אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר איגוד האלקטרוניקה והתוכנה: "אי אפשר לדבר עם הממשלה הזאת"

אלישע ינאי טען שאלפי עובדים פוטרו מחברות ההייטק בשל חוסר העניין של נתניהו ובנט בסוגיית שער השקל. דבריו נאמרו בכנס חירום שנערך היום - בו הציגו בכירי התעשייה את הנזקים שנגרמו להם וזעמו על התעלמות הממשלה

08.06.2014, 15:43 | מאיר אורבך
אלישע ינאי, יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, רותח על ממשלת ישראל שלטענתו מתעלמת משער השקל. "ראש הממשלה בנימין נתניהו לא פגש אותנו בשתי הקדנציות שלו. אי אפשר לדבר עם הממשלה הזאת", אמר.

קראו עוד בכלכליסט

"נפתלי בנט הוא הכל חוץ משר התעשייה. יש לנו בעיה לאומית של ליקוי מאורות. הם עוסקים בפלסטינים ובפסטיבל הנשיא ובכל נושא אחר אינם עושים דבר בנוגע לשער המטבע - שלהערכתנו גרם לפיטורים של 3,000 עובדים בתעשייה מאז 2012". הדברים נאמרו במסגרת מפגש שאותו הגדירו בכירי תעשיית ההייטק כמפגש חירום.

חיים מר, יו"ר ח.מר תעשיות: "אני מוכר ב-200 מיליון דולר בשנה. אני מוציא כל חודש כ-12 מיליון שקל הוצאות שקליות בשער של 4 לעומת שער של 3.5. יש הבדל עצום בהוצאות שלי. עבורי ההוצאות הללו אכלו לי את כל הרווחים שהיו לחברה. לפערים האלה יש הרבה שליטה של הממשלה".

מואשמים בהתעלמות ואוזלת יד. נתניהו ובנט, צילום: אבי אוחיון, טל שחר מואשמים בהתעלמות ואוזלת יד. נתניהו ובנט | צילום: אבי אוחיון, טל שחר מואשמים בהתעלמות ואוזלת יד. נתניהו ובנט, צילום: אבי אוחיון, טל שחר

רפי מאור, יו"ר התעשייה האווירית מספר ששער השקל הופך את מדינת ישראל ללא תחרותית ושהמשבר הבא כבר בפתח. "השקל החזק גורם לנו לעליה בשכר העובדים של 10% בשנה. יש לנו הוצאה של 1.6 מיליארד דולר בשנה על שכר ועוד 500 מיליון דולר הוצאות כלליות. ברגע שיש חיזוק של שער השקל היכולת שלנו להתחרות במכרזים בעולם היא בלתי אפשרית".

רפי מאור, יו"ר התעשייה האווירית, צילום: ענר גרין רפי מאור, יו"ר התעשייה האווירית | צילום: ענר גרין רפי מאור, יו"ר התעשייה האווירית, צילום: ענר גרין

"יש כאן בעיה מלאכותית", אמר ינאי "ההייטק זה הביזנס הכי גדול בעולם. זה עסק של 5,000 מיליארד דולר ואנחנו רק חצי אחוז מכל התעשיה הזו. לראש הממשלה אין זמן אלינו, למרות שב-1996 היה לו הרבה זמן אלינו".

אורי בכור, מנכ"ל פלקסטרוניקס, אמר שהחברה נאלצה לפטר מאות עובדים בשנים האחרונות: "זו הממשלה הכי אטומה שעבדתי איתה. היו לנו ארבעה מפעלים מרכזיים וסגרנו את זה שבערד. אנחנו לא מצליחים להיות תחרותיים".

עיקר התלונה של בכירי תעשיית ההייטק היא הספקולציה שמתנהלת לדעתם בשערי השקל והדולר. לכן הם מציעים לשר האוצר מספר הצעות: ביטול הפטור ממס ממנו נהנים משקיעים זרים בהשקעות שקליות, תשלומי מס במט"ח בגין מכירת חברות ישראליות והתערבות של בנק ישראל בשער השקל גם מעבר לשעות המקובלות.

תגיות