אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'יי קיי רולינג תורמת מיליון ליש"ט לקמפיין נגד עצמאות סקוטלנד צילום: רויטרס

ג'יי קיי רולינג תורמת מיליון ליש"ט לקמפיין נגד עצמאות סקוטלנד

מחברת סדרת הארי פוטר, שמתגוררת באדינבורו, טוענת כי "סקוטלנד תתקשה להתמודד לבד מול האתגרים הכלכליים"

11.06.2014, 23:48 | שירות כלכליסט
ג'יי קיי רולינג, הסופרת הבריטית מחברת סדרת הארי פוטר, מקווה לפזר מעט קסם מעל משאל העם על עצמאות סקוטלנד, באמצעות תרומה של מיליון ליש"ט לקמפיין הקורא להשאיר את סקוטלנד כחלק מבריטניה, כך מדווח ה"פיננשל טיימס".

רולינג, המתגוררת בעיר הסקוטית אדינבורו, מתנגדת לעצמאות סקוטלנד למרות שהיא "אינה אוהדת גדולה של הממשלה בווסטמיניסטר", כדבריה.

"ההסתייגות שלי מאימוץ העצמאות אינה נובעת מחוסר אמון בעם הסקוטי המדהים או בהישגים שלה", היא כתבה בפוסט שפרסמה באתר שלה. "האמת הפשוטה היא שסקוטלנד נתונה לאותם קשיים המאפיינים את המאה ה-21, שמשפיעים על שאר העולם. עליה להתחרות באותם שווקים עולמיים, להגן על עצמה מאותם איומים ולנווט את ההתאוששות הפגיעה של הכלכלה". רולינג הדגישה שהיא מתגוררת בסקוטלנד 21 שנים ומתכוונת להישאר בה לשארית חייה.  

ג ג'יי קיי רולינג. "אגור בסקוטלנד עד סוף חיי" | צילום: אי פי אי ג

התרומה של רולינג היא הגדולה ביותר עד כה לקמפיין. עם זאת, זוג שזכה ב-2011 ב-161 מיליון ליש"ט בלוטו תרם 5.5 מיליון ליש"ט לקמפיין המנוגד, הקורא לעצמאות של סקוטלנד.

סקרים שנערכו לאחרונה מצאו שמרבית המצביעים חושבים שהקמפיין בעד עצמאות עושה עבודה אפקטיבית יותר מהקמפיין הנגדי, אף עדיין יש רוב של 54% להישארות בבריטניה, בעוד -36% בעד עצמאות ו-10% עוד לא החליטו. "בעוד שאנחנו מתנגדים לגמרי לדעות שלה, אנחנו כמובן מכבדים את ג'יי קיי רולינג ואת זכותה להביע את דעתה על משאל העם ולתרום כסף", מסרו מארגני הקמפיין בעד העצמאות.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
ל-3, לא ממש היינו תחת כיבוש בריטי
לאחר התפוררות האימפריה העות'מנית ב-1918 ישראל (אז פלסטינה-א"י) עברה להיות תחת מנדט בריטי מוגבל בזמן. ישראל לא הייתה חלק מהממלכה המאוחדת, לא מושבת כתר ולא מושבה בכלל. כבר ב-1920 הבריטים החלו להקים וועדות שמטרתן הייתה למצוא פתרונות חלוקה של הארץ בין יהודים וערבים ולאפשר להם להתקפל מכאן חזרה לאי הגשום שלהם. הבריטים ממש לא היו מלאכים, אבל לא ניסו לכפות את התרבות שלהם על היהודים (או הערבים) בישראל. הם עודדו השתתפות מקומיים במערכת השיטור והמשפט המקומיים ודי העלימו עין או אף שיתפו פעולה עם מוסדות ההתיישבות שהיו למעשה מוסדות המדינה שבדרך. לעומת זאת סקוטלנד נמצאת תחת שליטה אנגלית במידה כזאת או אחרת כבר מאות שנים. הקלטים/פיקטים נכבשו על ידי הנורמנים וזכו לעצמאות חוזרת תחת רוברט ברוס. משפחות המלוכה הסקוטית והאנגלית התערבבו בשלב מסוים. אליזבת הראשונה (ממשפחת טיודור שהיא בכלל וולשית במקור) הייתה קרובת משפחה של מרי מלכת סקוטלנד. לאחר מותה של אליזבת עלה לשלטון הממלכה המאוחדת הבן של מרי - המלך ג'יימס הראשון. בתחילת המאה ה-18 אוחדו ממלכות סקוטלנד ואנגליה ובתי הפרלמנט שלהם בחקיקה מסודרת בילטרלית. אם כי סכסוכים וחיכוכים לא הסתיימו עם חקיקה זאת. וזה רק על קצה המזלג. אל לישראלים שאין להם מושג בהיסטוריה לדחוף אפם לסכסוך המאוד מסובך הזה. בדיוק כמו שאל לכל מיני אירופאים יהירים להחליט שהם יודעים יותר טוב מכולם מה הפתרון לסכסוך כאן.
אזרח  |  12.06.14
לכל התגובות