אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שטראוס תשקיע בטכנולוגיות מזון; תקים "פוד־טק ואלי" באשדוד צילום: ענר גרין

שטראוס תשקיע בטכנולוגיות מזון; תקים "פוד־טק ואלי" באשדוד

אחרי שהוכרזה כאחת הזוכות במכרז החממות של המדען הראשי, בשטראוס נערכים להשקעות בטכנולוגיות המזון שירוכזו בעיר

12.06.2014, 09:18 | מאיר אורבך

הזוכה המפתיעה במכרז החממות של המדען הראשי השבוע היתה ענקית המזון שטראוס, כאשר שתי הזוכות הנוספות היו טבע ופיליפס. החממה החדשה של שטראוס, שתיקרא פוד־טק האב, תמוקם באשדוד.

קראו עוד בכלכליסט

היא תתמקד בהשקעות במכלול טכנולוגיות הקשורות לתחום המזון ונותנות מענה לכל אורך "שרשרת המזון", כגון חומרי גלם, שיטות חקלאיות, תהליכי ייצור, חומרי אריזה ועוד. במסגרת תוכנית החממות של המדען הראשי כל חממה קולטת בכל שנה כארבע חברות חדשות אשר זוכות למימון של כ־2 מיליון שקל. מתוך סכום זה מדינת ישראל מקצה 85%, והחממה משקיעה את השאר ומקבלת נתח משמעותי מהבעלות על החברות.

הרפז. "חברה מעניינת תזכה להשקעה משטראוס" הרפז. "חברה מעניינת תזכה להשקעה משטראוס" הרפז. "חברה מעניינת תזכה להשקעה משטראוס"

לדברי תומר הרפז, סמנכ"ל אסטרטגיה, פיתוח עסקי וטכנולוגיות בקבוצת שטראוס, אשר הוביל את פרויקט "אלפא שטראוס" לפיתוח תעשיית ידע עולמית בתחום הפוד־טק (Foodtech), "יצאנו למסע הטכנולוגי לפני שלוש־ארבע שנים אחרי שהבטנו על העולם שבו אנחנו פועלים והבנו שהצרכים של בני האדם בתחום המזון משתנים כל הזמן.

שינוי כזה מצריך התערבות של טכנולוגיה אשר יכולה לטפל במחסור צפוי במזון, לספק אוכל בריא ואף לייצר במחירים נמוכים יותר את המזון כדי שיהיה אפשר להוריד את המחירים". לדבריו, "התחלנו לחפש בישראל ובעולם טכנולוגיות פורצות דרך בתחום וראינו שאנחנו יכולים להקים בישראל את הפוד־טק ואלי' כמו הסיליקון ואלי".

בראש החממה יעמוד יונתן ברגר, יזם ואיש תעשיית המזון, ולצדו הועמד צוות הכולל מומחים מתחום טכנולוגיות המזון. בתוך כמה חודשים אמורה החממה לקלוט את החברות הראשונות. לדברי הרפז, "מרבית החברות הולכות להיות אצלנו לפחות שנתיים. חברה אשר נגלה שהיא מעניינת תזכה להשקעה משטראוס, ואם היא לא תהיה קשורה לתחום שלנו, נשמח להפנותה לכל הגופים האסטרטגיים שאליהם אנחנו קשורים בחממה והם יוכלו להשקיע בחברות".

תגיות