אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מריל לינץ': "בנק ישראל יותיר את הריבית על 0.75% השנה" צילום: בלומברג

מריל לינץ': "בנק ישראל יותיר את הריבית על 0.75% השנה"

במסחר במטבע חוץ נרשמה היום יציבות בדולר וביורו. שערו היציג של המטבע האמריקני נקבע על 3.46 שקלים. היורו היציג נקבע על 4.69 שקלים

11.06.2014, 15:43 | ערן סוקול

המסחר בשוק מטבע חוץ מתנהל היום (ד') ביציבות, על רקע התחזקות הדולר בעולם וצניחת המטבע האירופי אתמול לרמת שפל של עשרה חודשים. הדולר היציג נותר יציב בשער של 3.461 שקלים. יציבות נרשמה גם ביורו, ששערו היציג נקבע על 4.689 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

כלכלני מריל לינץ' מעריכים כי בנק ישראל, בראשותה של קרנית פלוג, יותיר את הריבית ללא שינוי במשך השנה "האינפלציה בישראל נבלמה בחודשים האחרונים, בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית בשיעור של 0.75% במהלך השנה. אנו צופים האצה מזערית בלבד באינפלציה מאוחר יותר השנה, ולכן לא צופים העלאת ריבית במהלך 2014. הסיכון להורדה נוספת יהיה קיים אם האינפלציה תמשיך במגמת הירידה לצד ביצועים שליליים נוספים שאינם צפויים כרגע בשוק" כך לפי מריל לינץ'.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר מתחזק מול השקל ביממה האחרונה בעיקר בשל התחזקותו של הדולר בעולם, כאשר מדד הדולר העולמי נסחר בעליות מזה שלושה ימי מסחר רצופים, זאת מאז פרסום נתוני התעסוקה החיוביים ביום שישי, שחיזקו את האמון בכלכלה האמריקנית. במקביל, אנחנו רואים זינוק בתשואות על אג"ח של ממשלת ארצות הברית, כאשר התשואה על אג"ח ל-10 שנים עולה מעל 2.6% לרמה הגבוהה ביותר מאז אמצע מאי. אתמול החלה הנפקת אג"ח מסיבית של ממשלת ארצות הברית, והעלייה בתשואות היא איתות חיובי לגבי אמון השווקים בכלכלה האמריקאית, הדבר מתבטא גם בהתחזקותו של הדולר".

מט"ח, צילום: shutterstock מט"ח | צילום: shutterstock מט"ח, צילום: shutterstock

מאז המהלך הדרמתי של הבנק האירופי המרכזי (ECB) שהוריד את הריבית בגוש היורו בשבוע שעבר לרמת שפל היסטורית והודיע על השקת תכנית לרכישת נכסים בהיקף של עד 400 מיליארד יורו, הלחץ על היורו כבד. אתמול צנח המטבע לשפל חדש מול השקל של 4.673 שקלים, הרמה הנמוכה ביותר מאז יולי 2013. גם בעולם היורו קורס כמעט מול כל המטבעות המרכזיים.

לגבי המטבע האירופי מציינים ב-FXCM כי "ייתכן שבטווח הקצר השבירה מטה של היורו קרובה למיצוי, אך בטווח הבינוני והארוך, אין ספק כי המהלך של ה-ECB מציב את המטבע בעמדת נחיתות. זאת מאחר שהמהלך מסמן התפצלות בין המדיניות המרחיבה של ה-ECB לבין האיתותים של בנקים מרכזיים אחרים כגון הפדרל ריזרב על הקשחה קרובה במדיניות. גם ההרעה בנתוני המאקרו של הגוש מכבידה על המטבע ופוגעת בסנטימנט האזורי. עבור הכלכלה הישראלית מדובר בבשורה רעה, זאת מאחר שגוש היורו מהווה יעד מרכזי לייצוא של ישראל ופיחות היורו מול השקל פוגע ביצואנים".

תגיות