לטוס עד תאילנד או מקסיקו רק כדי לא לאכול את המנות המקומיות? זכרו שגם המקומיים לא מעוניינים לחטוף הרעלת מזון, כך שאם הם עומדים בתור המקום ככל הנראה בטוח.

דוכן של אוכל רחוב, צילום: פליקר (CC by Edvvc) דוכן של אוכל רחוב | צילום: פליקר (CC by Edvvc) דוכן של אוכל רחוב, צילום: פליקר (CC by Edvvc)

13. לקנות תוף ביום הראשון של טרק של שלושה חודשים ברחבי אסיה: אמנם המלצנו כבר לא לסחוב דברים מהבית אלא לקנות במהלך הטיול, אבל רכישת תוף משולה לשלשלאות שילוו אתכם לכל אורך היבשת. מעבר לכך שמיד תהפכו לאויבי ההוסטל אם תיכנסו למקום עם התוף, אתם גם בחיים לא תנגנו בו.

14. הסתמכות יתר על מדריכי נסיעות: תכנון נסיעה תוך התבססות אך ורק על מדריך הנסיעות דומה לתכנון לעמוד שבוע בתור בבנק. מדריכי הנסיעות הם מעולים, אבל עדיף לקחת מהם רק המלצה אחת או שתיים ליום ולא לבנות את הטיול כולו לפיהם.

15. לא לקנות את פוליסת הביטוח המלאה: לא מעט טעויות ברשימה הזו נובעות מהניסיון לחסוך קצת כסף. אולם אם חס וחלילה אכן תזדקקו לביטוח הנסיעות שרכשתם, אתם תרצו את הכיסוי המלא. אם הבירה במדינה זולה אין זה אומר בהכרח שגם טיפולי הבריאות בה זולים.

16. צילום אובססיבי: האובססיה לתעד כל רחוב, פסל ומנה במסעדה הורגת את הספונטניות של חוויית הנסיעה. כיום כל כך קל לצלם, שתמונה אחת מובילה לתמונה נוספת ולעוד אחת, ולפני שאתם מבינים מה קורה יש בטלפון שלכם 300 תמונות של מבנים עתיקים, שקיעות מטושטשות וצלחות של אוכל. מזל טוב, הטיול שלכם מאופיין עכשיו על ידי תמונות באיכות נמוכה שאף אחד בבית לא באמת רוצה להקדיש את הזמן לעבור עליהן.

17. לא לבדוק את הדרישות לוויזה לפני הנסיעה: אחת החוויות הקשות היא שביום הטיסה אתם מגלים בשדה התעופה כי לא תוכלו להיכנס למדינה אליה אתם מתכוונים לטוס, רק בגלל שלא ביררתם מראש שאתם צריכים להוציא ויזה.

18. לנסות להספיק את ברלין בסוף שבוע: ברלין היא מטרופולין ענק, הגדול יותר אפילו מניו יורק, והיא מציעה מגוון רחב של מקומות לראות, לאכול, לשתות, לקנות וללכת לאיבוד.

ברלין ברלין ברלין

19. להשתמש בכרטיס האשראי כדי להוציא כסף: זו הדרך המהירה ביותר לשלם מחיר מופקע. חברות האשראי גובות עמלות גבוהות למשיכת כסף. זאת בנוסף לכך שהבנק שבבעלותו הכספומט גובה גם כן עמלה ושיעור ההחלפה של הכסף בכלל לא יהיה משתלם.

20. לא להדפיס את פרטי ההזמנות: ההזמנה אולי נמצאת במכשיר הטלפון או במחשב שלכם, אך חשוב בכל זאת להדפיס אותה מכיוון שיתכן שהמכשירים האלקטרונים לא יעבדו עם הרשתות המקומיות מיד לאחר שתנחתו, ואז לא תוכלו לדעת לאן אתם אמורים לנסוע.

תגיות