אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוצה את הקיר: אורתם סהר עוברת ליזמות צילום: שחר תמיר

בלעדי לכלכליסט

חוצה את הקיר: אורתם סהר עוברת ליזמות

לאחר קריסת המרפסות בפרויקט של גינדי השקעות בחדרה, החברה הקבלנית משנה כיוון: תהפוך ליזמית מגורים על חשבון פעילות הביצוע אצל המתחרים

11.06.2014, 09:01 | יעל דראל

חברת אורתם סהר שבשליטת המנכ"ל אמיר נחום (43%) מבצעת שינוי אסטרטגי בפעילות הליבה שלה: החברה צפויה לצמצם בהדרגה את פעילותה הקבלנית בכ־40% ולשלב לראשונה פעילות יזמית בתחום הנדל"ן למגורים בהיקפים גדולים. במידע שפרסמה אמש למשקיעים, היא דיווחה כי "החברה מבצעת שינוי מהותי בפעילות הליבה הקבלנית המסורתית שבה עסקה עד כה, ושמה לעצמה יעד אסטרטגי משמעותי שישנה את פני החברה בשנים הקרובות".

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת המהלך, החברה מציינת כי מטרותיה האסטרטגיות לשנים 2016–2018 כוללות יעד שבמסגרתו 30%-50% מהפרויקטים שאותם תקים כקבלן מבצע, יהיו עבורה או עבור שותפים, כחברה יזמית. כמו כן, בין יעדי החברה נקבע כי בכוונתה לצמצם את מספר הפרויקטים שבהם היא פעילה כיום כקבלן מבצע לכ־40-30 פרויקטים בלבד, לעומת כ־60 פרויקטים פעילים כיום.

 , צילום: שחר תמיר צילום: שחר תמיר  , צילום: שחר תמיר

המהלך שמקדמת אורתם סהר יכלול בין השאר רכישת קרקעות באזורי ביקוש פריפריאליים, שבהם מחיר הדירה נקבע בעיקר על ידי עלויות הביצוע והרווח הקבלני, שכן מחיר הקרקע ליחידה באזורים אלו נחשב נמוך יחסית. כיום החברה מקימה כ־3,500 יחידות דיור, אך מתמקדת בעיקר בתחום התכנון, הביצוע והשיווק לפרויקטים למגורים, עבור חברות רבות ובהן גב־ים, נווה גד, אזורים, גינדי אחזקות, משהב וגם קבוצות רכישה. המהלך נובע מרצונה של החברה להעלות את הרווח הגולמי מפרויקטי ביצוע העומד על 5%-10% בלבד כיום, לרווח "קבלני־יזמי" העומד על 10%-15%.

עם זאת, בדיווחה למשקיעים החברה מציינת כי מהלך זה הנו חלק מתהליך ארגון מחדש נרחב המבוצע בחברה בשנה האחרונה, שבמסגרתו בוצעו באורתם סהר גם שינויים מבניים שיושמו כחלק מתהליך הפקת לקחים על רקע אירוע קריסת המרפסת בחדרה, שבו היתה מעורבת החברה באמצעות החברה־הבת שלה מליבו.

אחת המרפסות שקרסו בפרויקט של גינדי השקעות בחדרה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן אחת המרפסות שקרסו בפרויקט של גינדי השקעות בחדרה (ארכיון) | צילום: נמרוד גליקמן אחת המרפסות שקרסו בפרויקט של גינדי השקעות בחדרה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן

כניסתה של החברה לתחום היזמי החלה כבר בקנה מידה מצומצם בתקופה האחרונה, ועל פי נתוני החברה מסתכם עד כה בארבעה פרויקטים קטנים יחסית: ביקנעם, בקריית מוצקין, בפתח תקווה ובאריאל. בפרויקטים הללו החברה מדווחת על אחוז רווח צפוי שנע בין 16.5% (לפרויקט בפתח תקווה) ל־22% (לפרויקט המגורים בקריית מוצקין). לדברי נחום, "אנו מנצלים את כל הידע והמקצועיות שצברנו במהלך השנים ומיישמים אותם בפרויקטים שבהם אנו לא נכנסים בהשקעה גבוהה, וכך ממקסמים את שיעורי הרווח".

מנתוני החברה, שבראש הדירקטוריון שלה מכהן אורי דורי, עולה כי צבר העבודות לביצוע הוא בהיקף של כ־2.3 מיליארד שקל (לשנתיים, נכון לחודש יוני 2014). לאחרונה הציגה החברה דו"חות כספיים המעידים על התאוששות בסיכום הרבעון הראשון ל־2014. הרווח נקי שלה עמד על 6.4 מיליון שקל - עלייה של 64% לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות צמחו ל־353.5 מיליון שקל, עלייה של 31% בהשוואה לרבעון המקביל. הגידול בהכנסות נבע בעיקר במגזר הבנייה הציבורית שהכנסותיו עלו בכ־74% ל־115.6 מיליון שקל. הרווח הגולמי של החברה עלה ברבעון הראשון ב־14.2% ל־17.7 מיליון שקל.

תגיות