אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הניסוי הצליח: תגלית החודש, אג"ח להמרה ללא ביטחונות צילום: אריאל בשור

בלעדי לכלכליסט

הניסוי הצליח: תגלית החודש, אג"ח להמרה ללא ביטחונות

אחרי שראו את הקשיים בגיוסי המניות של אשטרום ואינרום, ואת הצלחת בלון הניסוי בהנפקה של פרשקובסקי, החליטו חברות הנדל"ן צרפתי ונתנאל לפנות לדרך הביניים - גיוס באג"ח להמרה

10.06.2014, 08:16 | יניב רחימי

אחרי בלון הניסוי המוצלח של חברת הנדל"ן פרשקובסקי, שהצליחה לגייס לפני חודש 56 מיליון שקל באג"ח להמרה, בשבועות הקרובים צפוי גל של הנפקות אג"ח להמרה שיאפשרו לחברות לגייס חוב בריביות נמוכות, להימנע ממתן ביטחונות ועם קצת מזל, גם להגדיל את ההון.

קראו עוד בכלכליסט

כבר כיום, מאחורי הקלעים, מתרוצצים מנהלי שלוש חברות ציבוריות ממצגת למצגת, מבית השקעות אחד לשני, ובאמתחתם סחורה חמה - אג"ח להמרה שאותן ינסו לנפיק במהלך החודש הקרוב. השלוש הן חברות הנדל"ן נתנאל גרופ וצרפתי צבי ובניו, וכן סאטקום מערכות שבשליטת שאול אלוביץ'.

חברת הנדל"ן למגורים הוותיקה, צרפתי, הודיעה על כוונתה להנפיק אג"ח להמרה וקיבלה בתחילת החודש דירוג של +BBB מחברת הדירוג S&Pמעלות להנפקת אג"ח בהיקף של עד 60 מיליון שקל. התמורה צפויה לשמש לפיתוח הפעילות העסקית של צרפתי ולמיחזור חוב פיננסי קיים. גם האג"ח של נתנאל גרופ יישאו ריבית שקלית ולא יהיו צמודות למדד. משך החיים הממוצע של האג"ח צפוי לעמוד על כ־4 שנים והן ייפרעו בשני תשלומים שווים בשנים 2018 ו־2019.

שאול אלוביץ שאול אלוביץ', בעל השליטה בסאטקום מערכות | צילום: עמית שעל שאול אלוביץ

סאטקום מערכות, שבשליטת יורוקום תקשורת (80%) של שאול אלוביץ', נמצאת גם היא בעיצומו של הליך גיוס ראשון של אג"ח מאז רכש אלוביץ' את השליטה בחברת התקשורת ב־2007. האג"ח של סאטקום, שיהיו צמודות לדולר, אינן מובטחות בשעבוד כלשהו, אך יכללו התניות חוזיות ואמות מידה פיננסיות שונות, לרבות התחייבות לשמירה על יחס חוב פיננסי נטו למאזן שלא יעלה על 75% ומגבלות על חלוקת דיבידנד.

מה שעודד את המנפיקות החדשות לצאת לדרך הם הביקושים החזקים לאג"ח להמרה של פרשקובסקי שבאו לידי ביטוי גם בשלב המכרז למשקיעים מסווגים וגם בהנפקה לציבור, כשברשימת המשתתפים בהנפקה נמצאים גם אנליסט, אקסלנס ומיטב דש. כך, בעוד פרשקובסקי יצאה לגיוס עם איגרות חוב שהוצעו במחיר מינימלי של 93 אגורות, היא סיימה את התהליך כשהאג"ח הונפקו במחיר של 101.4 אגורות. בסופו של יום פרשקובסקי הצליחה לגייס בהנפקת אג"ח לא מדורגות 55.6 מיליון שקל בריבית שנתית לא צמודה של 6%.

חברות הנדל"ן רואות לנגד עיניהן כמה יתרונות בולטים בהנפקת אג"ח להמרה. ראשית, הודות לביקוש החזק מצד המשקיעים לאג"ח להמרה, משתפר הסיכוי שלהן להצליח בגיוס, הן מבחינת היקף הגיוס והן מבחינת הריבית שהחברות ישלמו. שנית, אם עד היום הן נדרשו להעמיד ביטחונות בדמות שעבוד עודפים מפרויקטים כדי לגייס חוב, האג"ח להמרה פוטרות אותן מדרישה זו. הסיבה: באג"ח להמרה המשקיעים נהנים מאפסייד פוטנציאלי מאופציית ההמרה, וככל ששער המניה עולה, כך תעלה גם התשואה למשקיעים באג"ח שיבחרו באופציה וימירו אותן למניות. המשקיעים צריכים לבחור, אם קיבלו את אופציית ההמרה, הם צריכים לוותר על הביטחונות.

יתרון נוסף בולט שמציעות האג"ח להמרה לחברות הציבוריות הוא האפיק לחיזוק מבנה ההון שלהן. הקשיים של קבוצת אשטרום ואינרום בהנפקת המניות וביטול הנפקת המניות של טלרד גורמים לחברות שרוצות לגייס הון לחשוב פעמיים לפני שהן מנסות את מזלן בשוק המניות. הנפקת אג"ח להמרה מאפשרת להן לעשות זאת ב"דלת האחורית".

הביקוש הקשיח לאג"ח קונצרניות עלול להטעות. המשקיעים לא ממהרים להשתתף בכל הנפקה וכדי שהגיוס יהיה מוצלח, תנאי האג"ח המוצעים צריכים להתאים לטעמם המשתנה של המשקיעים. כשהדולר עולה, המשקיעים מחפשים אג"ח הצמודות לדולר, כשהריבית במגמת עלייה, האג"ח בריבית משתנה הופכות ללהיט. וכך, החתמים לא מספקים למשקיעים את מה שהם צריכים. הם נותנים להם את מה שהם רוצים.

תגיות