אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מט"ח: הדולר היציג נותר ללא שינוי על 3.48 שקלים צילום: בלומברג

מט"ח: הדולר היציג נותר ללא שינוי על 3.48 שקלים

היורו נסחר אף הוא ביציבות ושערו היציג נקבע על 4.73 שקלים; FXCM: "הלחץ על היורו יימשך לקראת החלטת הריבית באירופה בחמישי"

02.06.2014, 15:52 | ערן סוקול

המסחר בשוק מטבע חוץ מתנהל היום (ב') ביציבות, נראה כי המשקיעים ממתינים על הגדר לקראת אירועי סוף השבוע, כאשר ביום חמישי יודיע הבנק האירופי המרכזי (ECB) על החלטת הריבית לחודש יוני וביום שישי יפורסם דו"ח התעסוקה החודשי בארה"ב. הדולר היציג נקבע ללא שינוי מהותי על 3.48 שקלים והיורו נסחר אף ביציבות סביב 4.73 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

הדולר ספג מכה לאחר שבהנפקת האג"ח שביצעה ממשלת ארה"ב בשבוע שעבר הושגו תשואות נמוכות מאוד, כאשר התשואה על אג"ח ל-10 שנים ירדה מתחת לרף ה-2.5%. במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "הירידה בתשואה מבטאת הן את האכזבה של המשקיעים מקצב ההתאוששות של כלכלת ארצות הברית והן את הנמכת הציפיות לכך שהבנק הפדרלי יבצע העלאת ריבית בעתיד הקרוב. בשבוע הקרוב הפרסום המרכזי יהיה דוח התעסוקה לחודש מאי. על פי ההערכות, הדוח צפוי להצביע על תוספת של 220 אלף משרות למשק האמריקני במאי. נתון חזק שכזה יעזור לאושש את הדולר ולחזק שוב את האמון של המשקיעים בכלכלה הגדולה בעולם".

באירופה, נשיא הבנק האירופי המרכזי (ECB), מריו דראגי, צפוי להודיע השבוע על חבילת צעדים חדשה שמטרתה לעודד את הצמיחה בגוש היורו, בין היתר כדי להימנע מלהגיע למצב של דפלציה באיחוד. אנליסטים צופים כי דראגי יודיע בין היתר על הורדת הריבית על פיקדונות הנשמרים בבנק המרכזי לרמה שלילית (משמע הבנק המרכזי יגבה תשלום מבנקים שיפקידו בו כסף לפיקדונות קצרי טווח). צעד כזה מעולם לא התקבל בבנק מרכזי גדול, אך מדינות כמו שבדיה ודנמרק כבר משתמשות בריבית שלילית על חסכונות. הריבית הנוכחית על פיקדונות שנשמרים בבנק עומדת על קרוב ל־0%. כמו כן צפוי הבנק המרכזי להקטין את הריבית בגוש היורו מ־0.25% ל־0.15%.

מריו דראגי - האם יטרוף את הקלפים מחדש ויכריז לראשונה על ריבית שלילית בגוש היורו?, צילום: בלומברג מריו דראגי - האם יטרוף את הקלפים מחדש ויכריז לראשונה על ריבית שלילית בגוש היורו? | צילום: בלומברג מריו דראגי - האם יטרוף את הקלפים מחדש ויכריז לראשונה על ריבית שלילית בגוש היורו?, צילום: בלומברג

"אנחנו מוכנים לפעול", אמר סגן נשיא הבנק ויקטור קונסטנסיו בסוף השבוע. "אנחנו לא שאננים לגבי הסיכונים שעלולים להיגרם לאחר תקופה ארוכה של אינפלציה נמוכה". האינפלציה בגוש היורו עמדה על 0.7% בחודש אפריל, וצפויה להישאר באותו שיעור בחודש מאי. "כרגע אנחנו צריכים בעיקר לעקוב אחר הפוטנציאל לסחרור שלילי בין האינפלציה הנמוכה, הציפיות לאינפלציה שירדו ותחזיות דירוג האשראי", אמר דראגי בסוף השבוע.

 

"סביר להניח שהלחץ על היורו יימשך גם בשבוע הקרוב. אם הבנק אכן יבצע את הורדת הריבית וירמוז על צעדים מרחיבים נוספים, היורו צפוי להיחלש ביתר שאת. מנגד, אם הבנק יפתיע ולא יודיע על הורדת ריבית, היורו צפוי לתקן בחדות כלפי מעלה" כך מעריכים ב-FXCM.

 

תגיות