אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך לקבל יותר בועות בסודה?

איך לקבל יותר בועות בסודה?

בהמלצתה של שחקנית מפורסמת קניתי מכשיר לייצור סודה. האם עדיף לי להגיז מים פושרים ולצנן במקרר, או קודם לקרר ואז להגיז? או שאין הבדל ואני צריך להפסיק להיות נודניק? רגב

05.06.2014, 08:39 | בלדד השוחי

רגב היקר,

מה שלא תעשה, אל תפסיק להיות נודניק. בלי נודניקים אין שאלות, ובלי שאלות אין לי עבודה. אם אתה נחוש לשפר את אופייך, אני ממליץ שתתחיל בכך שלא תבסס את החלטותיך על המלצות של שחקנים ופרסומאים, שהשקר הוא אומנותם.

באשר לסודה, התשובה תלויה בטעמך האישי. אם אתה אוהב סודה תפלה ודלת־גזים אתה מוזמן להשתמש במים פושרים. אדרבה, תרגיש חופשי לחמם אותם קצת טרם הגזה. אבל אם אתה אוהב סודה מבעבעת במרץ, כזו שגם אחרי חמש דקות בכוס עדיין נושכת את הלשון, מוטב תצנן את המים היטב היטב.

מכשיר להכנת סודה. אם אתה באמת רוצה להתפנק, אל תסתפק במקרר. צנן את המים במקפיא, וכשהם מתחילים לקפוא תן להם סיבוב במכשיר מכשיר להכנת סודה. אם אתה באמת רוצה להתפנק, אל תסתפק במקרר. צנן את המים במקפיא, וכשהם מתחילים לקפוא תן להם סיבוב במכשיר מכשיר להכנת סודה. אם אתה באמת רוצה להתפנק, אל תסתפק במקרר. צנן את המים במקפיא, וכשהם מתחילים לקפוא תן להם סיבוב במכשיר

הסיבה פשוטה: סודה אינה אלא תמיסה של מים ודו־תחמוצת הפחמן. כשם שמים יודעים לחבור לסוכר ולהפוך יחד לתמיסת סוכר, כך הם יודעים לחבור לדו־תחמוצת הפחמן ולהפוך לתמיסה בשם "חומצה פחמתית". ההבדל הוא שסוכר מתמוסס טוב יותר במים חמים, ואילו דו־תחמוצת הפחמן מתמוססת היטב דווקא במים קרים. מוצקים הם דברים יציבים, והם זקוקים לחימום כדי להפוך לנוזל, ואילו גזים הם יצורים תזזיתיים ושופעי אנרגיה, ודווקא קור מסייע להם להירגע ולהתיישב בצורת נוזל.

לכן במפעלים שמייצרים משקאות מוגזים מקררים קודם את המים כמעט עד לקיפאון. למעשה המפעלים האלה נוהגים למלא את המוצרים שלהם ביותר דו־תחמוצת הפחמן ממה שטעים לחך הממוצע, כדי שהמשקה יגיע לשיאו אחרי שחלק מהגזים ישתחררו ויברחו בפרק הזמן הדרוש להפצה, מכירה והגשה.

אז אם אתה באמת רוצה להתפנק, אל תסתפק במקרר. צנן את המים במקפיא, וכשהם מתחילים לקפוא תן להם סיבוב במכשיר. אם אתה יכול להרגיש את הלשון שלך אחרי השלוק הראשון, אתה כנראה עושה משהו לא נכון.

מה יש יותר בעולם, חרקים או גרגירי חול? גיל א'

גיל היקר,

הערכות למספר החרקים בעולם נעות בגסות בין 10 קווינטיליון ל־20 סקסטיליון (אחד עם 19 אפסים ושתיים עם 22 אפסים), וההערכות למספר גרגירי החול דומות מאד. באופן מחשיד אפילו. האמת היא שעם כל ההתקדמות המדעית, אף אחד עדיין לא ספר - אפילו לא בקירוב - ובאמת שאין לנו שמץ של מושג. הודות ללוויינים יש לנו יכולת לסקור כמעט את כל פני כדור הארץ, אבל אף אחד עדיין לא יודע מה קורה בשטחים הנרחבים שמתחת לאדמה. לא מבחינת גרגירים, ולא מבחינת חרקים.

שאלות לבלדד השוחי: askbildad@calcalist.co.il

תגיות