אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קפלן לא סיפק את הסחורה צילום: אוראל כהן

קפלן לא סיפק את הסחורה

ייתכן שזו היתה משימה בלתי אפשרית והדסה היה מקרה אבוד. ספק גדול אם מנהל אחר היה מצליח היכן שקפלן נכשל

10.06.2014, 07:56 | שאול אמסטרדמסקי

אביגדור קפלן הוא איש עתיר זכויות במערכת הבריאות הישראלית. את זכויותיו צבר בעיקר בתור המנכ"ל המיתולוגי של שירותי בריאות כללית, שהוציא אותה ממשבר עם תוכנית הבראה אשר העבירה את הקופה לעידן החדש של חוק ביטוח בריאות ממלכתי. אחר כך פרש מהמערכת הציבורית, עבר את הכביש ונכנס לעולם מערכת הבריאות הפרטית, בתחילה כמנכ"ל כלל ביטוח ולאחר מכן כיו"ר החברה.

קראו עוד בכלכליסט

כל הזכויות האלה הן שקבעו את רף הציפיות מקפלן, כשהובא להציל את הדסה מפני בית החולים עצמו לפני שנה. הרף הוצב גבוה גבוה. ובתפקיד שהוצב לו - להביא תוכנית הבראה להדסה, להשיג הסכמות מכל הצדדים ולהוציא את הדסה לדרך חדשה - קפלן נכשל.

קרוב לוודאי שהוא מתחרט

קפלן נכשל משום שלא הצליח להביא תוכנית הבראה. בצר לו, אחרי חודשים רבים של משא ומתן עקר עם ועדי העובדים, הוא הבין שאינו מצליח לספק את הסחורה ובחר ללכת להקפאת הליכים - צעד חריג במקרים כאלה. גם במסגרת הקפאת ההליכים קפלן לא הצליח לספק את הסחורה, עד שבסופו של דבר, בהוראת בית המשפט, זוג הנאמנים תפס את מקומו והמדינה נכנסה לניהול מו"מ ישיר עם העובדים עד להשגת הסכמות. קפלן המשיך להשתתף בישיבות, אבל הוא כבר לא הוביל אותן.

ייתכן שזו היתה משימה בלתי אפשרית. ייתכן שהדסה היה מקרה אבוד. ספק גדול אם מנהל אחר היה מצליח היכן שקפלן נכשל. העובדה העגומה היא שגם קודמו בתפקיד, מנכ"ל מכבי שירותי בריאות לשעבר אהוד קוקיה, לא הצליח להביא להדסה שום תוכנית הבראה. גרוע מזה, קוקיה גם לא התריע בזמן בפני מי שהיה צריך להתריע על חומרת המצב בהדסה, אלא פשוט נס ממנו לפני שמשהו נדבק בשמו הטוב.

אביגדור קפלן. התפטר, צילום: עטא עוויסאת אביגדור קפלן. התפטר | צילום: עטא עוויסאת אביגדור קפלן. התפטר, צילום: עטא עוויסאת

לפני שנה, כשדבר מינויו של קפלן לתפקיד מנכ"ל הדסה נחשף לראשונה ב"כלכליסט", לא מעט אנשים הרימו גבה. רבים תהו למה הוא צריך את זה בגילו, אחרי כל התחנות שעבר, להיכנס לתוך המיטה החולה הזו. אבל קפלן נכנס. אולי מתוך תחושת שליחות, אולי מתוך רצון להותיר חותם אחרון בשמו על מערכת הבריאות. אולי שילוב של הדברים. כך או אחרת, בדיעבד נדמה כי הוא מתחרט על ההחלטה הזו.

1.2 מיליון שקל ברוטו בשנה בשביל אי־הצלחה

על התקופה שלו בהדסה קיבל קפלן שכר של כ־100 אלף שקל בחודש ברוטו. ייאמר לזכותו שהוא ויתר על חלק נכבד משכרו החודשי (למעשה, הוא הסכים פעמיים לקיצוץ בשכרו). ובכל זאת, בתוך שנה קפלן השתכר על עבודתו, שבה נכשל בסופו של דבר, כ־1.2 מיליון שקל ברוטו. לא רע בשביל אי־הצלחה. הסכום הזה, אגב, מצטרף ל־73 מיליון שקל שקפלן השתכר בעשור האחרון לכהונתו בכלל ביטוח. קפלן עבד בכלל ביטוח במשך 20 שנה, אולם יש נתונים גלויים רק לגבי העשור האחרון.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מה שקפלן עשה אף אחד אחר לא היה מצליח
קפלן עבד קבוע מעל 12 שעות ביום. ביושרה אינסופית ומתוך הרגשת שליחות ניסה לתאם בין 13 גורמים, חלקם הזויים. (3 ועדי רופאים, אחיות, ועד מנהל ומשק , שתי הסתדרויות, נשות הדסה, משרד הבריאות ומשרד האוצר). להקפאת הליכים הלך כאשר באמת לא נשארה אגורה והוא הביא לאישור (שלא תתבלבל זה לא הנאמנים אלא הוא) הסכם שמנסה לאזן את כל האינטרסים ולהביא את הדסה לאיזון. תוך כדי זאת ייעל את פעולת המוסד ועשה סדר בתוהו ווהו שקיבל. אין הרבה אנשים שיכלו לעשות מה שעשה, רוב האנשים האחרים היו נסים על נפשם. כפרס על עבודתו האין סופית והאינטגריטי שלו קיבל סכין בגב. מר אמסטרדמסקי, למד את העובדות ואח"כ תכתוב. אני הייתי שם.
דני , שרון  |  10.06.14