אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצ'י של שילב צילום: יעקובסון Fisheye

הצ'י של שילב

לאחר מכירת מותג הבית טייני לאב בכ־50 מיליון דולר מתפנה הבעלים של שילב, איציק אורן, לפרויקט הבא: הקמת מרכז צ'י קונג, תורה סינית שסייעה לו להתמודד עם מחלת הפרקינסון. "אנשים לא יודעים שהשיטה יכולה לרפא", הוא אומר

09.06.2014, 08:46 | רעות ברנע

"בישראל מתרגלים צ'י קונג כמו שמתרגלים יוגה, אנשים אינם מודעים לכך שמדובר בשיטה שיכולה לרפא", אומר איציק אורן, בעלי רשת שילב, המתרגל צ'י קונג זה שלוש שנים. את האמירה הזו מבסס אורן (66) על ניסיונו האישי כחולה פרקינסון, שמעיד על כך שתרגול הצ'י קונג מקל עליו את ההתמודדות עם המחלה. "לא ידעתי מה זה צ'י קונג לפני שהתחלתי לתרגל", הוא אומר, "כ־95% מהאוכלוסייה בישראל לא יודעים".

לפני 40 שנה הקים אורן את רשת שילב למוצרי תינוקות עם אשתו שושי. את מותג הבית של הרשת, טייני לאב, מכרו השנה בני הזוג לחברת דוראל הקנדית בעסקה שהניבה להם כ־50 מיליון דולר. כיום אורן ממשיך לכהן כיו"ר ובעלי שילב, ובמקביל עובד על הבייבי הבא שלו - מרכז ישראלי לצ'י קונג בשם Chi Center Isreal.

איציק אורן והמאסטר מינגטונג גו, צילום: יעקובסון Fisheye איציק אורן והמאסטר מינגטונג גו | צילום: יעקובסון Fisheye איציק אורן והמאסטר מינגטונג גו, צילום: יעקובסון Fisheye

מיקומו של המרכז, שייפתח בתמיכת קרן אורנים בתוך כשנה, עדיין לא הוחלט, אך השאיפה היא שהוא יופעל בידי אורן עצמו עם כל בני משפחתו. עוד לפני שהמרכז קורם עור וגידים מבחינה פיזית, אורן כבר פועל לקידום התורה הסינית בישראל (פרטים נוספים ב־chicenter.co.il).

תורה פיזית ופסיכולוגית

בסוף השבוע האחרון נורתה יריית הפתיחה של המרכז העתידי במסגרת סדנה של שלושה ימים בקיבוץ בית אורן בהנחיית המאסטר מינגטונג גו (Mingtong Gu), שנולד בסין ומדריך צ'י קונג זה שנים בשיטת Wisdom Healing Qigong במרכז שבסן פרנסיסקו.

צ'י קונג היא תורה סינית עתיקה שמבוססת על תרגילים פיזיים לצד תרגילים פסיכולוגיים. שמה של התורה מורכב מהמילה "צ'י" המתייחסת לאנרגיית החיים, ומהמילה "קונג" שמשמעותה עבודה. לפי המסורת, מטרותיהם של תרגילי הצ'י קונג הם איזון, המרצת ותיעול אנרגיית החיים.

מענה הוליסטי

אורן עצמו נחשף אל הצ'י קונג באמצעות בנו לפני כשלוש שנים, אחרי שלדבריו, במשך שנים ניסה להתמודד עם המחלה באמצעות סוגים אחרים של פעילות גופנית, כמו אימונים בחדר כושר ויוגה, ללא הצלחה.

"הכרתי את מינגטונג כאשר נסעתי אליו לסדנה", מספר אורן, "אבל מכיוון שלא כולם יכולים להרשות לעצמם להגיע אליו, החלטתי להביא אותו לישראל. הייתי מופתע מאוד מהביקוש - חשבנו בממדים של 50 איש, ובתוך יום נרשמו 300. אנשים מחפשים את דרך הריפוי הזאת, ועל כן הזמנו את המאסטר לביקור נוסף כבר באוקטובר הקרוב".

המרכז והסדנאות מיועדים ספציפית לאנשים שסובלים מבעיות בריאות?

"אני מאמין שבהתחלה באמת יגיעו אנשים שסובלים מבעיות בריאות כאלה ואחרות, אבל המרכז בעצם מיועד גם לאלה שרוצים לפתור בעיות יומיומיות כמו עיכול, או אפילו רק לשפר את איכות החיים שלהם. הצ'י קונג נותן מענה הוליסטי, הן מבחינה מעשית והן מבחינה תיאורטית, ואחרי שעוברים הדרכות אפשר ורצוי להמשיך ולתרגל גם בבית".

מה עתיד להיות במרכז?

"מטרתו של המרכז היא לעזור לאנשים לשפר את איכות החיים שלהם. בכל כמה חודשים יגיע מורה בכיר מחו"ל להעביר סדנה, ובאופן שוטף יתקיימו בו שיעורים וסדנאות של מורים ישראלים. המטרה שלי היא שתהיה שם התחדשות יומיומית ופעילות שוטפת, שאנשים יוכלו להגיע למקום לזמן קצר כמו יומיים־שלושה, וגם לתקופות ארוכות יותר כמו חודש. מלבד התרגולים והסדנאות אנחנו שואפים לקיים גם פעילות אינטרנטית שבה יוכלו המשתתפים לקבל הנחיה וייעוץ אונליין".

תגיות