אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אובמה: אטפל בסטודנטים בעצמי צילום: איי אף פי

אובמה: אטפל בסטודנטים בעצמי

הנשיא האמריקאי צפוי להודיע על חבילת צעדים חדשה במטרה לסייע למיליוני בוגרי קולג' המתקשים להחזיר את הלוואות הענק שלקחו

09.06.2014, 09:29 | שירות כלכליסט

נשיא ארה"ב ברק אובמה מתכנן צעדים חדשים שיסייעו לאמריקאים המתקשים לשלם את הלוואות הסטודנטים שלהם, ובין היתר יעניק את תמיכתו ליוזמת חקיקה חדשה בסנאט.

אובמה אמור להודיע היום כי הוא החליט לתמוך בהרחבת תוכנית "שלם כשאתה מרוויח" (Pay as You Earn), המאפשרת ללווים לשלם רק עד 10% ממשכורתם החודשית בהחזרי ההלוואות - כך הודיע הבית הלבן בסוף השבוע. כרגע התוכנית זמינה רק לסטודנטים שהחלו ללוות אחרי אוקטובר 2007, והמשיכו ללוות אחרי אוקטובר 2011. אובמה מתכנן לאפשר גם לסטודנטים שנטלו הלוואות מוקדם יותר להשתתף, מה שיגדיל את טווח המשתתפים בתוכנית למיליוני לווים נוספים.

כמו כן אובמה יודיע היום כי יתמוך בהצעת חוק שהגישה הסנטורית הדמוקרטית אליזבת וורן, שמטרתה להקל את תנאי ההחזר של הלווים. בשנה שעברה העביר הקונגרס חוק שהוריד את הריבית על הלוואה סטנדרטית שנטל סטודנט לתואר ראשון מ־6.8% ל־3.86%. ההצעה של וורן מבקשת להפעיל את התנאים החדשים באופן רטרואקטיבי גם על לווים אחרים — סטודנטים שנטלו הלוואות לפני שהחוק של הקונגרס נכנס לתוקף בשנה שעברה. ההצעה של וורן גם תאפשר ללווים לממן מחדש הלוואות שנלקחו מחברות פרטיות, כהלוואות שניתנות על ידי מחלקת החינוך האמריקאית.

אובמה גם צפוי להודיע כי הוא מתכוון להנחות את הממשל שלו לפתוח מחדש חוזים עם נותני הלוואות פדרליים, במטרה לעודד אותם להקל על לווים כדי שלא יאחרו בתשלומי החוב. הוא גם יבקש ממחלקות החינוך והאוצר האמריקאיות לעבוד עם חברות מס, במטרה להעלות את המודעות לנקודות מס הניתנות להוצאות על חינוך ועל אופציות תשלומים גמישות שזמינות ללווים.

"בתקופה שבה הקולג' מעולם לא היה חשוב יותר, הוא גם מעולם לא היה יקר יותר", אמר אובמה בנאום הרדיו השבועי שלו שלשום. "בזמן שהקונגרס מחליט מה הוא עומד לעשות, אני אמשיך לעשות כל מה שאני יכול ללא הקונגרס, לעזור לאנשים צעירים ואחראיים לשלם את ההלוואות שלהם", הוסיף.

ברק אובמה, צילום: אם סי טי ברק אובמה | צילום: אם סי טי ברק אובמה, צילום: אם סי טי

תומכים בולטים ביוזמה של אובמה הם שר החינוך ארנה דנקן וכן ג'יל ביידן, אשתו של סגן הנשיא ג'ו ביידן. השניים מתכננים להצטרף לנאומו של אובמה היום. הנשיא ימשיך לדחוף את הנושא גם ביום שלישי באירוע שאלות ותשובות אינטרנטי באתר טאמבלר שבו ישתתף.

הסנאט צפוי לדון בהצעתה של וורן בשבוע הבא, וצפויה לה התנגדות כבדה מהמחנה הרפובליקני. נושא הלוואות הסטודנטים הפך לנושא מפתח לקראת בחירות האמצע של הקונגרס.

בנאום השבועי שלו אמר אובמה שהמימון להצעתה של וורן יגיע מביטול פרצות מס של מיליונרים. הוא אמר שהבחירה העומדת מול המחוקקים היא אם "להגן על אנשים צעירים מחובות כבדים או להגן על פרצות המס של המיליונרים".

מנהיג סיעת הרפובליקנים בסנאט, מיץ' מקקונל, ביקר את ההצעה הדמוקרטית על כך שהיא מתעלמת מנושא עלויות שכר הלימוד. "ההצעה לא הופכת את הקולג' למשהו שאנשים יוכלו להרשות לעצמם, היא לא מפחיתה את הכסף שהסטודנטים ייאלצו ללוות, ולא מטפלת במחסור במשרות שבוגרי קולג'ים מתמודדים איתו בכלכלה של אובמה", אמר.

יותר מ־37 מיליון אמריקאים הם בעלי חובות של הלוואות שנטלו כסטודנטים. החוב האמריקאי הכולל של ההלוואות עומד על כטריליון דולר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אובמה הוא "נשיא האקמול".
אובמה הוא "נשיא האקמול". הוא איננו שואל את עצמו כיצד לטפל במחלות של המשק האמריקאי. במקום זאת, הוא עסוק בלרשום "משככי כאבים" לכל בעיה ומיחוש. כך לדוגמה, במקום לשאול את עצמו מדוע שכר הלימוד בקולג'ים בארה"ב כל כך גבוה, הוא מנסה לעזור לסטודנטים לממן אותו בדיעבד. האמת היא שאובמה בעצמו הביא לעלייה הדרמטית בשכר הלימוד, בכך שעודד את צעירי ארה"ב ללכת וללמוד, על ידי חלוקת הלוואות סטודנטים מגובות על ידי הממשל לכל דורש. העלייה בביקוש ללימודים אקדמאיים מן הסתם הזניקה את המחיר. כאשר כל הסטודנטים הללו יצאו אל השוק, הם גילו לחרדתם שאין עבורם די משרות בשכר גבוה, אשר יצדיקו את ההשקעה שהשקיעו. במקום לשפר את מצבם, הלימודים רק הזיקו להם, משום שהם יצאו אל החיים הבוגרים עם נטל חוב של עשרות אלפי דולרים.
אורן  |  09.06.14