אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: 55% מההשקעות של ישראלים בנדל"ן אמריקאי דרך גופים פרטיים נכשלו צילום: שאטרסטוק

סקר: 55% מההשקעות של ישראלים בנדל"ן אמריקאי דרך גופים פרטיים נכשלו

עפ"י הסקר שערכה מאן נכסים, ב-4 השנים האחרונות היקף ההשקעות של ישראלים באמצעות גופים פרטיים הסתכם ב־1.5 מיליארד דולר, אך רובן התגלו ככושלות - חלק מהחברות פשטו רגל, חלקן לא הצליחו להביא תשואה למשקיעים

12.06.2014, 19:02 | עינת פז-פרנקל

הישראלים נמצאים בעשירייה הפותחת של המשקיעים הזרים בנדל"ן בארה"ב מבחינת היקף ההשקעה, אך סקר חדש מגלה שמרבית ההשקעות הישראליות שבוצעו דרך גופים פרטיים - נכשלו.

מחקר שוק שערכה חברת מאן נכסים באמצעות מאגרי המידע של CB Richard Ellis קובע כי בארבע השנים האחרונות השקיעו גורמים ישראליים כ־5 מיליארד דולר בנדל"ן מניב ובנדל"ן למגורים בארה"ב - 50% מתוכם באמצעות גופים פיננסיים, 20% באמצעות גופים מוסדיים וקרנות ו־30% באמצעות גופים פרטים. היקף ההשקעות של ישראלים באמצעות גופים פרטיים הסתכם ב־1.5 מיליארד דולר, כשכ־55% מההשקעות התגלו ככושלות: חלק מהחברות פשטו רגל, חלקן לא הצליחו להביא תשואה למשקיעים.

ג ג'קי מוקמל, מנכ"ל מאן נכסים | צילום: אוראל כהן ג

עבור ג'קי מוקמל, מנכ"ל מאן נכסים, הנתונים אינם מפתיעים. "חלק מהגופים הפרטיים הבטיחו הרים וגבעות, אך המציאות היתה שונה.

שיווק פרויקטים אלו בוצע באמצעות קטלוגים מפוארים ופרסומים ראוותניים. אך למשקיעים נגרמו נזקים רבים בשל העובדה שלא נערכו בדיקות מקצועיות של הגוף המייצג, לא נבדקה ההשקעה שהובטחה, ולא נבחנו נתיב ההשקעה והניסיון המקצועי של החברה בהקמת פרויקטים שכאלו". לדברי מוקמל, יש לא מעט "חברות פרטיות העוסקות בשיווק נדל"ן בארה"ב שאין להן ניסיון מוכח בהשקעות זרות, אין להן ידע בהתנהלות שוק הנדל"ן, אין להן התמחות וידע בסוגיות מיסוי, מימון, דיני חוזים וקשרי מסחר עם גורמי נדל"ן גדולים, והן פועלות לרוב בשיטת 'חבר מביא חבר'".

תגיות

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
השקעה בנדל"ן בניו-יורק - הסיפור שלי
טסתי לטיול בניו-יורק. בדרך חזרה כל מי שהיה סביבי דיבר על לקנות בתים בניו-יורק. היה לי משעמם אז בשביל השיחה סיפרתי להם על בניין בברוקלין לשיפוץ. אחד הנוסעים בטיסה התעניין ונתן לי את האימייל שלו. חזרתי לארץ ומצאתי בטרוליה בנין דומה לסיפור שסיפרתי לו בעלות של 4 מליון דולר. סידרתי את התמונות כדי שזה יראה כמו ברושור והוא כבר חשב שאני מומחה עולמי לנדל"ן, אבל סתם הייתי בטיול בארה"ב. אחרי כמה ימים הוא חזר אלי וסיפר לי שגם חברים שלו רוצים להיכנס ויש להם יחד 1.5 מליון דולר. אמרתי לו שזה מצוין כי אני אכניס את השאר. אבל לא היה לי שקל. העו"ד שלהם שלח לי חוזה לחתימה, שיחקתי אותה קצת קשוח אבל תוך שבוע חתמנו והם העבירו לי את הכסף. עליתי על מטוס חזרה לניו-יורק וניסיתי לחשוב מאיפה אני מוצא עוד 2.5 מליון דולר. לא מצאתי, אז קניתי דירה במנהטן ב-1.5 מליון, שני חדרי שינה וסלון. סידרתי אותה עבור 3 שותפים בעזרת חבר של חבר שעבד קצת בבניין. עכשיו אני גר בחדר אחד ומשכיר את השניים האחרים. השותפים שלי לדירה מאוד שקטים ונקיים ואני זוכה להנות קצת מהעיר. והשותפים שלי להשקעה? לא יודע מה נסגר איתם. לא שמעתי מהם אבל מצד שני כבר כמה חודשים לא יצא לי לבדוק אימייל. אז להגיד שאי אפשר להרוויח מנדל"ן בארה"ב זה לא נכון. כי בצד השני של כל אחד שהפסיד יש מישהו אחר שהרוויח.
אחד , ניו-יורק  |  15.06.14
26.
תשמעו את הסיפור שלי
אני קניתי בית פרטי ב2011 בלאס וגאס.. הנכס היה מעוקל ושייך לבנק. מחירו ב2011 היה 105 אלף דולר.. רשום על שמי ללא שום שותפים.. הנכס מושכר מאז בסכום שלך 1250 דולר לחודש..ברוטו . לפני כחודש התקשרה אלי המתווכת ושאלה אם אני מעוניין למכור בלפחות ב 190 אלף דולר..
משקיע , ירושלים  |  13.06.14
לכל התגובות