אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צניחה חופשית: "היחלשות היורו מסוכנת מאוד למשק הישראלי" צילום: שאטרסטוק

צניחה חופשית: "היחלשות היורו מסוכנת מאוד למשק הישראלי"

במסגרת המסחר בשוק המט"ח הדולר נסחר ביציבות ושערו היציג נקבע ברמה של 3.46 שקלים, היורו נחלש ב-0.5% לרמה של 4.69 שקלים

10.06.2014, 15:41 | ערן סוקול

המסחר בשוק מטבע חוץ התנהל היום (ג') על רקע המגמה המנוגדת של התחזקות הדולר מול היחלשות היורו בעולם. הדולר נסחר ביציבות ושערו היציג נקבע ברמה של 3.46 שקלים, היורו נחלש ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.69 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר נמצא בשבועות האחרונים במגמת עלייה בעולם, כאשר מדד הדולר רושם שבוע שישי ברציפות של עלייה. אולם, כשבוחנים את המטבע האמריקאי מול המטבעות השונים, עולה תמונה מעורבת. הדולר מתחזק מצד אחד מול מטבעות בעלי תשואה נמוכה יותר כגון היורו והין, אבל נחלש מול מטבעות בעלי תשואה גבוהה יותר כגון הדולר האוסטרלי והלירה שטרלינג. מול השקל הדולר מאבד גובה בשבועיים האחרונים, וזאת לאחר שבנק ישראל החליט שלא להוריד את הריבית. התגובה הזו של השוק תהווה שיקול עבור בנק ישראל בקביעת המדיניות המוניטרית בחודשים הבאים. המסחר השבוע יוכתב בעיקר מהמגמה של הדולר בעולם".

מי שממשיך לעמוד במוקד הוא היורו. הלחץ על המטבע בעולם ובזירת המט"ח המקומית נמשך, וזאת על רקע הורדת הריבית בגוש היורו בשבוע שעבר לרמת שפל היסטורית. היורו צנח מול השקל ביממה האחרונה לשפל של 4.692, הרמה הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 2013.

ארה"ב במגמה של נורמליזציה מוניטרית, מול גוש היורו המדשדש, צילום: בלומברג ארה"ב במגמה של נורמליזציה מוניטרית, מול גוש היורו המדשדש | צילום: בלומברג ארה"ב במגמה של נורמליזציה מוניטרית, מול גוש היורו המדשדש, צילום: בלומברג

בשוק המקומי, למרות שעיקר תשומת הלב מופנית בדרך כלל לפיחות של הדולר, ב-FXCM מזהירים דווקא כי "השפל החדש של היורו מול השקל מסוכן מאוד למשק הישראלי, וזאת לאור היותו של גוש היורו יעד ראשי ליצואנים הישראליים".

לדברי FXCM "בכל שוק המט"ח העולמי אנחנו רואים את היורו נחלש בחדות, וזאת על רקע פערי התשואה שכעת פועלים לרעתו של המטבע האירופי. גם הציפיות להמשך המדיניות המרחיבה של ה-ECB, ובכלל זה האפשרות כי הבנק יודיע בחודשים הקרובים על תכנית לרכישת נכסים, מכבידות על המטבע האירופי".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ל4: אתה באמת כל כך ילדותי שאתה לא רואה קשר בין הדפסת כסף למחירי דיור גבוהים?
שהבנקים המרכזיים והפרטיים מייצרים כסף על ידי הלוואות בריבית נמוכה ונותנים אותה לחברים שלהם הם לוקחים כסף מהכיס שלי ושלך - של מי עבד בשביל כסף וחסך. במקום לעקוץ ולרמוז שהכל ידוע וברור - אולי תבסס את הטענות שלך.
אלכס  |  10.06.14
3.
יורו?זה רק נייר צבעוני.
אי אפשר להחזיק אותו בגובה בצורה מלאכותית כשהוא בצניחה חופשית בכל העולם אחרי הורדת ריבית למתחת לאפס בגוש היורו. או שליצנית מב"י חושבת עכשיו להתחיל לקנות מאות מליוני יורו על חשבון משלם המיסים כמו שהיא ומי שהיה לפניה עשו עם קניית דולרים? סחר במט"ח זה שוק חופשי, כל התערבות שרירותית גם לא יעילה וגם מסוכנת.
10.06.14
2.
מה רע לנו שהשקל חזק?
אנחנו העם הפשוט מאוד אוהב שהשקל חזק. הכסף שלנו קונה יותר. הממשלה עושה הכל נגד האזרח. שוחקת את השקל ומייצרת אינפלציה על ידי ניפוח מחירי מוצרים במיסים גבוהים. מה טוב בזה?? זה מעלה את יוקר המחיה. הממשלה בחובות. רוצה לשחוק את השקל, ולהכניס אותנו לחובות - כדי לממן את הגרעונות שלה. אולי מספיק כבר עם ההפחדות? עם ישראל לא טיפש הוא רואה בדיוק את המערכה שמשרד האוצר ובנק ישראל מנהלים נגדו. אנחנו שמחים כשמחירים יורדים. אנחנו שמחים כשהשקל חזק. אנחנו נשמח אם יעלו גם את שכר המינימום.
מירית  |  10.06.14
לכל התגובות