אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גולשים לפייסבוק: שלא תעזי להאזין לנו צילום: שאטרסטוק

גולשים לפייסבוק: שלא תעזי להאזין לנו

כחצי מיליון משתמשים יצאו נגד החלטת הרשת החברתית להתחיל להפעיל את המיקרופון של הסמארטפון בעת שימוש באפליקציה שלה. לטענתם, מדובר בפגיעה קיצונית בפרטיות ואסור לסמוך על החברה, לאור קשריה עם ה-NSA

02.06.2014, 12:21 | נמרוד צוק
פייסבוק תחת אש: כחצי מיליון ממשתמשיה חתמו על עצומה הקוראת לה לבטל את תוכניתה להפעיל מיקרופונים במכשירים שמריצים את האפליקציה שלה. התוכנית של פייסבוק נועדה להציע למשתמשים שירותים שונים (למשל, זיהוי שירים שמתנגנים ברקע) - וגם לאסוף עליהם מידע נוסף. ההאזנה תתבצע במשך 15 השניות שלאחר כתיבת סטטוס חדש.

קראו עוד בכלכליסט

בעצומה, שפורסמה באתר Sum of Us, נכתב: "פייסבוק טוענת כי התכונה החדשה תשמש למטרות לא מזיקות, אבל כאשר החברה מפעילה את מיקרופון הנייד בכל פעם שכותבים סטטוס, היא למעשה יכולה להאזין לכל מה שאנחנו אומרים. הצעד הזה הוא לא רק מהלך קריפי אלא איום עצום על הפרטיות".

רוצה לשמוע מה קורה בסביבתכם. מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, צילום: איי אף פי רוצה לשמוע מה קורה בסביבתכם. מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג | צילום: איי אף פי רוצה לשמוע מה קורה בסביבתכם. מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, צילום: איי אף פי

לדברי מובילי המחאה, פייסבוק אמנם טוענת שלא תעשה כל שימוש לרעה במידע שתאסוף – אבל אסור לצרכן לסמוך עליה. "רק לפני מספר חודשים נחשף שיתוף הפעולה של פייסבוק עם ה-NSA, בניגוד להכחשות של מארק צוקרברג, מנכ"ל החברה. פייסבוק שיקרה גם בנוגע לאיסוף מידע על משתמשים עסקיים דרך מערכת Beacon"

פייסבוק: אתם יכולים לסמוך עלינו

פייסבוק, מצידה, מגדירה את היכולת כ"אופציונלית" וטוענת כי תפעל רק עבור מי שיבחר לעשות בה שימוש. בפוסט שפרסמה נכתב כי לא תשמור בשרתיה את קבצי האודיו שיוקלט, וכי התכונה תכלול אייקון חיווי שיאפשר למשתמש לדעת כי האפליקציה מאזינה לו ולכבות אותה כרצונו. "פייסבוק לא שומרת את ההקלטות ולא מאזינה לשיחות שלכם. התכונה פועלת באמצעות המרת האודיו שנקלט לטביעת אצבע דיגיטלית שנשלחת לשרתים שלנו לזיהוי אך לא נשמרת עליהם. החברה לעולם לא תשתף עם העוקבים של המשתמש את המידע ללא אישורו", נכתב ברשימת השאלות והתשובות שפרסמה החברה בעמוד שלה.

לאחרונה עמדה פייסבוק תחת אש בשל תכונה נוספת שנתפסת כאיום על הפרטיות - Nearby Friends, שמאפשרת למשתמשים לפרסם את מיקומם הגאוגרפי המדויק ולעקוב אחר תנועת חבריהם על גבי מפה. לפייסבוק יש היסטוריה של התעלמות מטענות הגולשים, מתוך העדפת האינטרס הכלכלי: איסוף המידע משמש אותה למיקוד חבילות הפרסום שהיא מציעה למפרסמים - מקור ההכנסה העיקרי שלה. ככל הנראה שהרשת החברתית תפעיל את המיקרופונים ולא תיענה לדרישות הקהל.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
עכשיו גם וואטסאפ דורשת את היכולות האלה!
בעידכון האחרון של האפליקציה נדרשתי לתת לה הרשאות נוספות, כמו גישה למיקרופון. מבחינתי, זה תחילת הסוף של וואטסאפ. אם היא תלך בעקבות חברת האם פייסבוק (שבה אין לי חשבון מסיבות עקרוניות), היא תעוף מהנייד שלי. התכונה שהכי חסרה לי באנדרויד היא היכולת לשלוט בהרשאות ספציפיות של אפליקציות. זה היה יכול לשפר משמעותית את פרטיות המשתמשים. אני יודע שאם עושים ROOT אפשר לנהל הרשאות ספציפיות, אבל אז אני פותח פתח לבעיות אחרות. כנראה שבסוף אצטרך לקחת את הסיכון.
03.06.14
לכל התגובות